Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Користь фолієвої кислоти при вагітності: чому її потрібно пити до пологів? відкриття

Фолієва кислота - це назва вітаміну В9, і часто лікарі радять поряд зі зміною дієти під час вагітності додатково приймати харчові добавки з цим нутрієнтом. І якщо раніше акцент на цьому було зроблено на ранній період виношування малюка, то після проведеного дослідження ірландські медики радять прийом фолієвої кислоти вагітної продовжити практично до пологів.

Таке рішення нещодавно опублікували фахівці з Ольстерського університету (Ulster University). Вони впевнені, що регулярний прийом фолієвої кислоти під час перебігу всієї вагітності сприяє тому, що діти потім народжується з більш стабільною психікою в емоційному плані.

Читай також: Медики назвали 5 найнеобхідніших для людського організму речовин

В експерименті взяли участь майбутні мами, які пили фолієву кислоту протягом усього терміну вагітності, і ті вагітні, які отримували добавку тільки протягом першого триместру вагітності. Виявилося, що діти, народжені у мам першої групи більш стабільні в емоційному плані. І головним провісником цього явища виявився аналіз крові на рівень фолієвої кислоти до моменту пологів.

Експерти заявили, що думка про те, що прийом фолієвої кислоти на ранніх термінах вагітності більш необхідний, ніж в наступні тижні розвитку малюка, можна сміливо вважати помилковим. Справа в тому, як заявили фахівці, що мозок дитинку особливо активно розвивається на терміні з 24-го тижня вагітності і практично до його народження дітки. Саме тому скасовувати прийом препаратів з фолієвою кислотою після першого триместру вагітності не варто.

До речі, це не єдина недавнє відкриття на рахунок користі фолієвої кислоти. Ще одна група вчених підтвердила, що діти, мами яких під час вагітності отримували досить цього нутриента, згодом не страждали від порушень мовного розвитку, на відміну від тих дітей, у мам яких спостерігався дефіцит вітаміну В9.

Наукові співробітники проаналізували дані більше 40 000 дітей, яких розділили на дві групи. В одній групі мами під час вагітності отримували харчові добавки з фолієвою кислотою, в іншій - ні. Виявилося, що ризики виникнення порушень в мовному розвитку були в два рази вище в тій групі дітей, мами яких нехтували порадами лікарів про додатковий прийом вітаміну В9.

Читай також: Чим небезпечна для майбутньої дитини нестача вітаміну А? відкриття

Згідно з рекомендаціями доктором фолієву кислоту майбутнім мамам потрібно приймати в період зачаття і в перші 12 тижнів після початку вагітності в кількості не менше 400 мкг на добу. Одним з найважливіших показників прийому вітаміну В9 до етоіх відкриттів була профілактика такого родового дефекту, як розщеплення хребта, і позитивний вплив на формування нервової системи малюка.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама