Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ручний інструмент для різьби по кістки

  1. Клепіки - ручний інструмент для різьби по кістки
  2. Інструмент для гравіювання
  3. Автор: Скульптура з бивня мамонта

Основна робота по обробці кістки виконується бормашинами , Однак не завжди і не скрізь можна підібратися до важкодоступних ділянках скульптури або рельєфу. Саме для цих цілей існують так звані Клепіки. Клепик - це саморобний інструмент для різьби по кістки, виготовляється він з інструментальної сталі, так само його можна зробити зі звичайного надфіля. Для зручності можна зробити ручку з дерева. Різновидів форм заточування Клепіков існує дуже багато, зазвичай їх заточують такої форми, щоб було зручно підібратися до потрібної ділянки роботи. Кут заточування 30-60 градусів.

Принцип роботи досить простий: Клепик береться в праву руку лезом від себе, спираючись на кінчик великого пальця.

Принцип роботи досить простий: Клепик береться в праву руку лезом від себе, спираючись на кінчик великого пальця

Клепіки - ручний інструмент для різьби по кістки

Клепіки - ручний інструмент для різьби по кістки

Клепіки - ручний інструмент для різьби по кістки

Клепіки - ручний інструмент для різьби по кістки

Клепіки - ручний інструмент для різьби по кістки

Клепіки - ручний інструмент для різьби по кістки

Клепіки - ручний інструмент для різьби по кістки

Клепіки - ручний інструмент для різьби по кістки

Клепіки - ручний інструмент для різьби по кістки

Клепіки - ручний інструмент для різьби по кістки

Інструмент для ажурної різьби

ажурна різьблення по кістки - один з найкрасивіших видів різьблення, особливий розвиток ця різьблення отримала в Холмогорах і Китаї. Принцип різьблення полягає в випилюванні і видаленні ділянок фону і створення таким чином орнаментальної або сюжетної композиції, побудованої на безперервно стикаються силуетних зображеннях. Кость дозволяє залишати найтонші перегородки між пропилами, при цьому не порушується міцність виробу. Це досить складний і копіткий процес, що вимагає від майстра терпіння і акуратності. Один невірний пропив може зіпсувати всю роботу.

Виконується така різьблення за допомогою бормашини, якої засверливают отвори кулястим бором, які в подальшому пропілівают за допомогою лобзика. Зручніше за все при цьому використовувати компактні мікромотори, наприклад бормашина Marathon і лобзики для ювелірів, пилки для лобзика потрібно мати в наявності різної товщини, залежно від розміру пропилює ділянки. Після того, як все необхідні ділянки пропиляні в хід йде наступний інструмент - втіральнік. Це саморобний інструмент, створений для того, щоб прибрати залишилися після розрізання нерівності і шорсткості. Виготовляється втіральнік вручну з інструментальної сталі, потім надається необхідна форма, в залежності від специфіки різьблення, після цього наноситься насічка зубів, для великої або дрібної різьблення. Розмір насічки відрізняються по ширині кроку зубів.

Інструмент для гравіювання

Гравіюванням називається нанесення дрібної орнаментальної порізки на поверхню готового виробу з кістки для Збагачення естетичного враження від предмета. Гравірування виробляється на добре відполірованих пластинах, на готових полірованих виробах. Це одна з останніх операцій при виготовленні виробів з гравіюванням.

Широко використовується гравіювання, яка виконується на кістки, на щільному поверхні оленячого рогу, китовому вусі і тьмяно пофарбованому коров'ячому розі. Зуб кашалота може мати досить яскраве забарвлення. Перед гравіюванням його рекомендується вибілювати.

Для виконання гравіювання підбирається кістка з рівною природною забарвленням, щільною структурою, без тріщин і Шадра, без подряпин і шорсткостей. Щоб усунути подібні недоліки, поверхню виробу шліфують і полірують знову. Необхідно відзначити, що вміле використання техніки гравірування дозволяє приховати окремі незначні тріщини на поверхні предмета, включивши їх в малюнок гравюри.

Гравірування виконується ручним інструментом: Клепіков, коготком, ріфільком, гравіювання голкою і механічним: бормашиною з набором гравірувальних борів.

Автор: Скульптура з бивня мамонта

http://koptelovy.ru/

Авторський сайт художників-скульпторів, різьбярів по кістки Олександра і Олени Коптелово. Створення авторських творів будь-якої складності з рідкісного і неповторного за своєю красою матеріалу - бивня мамонта. Різьба по кістці на замовлення.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама