Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибирати і чистити авокадо


☛ ☛ ☛ Група по періодичному голодуванню на Фейсбуці ☛ ☛ ☛ Обструктивне апное серйозно перешкоджає скиданню ваги



Плюс LCHF. На цей раз - РЕАЛЬНИЙ шлях до схуднення!

Авокадо - класна штука з точки зору (низьковуглеводну-високожирові харчування) і є одним з постійних страв на столі тих, хто худне за допомогою. У ньому багато корисних жирів і відносно небагато некорисних і цукру. Оскільки воно не є традиційним для нашої радянської / пострадянської кухні, багато хто не знає з якого боку до нього підійти. Один мій знайомий, який переїхав до Ізраїлю на початку 90-х (а в Ізраїлі авокадо - звичайна повсякденна їжа) спробував є незрілий плід і матюкався - якомога жерти цей несмачний кругляк? Інший приклад - жінка, яка переїхала в Канаду (де авокадо продається в будь-якому супере) з російської глибинки (де і слова-то такого не знають), спробувала перезрілий плід, що викликало не менше виразні лексичні звороти ... Загалом, вирішив написати невелике пояснення для "початківців" - сподіваюся, знавці питання не будуть наді мною жартувати за розжовування прописних істин.

ЯК КУПУВАТИ
Авокадо - один з небагатьох фруктів, які дозрівають нема на рослині. Плоди завжди збирають трохи недозрілими, ще твердими. Вибираючи авокадо на прилавку, обов'язково візьміть його в руки і несильно натисніть. Правильний плід твердий, але при натиску все-таки трохи продавлюється. Якщо авокадо зовсім вже "кам'яний", то від покупки краще відмовитися - плід був знятий занадто рано і може не дозріти. І навпаки - не покупйте ЗАНАДТО м'яке авокадо (можливо, воно вже зіпсувала) і стежте, щоб шкірка була неушкодженою, чистою, без будь-яких плям і тріщин. Наявність темних плям - явна ознака перезрілість.
ЯК ЗБЕРІГАТИ
При вживанні авокадо має бути м'яким, але не занадто. Якщо купили в магазині тверде, то почекайте поки воно повністю дозріє при кімнатній температурі (це повинно відбуватися в сухому темному місці - наприклад, в кухонному шафці). Якщо купили кілька твердих авокадо (а вони іноді продаються цілими сіточками) - прекрасно: покладіть їх у холодильник і діставайте в потрібній кількості за день-другий до поїдання. У холодильнику авокадо буде залишатися твердим як завгодно довго, але при кімнатній температурі доспеет до кондиції за день або два, рідше три (в залежності від ступеня твердості). Ми зазвичай купуємо відразу на тиждень або навіть півтори (намагаємося брати тверді - це гарантія, що плоди не почали підгнивати - краще перебдеть, ніж недобдеть), кладемо в холодильник і дістаємо в міру потреби (їмо авокадо майже кожен день - періодично сердимося якщо забули заздалегідь вийняти з холодильника ).
Якщо ви купили в магазині вже м'яке, то їжте його відразу. Але якщо будете зберігати, то обов'язково в холодильнику тому при кімнатній температурі воно може за день-другий просто згнити. Однак стигле авокадо можливо зберігати в холодильнику лише протягом 5 діб, після чого плід почне темніти, втрачати свіжість і аромат, так що якщо купуєте стигле авокадо, то беріть трохи, щоб з'їсти швидко.
Якщо з'їли тільки половину авокадіни, а другу хочете зберегти на наступний день, то зберігайте її в холодильнику (замість виймання кісточки) в спеціальному силіконовому кожусі, який надівається з боку м'якоті і зменшує її окислення. Такий кожух легко купити в інтернеті (англійською він іменується avocado silicone sealant / hugger / saver). Якщо кожуха немає, то верхня частина м'якоті "заветрітся", але під нею залишиться свіжа, яку можна вживати. Для того, щоб авокадо не темніли, слід скропити м'якоть лимонним соком або рослинним маслом.
ЯК Є (В СЕНС поїдають)
Якщо ви взяли ніж і почали зчищати з авокадо шкірку, значить, ви переплутали авокадо з картоплею . Насправді все набагато цікавіше!
Вимитий плід потрібно надрізати по всьому периметру уздовж довгої сторони, розділяючи на половинки. Ніж при цьому повинен упиратися в кісточку:

Потім взяти в руки надрізані половинки, повернути одну відносно іншої і розділити:

Як варіант, авокадо можна розрізати не вздовж, а впоперек:

Причому деякі джерела вельми категорично стверджують, що правильно різати саме поперек , А ось уздовж - абсолютно єресь (Прекрасний привід для холівара! ):

Для вилучення кісточки встромляє в неї ніж одним різким ударом, потім трохи провертає її навколо своєї осі і легко витягуємо:


Існує ще один спосіб отримання кісточки - розрізавши авокадо нема на половинки, а на четвертинки (після чого кісточка легко виймається):


Після того, як кісточка витягнута, є кілька варіантів розвитку подій. Можна просто є м'якоть чайною ложкою прямо з шкірки, що ми найчастіше і робимо. Дружина трохи солить, я ж вважаю за краще без солі (поекспериментуйте як вам більше подобається - з огляду на, що інша їжа, яку авокадо доповнює, може бути сама по собі солоної). Деякі перед виколупуванням сприскують м'якоть лимонним соком або мікроскопічним кількістю оцту.
Якщо хочете використовувати авокадо для приготування інших страв, то, зробивши невеликий розріз в області кріплення плодоніжки, потягніть за шкуру і зніміть її, або просто витягніть м'якоть столовою ложкою:

Також зручно віддирати шкуру розрізавши плід на четвертинки:

Якщо хочете використовувати авокадо в вигляді кубиків (наприклад, для кето-олів'є), то відразу після поділу половинок наріжте м'якоть ножем на квадрати (тобто вздовж і впоперек) прямо всередині шкірки, після чого витягніть кубики столовою ложкою:

І наостанок - кілька слів про користь авокадо:

Поділитися періодичним голодуванням на Фейсбуці
Хто лайкнув ПГ, той схудне!

Пости форуму, пов'язані зі здоров'ям, створені НЕ медичними працівниками, і засновані на особистому досвіді, а також глибокому дослідженні обговорюваних питань на основі читання літератури і вивчення статей в інтернеті. Ми просто ділимося радістю від знайденого шляху до стрункості та здоров'я з іншими повними людьми. Адміністрація форуму не несе ніякої відповідальності за його зміст і за наслідки використання наведеної на ньому інформації.

Адміністрація форуму ніяк не пов'язана ні з якими професіоналами, бізнесами, книгами і ресурсами по схудненню або здоров'ю. Тут наведено посилання на комерційні сайти і відеоролики, але лише тому, що ті містять якісні пояснювальні матеріали - адміністрація форуму НЕ пропонує купувати їхні товари або користуватися їх послугами.

Один мій знайомий, який переїхав до Ізраїлю на початку 90-х (а в Ізраїлі авокадо - звичайна повсякденна їжа) спробував є незрілий плід і матюкався - якомога жерти цей несмачний кругляк?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама