Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бізнес-ідея №427. вирощування авокадо

Фрукти завжди буду неймовірно популярним продуктом харчування Фрукти завжди буду неймовірно популярним продуктом харчування. А екзотичні фрукти - ще більш бажаний гість на нашому столі. Сьогодні ми поговоримо про вирощування авокадо і його подальшої реалізації через магазини і супермаркети. Зовсім недавно були часи, коли банани, ананаси, ківі і хурму везли виключно з далеких країн, де їх успішно вирощували, збирали і відправляли на продаж до нас. Сьогодні все змінилося. І в самих різних куточках нашої неосяжної Батьківщини фермери вирощують ці екзотичні фрукти. Як же виростити авокадо в умовах, далеких від тропічних? Обговоримо.

По-перше, потрібно розуміти, що виростити тропічна рослина в наших широтах на відкритому грунті - неможливо. Тому, нам знадобиться теплиця. А з огляду на той факт, що вирощувати ми будемо фрукти, які ростуть на деревах, та ще й вирощувати в великих кількостях, теплиця повинна бути велика, і бажано не одна.

По-друге, ви повинні розуміти, що вирощування авокадо - процес досить довгий. Для початку, нам необхідні кісточки авокадо. Найпростіший спосіб - взяти їх зі свіжих плодів. Після того, як кісточки у вас, помістіть їх в стакани з водою. На дно покладіть деревне вугілля (його використовують і з іншими рослинами).

Далі слід чекати до 6 тижнів, поки кісточки проростуть. Після - можна висаджувати їх в горщики висотою 10-15 см. Великі не потрібні, так як дерева все одно доведеться пересаджувати в грунт в теплицях. У горщики потрібно насипати удобрений грунт для кращого росту авокадо.

Далі потрібно чекати. Як тільки ваші дерева досягнуть висоти близько півметра - обріжте його приблизно на середині. Це необхідно, щоб дерево росло більш сильним і зеленим. Пересаджувати дерево в грунт необхідно після того, як коріння займуть весь об'єм горщика.

Вирощування авокадо, як я вже говорив, процес нешвидкий. Тому, не чекайте перші плоди в перший же рік. Як правило, в хороших умовах (полив, добриво, сонце) плоди з'являються на 3-5-й рік. Іноді цей процес може досягати 8-9 років.

Якщо ви готові чекати стільки часу, і у вас зараз є вільний час, то чому б не спробувати себе в цьому незвичайному бізнесі?

Що стосується реалізації, то тут проблем точно не буде. Місцеві магазини будуть вибудовуватися в чергу, щоб отримати ваші домашні авокадо. Адже продати такі фрукти можна дорожче тих, які привезли невідомо звідки.



Як же виростити авокадо в умовах, далеких від тропічних?
Якщо ви готові чекати стільки часу, і у вас зараз є вільний час, то чому б не спробувати себе в цьому незвичайному бізнесі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама