Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

гравірування металу


Не одне тисячоліття налічує метод обробки металу - гравірування. Великою популярністю користуються вироби c майстерною гравіюванням з бронзи, яка виконувалася ще в перше тисячоліття до нашої ери, але в основному - це кинджали і сокири, прикраси з орнаментами, а так само малюнки тварин.
Стародавні майстри з Новгорода, Пскова, Києва, Москви та інших різних міст, залишили нашому поколінню безліч зразків металообробки гравіюванням. Неповторними були вироби з міді, такі як: замки для шкатулок і скриньок. Цим замкам надавали вигляд кумедних фігурок русалок, левів, скоморохів, вершників, які були оброблені гравіюванням.

Виділяють дві основні техніки різання металу з метою гравіювання - оборонна різьблення і штрихова гравірування.
Оборонна різьблення, тобто різання металу є рельєф з потрібною поглибленої формою і об'ємної роботою над образотворчим елементом. Штрихова гравірування металу являє собою спосіб нанесення нарізки на поверхню металу схожих на контурні лінії і штрихи.
Різцева гравірування під час обробки металу виконується в ручну, за допомогою металографічних різців, які носять назву штихеля. Штихелі можна придбати в художніх магазинах.


для успішної обробки металу дуже важливим фактором є загострювання різців. На початку їх точать на дрібнозернистих брусках, які змочуються маслом, або водою. Кінцеву доведення проробляють на матеріалі з шкіряного ременя, який покритий оксидом хрому або бруски. Кожен штихель заточується під певний кут, який повністю залежить від твердості оброблюваного металу і форми вироби. для металообробки гравіюванням вироби з латуні й алюмінію різець заточується під кутом 35-45 градусів, а для твердих металів і сталі - під кутом 50-60 градусів.

Якщо гравірувати вироби невеликих форм, то обов'язково потрібна ГРАВІРУВАЛЬНИХ подушка. Вона виготовляється зі шкіри, або брезенту і всередині наповнена річковим піском. При нанесенні гравіювання виріб укладають на подушку, і процесі обробки металу повертають на потрібний кут повороту. Якщо ж виріб дуже дрібне, то його заздалегідь зміцнюють на колодці з дерева. Розміри самої колодки залежать від розміру оброблюваного металу. На поверхню колодки наплавляється сплав сургучу або вару близько 5 мм., Після чого підігрівають металевий виріб до 150-200 градусів і вдавлюють в шар мастики. Коли мастика твердне, виріб міцно закріплюється на колодці. Персні, кільця, браслети, перед металообробкою гравіюванням насаджують на циліндричні колодязі без мастики, які мають форму невеликого конуса, а також зручні в управлінні.


Для того, щоб виконати якісну обробку металу гравіюванням різець повинен прийняти правильне розташування в руці.
Металева частина різця - носить назву клин. Вказівний палець, завжди повинен бути притиснутим на кінці клина; великий палець повинен підтримувати клинок. Інші пальці повинні притискати ручку різця до долоні. Під час насадки клина потрібно передбачити, щоб його закінчення трохи виступало з під вказівного пальця приблизно від 5 до 7 см. До подушці виріб притискається лівою рукою, де великий палець на правій руці повинен упиратися в виріб. Під час металообробки різець повинен бути спрямований тільки від себе. Коли гравіруються лінії різних розмірів, виріб провертається назустріч різцю.

Малюнок для гравіювання наноситься склографом, тушшю або олівцем і закріплюється за допомогою швидковисихаючого лаку. Під час обробки металу гравіюванням утворюється стружку потрібно змітати пензликом, для того, щоб робоче місце завжди залишалося чистим. Знімаючи стружку різець потрібно переміщати без напруги в кисті. Під час гравіювання в'язкого металу на поверхні виробу з'являються задирки, від яких можна позбутися за допомогою шабера. Шабер можна виготовити з надфіля або напилка, сточивши з них насічку.
Також за бажанням, гравірувальні вироби можна фарбувати в різні кольори. Ефект в декорації гравіюванням по темному фону. В такому випадку металевий виріб або пластинка забарвлюється, а лише потім гравірується.
За допомогою акуратною різання металу , Можна зробити різну гравіювання на металі. Це надається якісний вид і прекрасний дизайн, що є важливим чинником в головному вигляді вироби.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама