Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Природа і ми

  1. Наш рідний край
  2. Любимо і зберігаємо

База відпочинку «Русский Дом» знаходиться в Алтайському краї. Алтайський край, в свою чергу, розташований на південно-сході Західного Сибіру між 50 і 55 градусами північної широти і 77 і 87 градусами східної довготи - у значній відстані від морів і океанів, що обумовлює кліматичні особливості нашого краю. Географічно ми стоїмо майже в центрі Євразії!

Наш рідний край

Природа щедро обдарувала Алтайський край своїми багатствами. В надрах його залягають залізні і поліметалічні руди, золото, ртуть, солі і мінерали. Значні гідроресурси нашого краю, великі площі лісів, природних пасовищ, лугів і родючих грунтів. Наш край відомий далеко за його межами своєї чудовою природою, природними багатствами і творіннями рук людських, що прославило алтайську землю в усьому світі і в багатьох поколіннях. Нелегкий шлях багаторічної історії пройшли місцеві жителі, і у кожної епохи є свої пам'ятники, що говорять про безперервному розвитку людства, які зустрічаються на рівнинах і в горах Алтаю.

«Російський Будинок» розташований в рівнинній частині Алтайського краю. Краса природи нашого краю - дивовижна і неповторна: безкраї рівнини російських полів, артерії річок і їх проток, якими буквально пронизана вся місцевість. Територію краю в своїй верхній течії перетинає Об - одна з найбільших річок світу. Сибірська річка Чумиш, в 5-ти км від гирла якої знаходиться «Русский Дом», впадає в Об в безпосередній близькості від бази відпочинку, - це знамените по всій Росії місце.

Тутешні географічні пояси представлені лісами і лесостепью з її «альпійськими» луками, які надзвичайно красиві в теплу пору року. Вважається, що наш край відноситься до різко континентального клімату, - завдяки полярному коливання температур тут чітко відчуваються всі чотири пори року. Зима в наших краях морозна і дуже сніжна, літо - врожайна і майже по-середньоазіатський спекотне. Завдяки різноманітності місцевої флори і великій кількості видів дерев і чагарників, які ростуть тут, - весняне буяння природи паморочить своєю пишністю і солодкістю ароматів, а осінні пейзажі Алтайського краю зачаровують великою кількістю яскравих фарб. Зима на Алтаї дарує всім місцевим жителям і гостям краю можливість побувати у справжній «зимовій казці», тому як місцеві зимові пейзажі - це готові декорації до російських казок, дія яких відбувається в дивовижну зимову пору - «Морозко», «Снігуронька» і т. д.

Тваринний світ рівнинної частини Алтайського краю також багатий. На жаль, через негативних проявів технічного прогресу, екологічних факторів і браконьєрства, тутешня фауна вже не настільки різноманітна, як, скажімо, 50 років тому. Але, як і раніше на просторах Алтайського краю все ще можна зустріти бурого ведмедя, лося, кабана, косулю, рись, вовка, лисицю, зайця, глухаря, кам'яну куріпку та ін., Більш дрібних представників звірячої і пташиної братії.

Любимо і зберігаємо

У «Російському Домі» полювання заборонене! Мисливців ми не приймаємо навіть на нічліг. Також ми не займаємося браконьєрської риболовлею. Максимум, що ми можемо запропонувати своїм гостям - це посидіти з вудкою на березі, просто не для наживи, а для задоволення. Ми вже кілька років принципово не купуємо у місцевих рибалок стерлядь та інші рідкісні види риби, популяція яких майже зійшла нанівець. Ми не займаємося промисловим збором ягід і грибів, які не розоряємо тутешні ліси. Для заготівлі на зиму варення і солінь здійснюється закупівля дарів лісу у місцевих жителів, які прекрасно знають наше дбайливе ставлення до природи і не привозять нам ягоди, гриби кузовами.

Всі житлові будівлі «Російського Дому» виконані з натуральних матеріалів, з дерева. При цьому ми не ведемо будівництво з благородних, промислових сортів деревини. Для будівництва нами робиться ліс, взятий з неліквідних Делян, на які немає попиту у представників деревопереробної промисловості. Як правило, це ділянки лісу, які постраждали від пожеж і т.п. Ми просто беремо щось цінне, що залишилося на цих територіях і пускаємо в справу. І ще, ми принципово не будуємо з оциліндрованої деревини, на нашу думку, якщо ми забрали у природи дерево, - нам треба хоча б зберегти його «обличчя», самобутність. Та й просто так приємно провести долонькою по теплій, дихаючої шорсткою поверхні несхожих один на одного колод.
При будівництві та облаштуванні основній території бази ми прагнули максимально зберегти дерева і чагарники на цій території. Тому між житлових і рекреаційних будівель тут і там - живі берізки, рябінкі, осики, черемха ... Плюс - ми вручну посадили кілька десятків не виростали в тутешніх лісах ялин - щоб додатково оживити дворову територію «Російського Дому».
Ми НІКОЛИ не рубаємо живі дерева для заготівлі дров! Дрова для наших лазень - це на 100% або дерева, виловлені з річки, - так звані "топляки", або пні, що залишилися на місцях лісових пожеж. Ми також збираємо кинуті лісорубами на місці вирубки великі сучки, гілки, у нас все йде в справу!

Ми прагнемо використовувати в своїй роботі тільки сучасні авто- і мотозасобів, своєчасно оновлювати парк автомобілів, катерів, снігоходів , Щоб не засмічувати атмосферу надмірними отруйними вихлопами.

Ми співпрацюємо на постійній основі з органами місцевого самоврядування та територіальним підрозділом МНС Росії в справі охорони лісів від пожеж. У парку «Російського Дому» є дві пожежні машини, які багато разів рятували з біди сільських жителів і допомагали локалізувати лісові пожежі.

У зимову пору року ми встановлюємо в лісі годівниці з рослинною їжею для диких тварин. Нам добре відомі потаємні місця в лісових далях, де все ще живуть стали рідкісними дикі звірі, і де для них є об'єктивна необхідність в додатковому кормі. Ці заходи особливо корисні в кінці зими і в березні, коли запаси природного корму в лісах вже закінчуються, а сніговий покрив під пригріває весняним сонцем покривається скоринкою льоду, який, як лезо ножа, ріже ноги тваринам і робить видобуток їжі скрутною.

Щорічно ми ведемо масштабну роботу по очищенню русла річки Чумиш від топляка. Щороку з травня по жовтень включно робочі «Російського Дому» на плавзасобах, озброївшись пилами, позмінно витягують з води впали з берегів дерева, тим самим зберігаючи фарватер річки, запобігаючи загнивання води, загибель риби, а найголовніше - забезпечуючи нормальний рух льоду під час весняного льодоходу.

Все це і багато інших робіт робляться нами виключно на добровільних засадах і ніким не фінансується. Адже це наша Батьківщина, наш Будинок, про який потрібно піклуватися, щоб примноживши, передати його нащадкам!

Ми запрошуємо до себе на екскурсії групи дітей, школярів для того, щоб показати молодому поколінню росіян, в якому прекрасному краю їм судилося народитися і як важливо все це любити і берегти ... і, звичайно, пишатися своєю Батьківщиною!


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама