Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зварювальний дросель своїми руками

  1. Переваги дроселя для зварювального апарату
  2. Матеріали для самостійної збірки дроселя
  3. Намотування і установка дроселя

Як встановити дросель для зварювального апарату своїми руками, цікавить багатьох, хто взявся збирати зварювальний апарат своїми руками або придбав недорогу модель. Адже виконавши невелику доопрацювання, можна отримати хорошу техніку, яка не поступається дорогим зразкам. Можна купити як готовий дросель, так і виготовити його самостійно з мінімальними фінансовими вкладеннями. Як встановити дросель для зварювального апарату своїми руками, цікавить багатьох, хто взявся збирати   зварювальний апарат   своїми руками або придбав недорогу модель

Схема зварювального апарату змінного струму з окремим дроселем: 1 - первинна обмотка, 2 - сердечник, 3 - вторинна обмотка, 4 - обмотка дроселя, 5 - нерухома частина сердечника дроселя, 6 - рухома частина сердечника дроселя, 7 - гвинтова пара, Др - регулятор струму.

Переваги дроселя для зварювального апарату

Функцією дроселя в зварювальному апараті є регулювання сили струму, який застосовується для зварювання. Він компенсує відсутню опір в процесі роботи. Підключення дроселя слід здійснювати до вторинної обмотки трансформатора.

Так можна домогтися зміщення фаз між струмом і напругою і полегшити тим самим запалювання електричної дуги на самому початку роботи. Це дозволить отримати рівномірне горіння зварювання і, відповідно, рівномірний якісний зварний шов. Сила струму при відсутності дроселя завжди має максимальні показники, через що можуть виникнути неприємні моменти в процесі зварювальних робіт.

Схема виготовлення зварювального дроселя.

Дросель може бути встановлений в звичайний зварювальний апарат, що працює з електродами, і в напівавтомат. Напівавтомат, оснащений дроселем, дозволяє зробити більш якісний і глибокий зварений шов з мінімальним розбризкуванням металу. Оптимальним рішенням буде використання дроселя в парі з випрямлячем струму. Тоді для зварювальних робіт можна використовувати практично всі види електродів і зварювання при цьому буде м'якою.

Дросель може бути встановлений і на зварювальний апарат, оснащений знижувальним трансформатором. Його необхідно підключати до вторинної ланцюга трансформатора. Так, з зварювального апарату, зробленого своїми руками, можна отримати напівавтомат, близький по конструкції з дорогими заводськими моделями.

Як видно, ця деталь має великі переваги. Встановити дросель можна не тільки на саморобний зварювальний апарат, а й на заводський зразок. Дана деталь, встановлена ​​на недорогу модель зварювального апарату, схильного до виникнення різних неполадок, здатна полегшити з ним роботу і виконати її якісно.

Матеріали для самостійної збірки дроселя

Правильно підібравши матеріал, зварювальний дросель цілком можна зібрати самостійно. Він являє собою звичайний сердечник з намотаним дротом. Для цієї мети можуть підійти багато несправні електротехнічні прилади. Дуже часто для його виготовлення використовуються трансформатори від старих лампових телевізорів, з яких можна видалити стару обмотку і намотати нову з необхідним перетином.

Дуже часто для його виготовлення використовуються трансформатори від старих лампових телевізорів, з яких можна видалити стару обмотку і намотати нову з необхідним перетином

Схема джерела живлення інверторного зварювального апарату.

Ще одним пристроєм, з якого можна зняти дросель, є старий вуличний ліхтар. Стару, що прийшла в непридатність обмотку з цієї деталі потрібно демонтувати, залишивши тільки картонні прокладки для забезпечення зазору між основним елементом сердечника і замикає. У процесі намотування дроту ці елементи слід встановити на колишнє місце.

Для виготовлення дроселя підійде будь-який магнітопроводящій сердечник з перетином 10 -15 см. Між його частинами потрібно зробити немагнітний ділянку, вставивши ізоляційну прокладку товщиною 0,5 -1 мм.

Для намотування дроселя застосовується мідний або алюмінієвий дріт.

Намотування і установка дроселя

Для намотування алюмінієвого проводу необхідно вибирати переріз 35-40 мм, для мідного - достатньо 25 мм. Також можна робити заміну проводу на мідну (4 на 6 мм) або алюмінієву шину з великим перетином. Так, при використанні звичайного дроту потрібно зробити 25-40 витків, а шину потрібно намотати в 3 шари. Якщо ви вибрали деталь від вуличного ліхтаря, то намотувати дріт слід по всій довжині одній з її бічних сторін, поки не заповниться вікно.

Перед тим як намотати провід, слід провести ізоляцію ярма. Намотуючи провід, не міняйте напрям. Наступний шар намотування ізолюється від попереднього бавовняною тканиною, склотканиною або картоном для ізоляції, виконується нанесення ізолюючої просочення бакелітовим лаком. Висновки під час намотування повинні бути марковані.

Ступінчаста регулювання струму зварювальної дуги досягається включенням на виході навантажувального провідникові, що представляє собою спіраль з ніхрому, через рівну кількість витків якої робляться відводи з хорошими контактами, витримують великі навантаження. Повітряний проміжок в осерді дроселя не робиться. Але такий спосіб має недолік: великий нагрів нитки, часом до червоного.

Плавне регулювання струму досягається завдяки установці рухомих обмоток трансформатора.

Завдяки зміні відстані між первинною і вторинною обмотками трансформатора змінюється величина магнітного потоку і опір у вторинній обмотці.

Особливу увагу слід приділити налаштуванню дроселя.

Налаштувати його можна так:

  • додавши або відмотавши кількість витків дроту;
  • змінивши в осерді розміри повітряного проміжку.

Правильно виготовлений і настроєний дросель дозволить вам працювати з саморобним зварювальним апаратом не гірше, ніж з дорогої імпортної моделлю.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама