Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Робота з профілями і гіпсокартоном дозволяє зробити облицювання стін і стелі

  1. Етапи виготовлення стель і кріплення гіпсокартону
  2. Кріплення металевого каркаса стель
  3. Кріплення гіпсокартону до профілю
  4. Кріплення листів ГКЛ на стіну

Займаючись будівництвом або ремонтом квартири, ніяк не можна уникнути такого етапу, як облицювання стін і стель. Існує величезна кількість різноманітних облицювальних матеріалів, використання яких допоможе вам швидко і якісно впоратися з поставленим завданням. Так, для обробки стель останнім часом дуже часто використовують технологію натяжних стель. З їх допомогою вам вдасться домогтися максимально гладкою і рівною стельової поверхні, однак коштує це задоволення дорого. Середньостатистичної сім'ї на натяжна стеля хоча б в одній кімнаті довгий час доведеться відкладати гроші. Займаючись будівництвом або ремонтом квартири, ніяк не можна уникнути такого етапу, як облицювання стін і стель

Пристрій листа гіпсокартону.

Унікальним матеріалом, який і підійде ідеальним чином для облицювання і стін, і стель, і стане непоганим варіантом для створення деяких предметів меблів, стільниць і тому подібного, є гіпсокартон. Коштує цей матеріал порівняно недорого, та й робота з профілями і гіпсокартоном під силу навіть будівельнику-самоука.

Так що, якщо ви бажаєте зробити ремонт в кімнатах, але у вас не вистачає коштів для того, щоб найняти професійну бригаду будівельників, зробіть ремонт своїми руками.

Повірте, це тільки з першого погляду здається складним. Головне - почати, вивчити технологію облицювання, придбати необхідний будівельний матеріал, в нашому випадку, гіпсокартон, інструменти для кріплення, металевий профіль і саморізи.

У процесі вивчення технології ремонту можна скористатися численними тематичними газетами, журналами і книгами, які допоможуть початківцям малярам, ​​теслярів, каменярів і штукатурам навчитися цим аж ніяк непростим наук. Зібраний тут матеріал дозволяє читачам ознайомитися з тим, як правильно вибрати матеріал для виготовлення стель і стін своїми руками, яким чином потрібно прикручувати гіпсокартон до стін і стелі. Не можна буде обійтися і без опису робіт з остаточної, декоративній обробці приміщення. Адже потрібно буде правильно затерти шви, приховати шурупи, які використовувалися для кріплення листа ГКЛ, і багато іншого.

Етапи виготовлення стель і кріплення гіпсокартону

Застосування водяного рівня для стелі допоможе вам зробити стелю ідеально рівним.

Задовго до початку прикручування листів ГКЛ до стелі необхідно провести деякі підготовчі роботи, наприклад, нанести розмітку на основний стелю, по якій і буде надалі монтуватися гіпсокартонна стеля. Технологія розмітки стелі має на увазі використання в даному процесі ряду допоміжних інструментів:

  • водяний рівень;
  • чоклайн, який можна замінити щільною ниткою, просоченої в синьки.

Вони потрібні для того, щоб стеля була якомога більш рівно підвішений, і при цьому висота стелі скоротилася на мінімальну відстань. Чоклайном потрібно користуватися для того, щоб відзначити на стінах і стелі лінії, які в подальшому будуть служити маячками для прикручування металевого каркаса. Придбавши всі необхідні інструменти, можна безпосередньо приступити до розмітки стелі. Для цього необхідно на основному стелі, який не є абсолютно рівним, знайти найнижчу, випирає точку. Переносимо її в один з кутів даної кімнати і робимо позначку на стіні, опустивши попередньо дану точку на 25-30 міліметрів нижче. Подібне додаток необхідно для того, щоб монтажний профіль ідеально вписався в відведений під нього відстань. Потім такі ж позначки робимо в кожному кутку оброблюваної кімнати, відміток повинно бути по парі на кожній стіні.

Ось за цими отметочку натягуємо чоклайн або просочену синькою нитку. У цій справі є своя специфіка - натягнути її потрібно дуже-дуже туго і на якомога більш близькій відстані до стіни, після чого нитка коштує відтягнути і різко відпустити. Ці дії допоможуть домогтися отпечативанія на стіні контрольної лінії. Поступово з усіма чотирма стінами кімнати подібним чином, у нас виходить лінія, нанесена по всьому периметру кімнати. Вона і буде тією отсечкой, до якої буде проводитися кріплення основної конструкції каркаса стелі. Потім потрібно визначити напрямок, в якому будуть укладатися листи ГКЛ, і в обраному напрямку своїми руками розмічаємо дві стіни, що знаходяться один навпроти одного. Відмітки робимо на відстані 50 см. Знову беремо в руки чоклайн і з його допомогою відбиваємо контрольні лінії по самої стелі, натягуючи нитку між отриманими оцінками. По лініях на стелі будуть встановлюватися підвіси.

Кріплення металевого каркаса стель

Схема кріплення металевого каркаса для стелі.

Починаючи кріплення металевого каркаса до стелі, до якого в подальшому будуть прикручувати листи гіпсокартону, потрібно розподілити наявні у вас профілі. Спочатку по периметру всієї кімнати необхідно прикрутити UD профіль, який має форму кута, і в нього в подальшому доведеться вставити СD профіль. Не забувайте, що ця робота вимагає виняткової точності - нижня сторона профілю UD один в один повинна збігтися з контрольною лінією, яку на етапі розмітки стелі ви своїми руками відзначили по верхньому периметру оброблюваної кімнати. Тепер закріпимо ці профілі на стінах, для чого будемо використовувати пластикові дюбелі, їх діаметр повинен бути приблизно по 6 мм. Разом з тим беремо відповідної довжини шуруп, його діаметр може складати 5 мм. Шуруповертом працювати буде легше і швидше, тому якщо ви робите ремонт своїми руками, то постарайтеся придбати його для особистого користування.

Починаючи кріплення металевого каркаса до стелі, до якого в подальшому будуть прикручувати листи гіпсокартону, потрібно розподілити наявні у вас профілі.

Далі робота пересувається на базову стелю - той, на який наноситься облицювання. За тим оцінкам, які були зроблені на стелі раніше, здійснюємо кріплення підвісів, їх форма нагадує букву «П». Закріплюючи їх, потрібно пам'ятати, що готова конструкція не буде провисати в тому випадку, якщо ви будете пріворачівать їх до стелі за внутрішні отвори. Це значно зміцнить возводимую своїми руками конструкцію. Після кріплення "пешек" приступаємо до виміру довжини іншого профілю - CD, при цьому пам'ятайте, що він повинен бути на 0,5 см коротше, ніж відстань між протилежними стінами.

Завдяки цьому довжина напрямних CD профілів легко вставиться в профілі UD. Профіль CD вставляємо як в UD профілі на стінах, так і в підвіси, які розташувалися на стелі. Для з'єднання профілів під гіпсокартон в даному випадку використовується один з'єднувач з таких двох джерел - саморізи або шурупи. Коли робота по зміцненню стельового каркаса закінчена, потрібно зробити останній штрих і загнути кінці виступаючих нижче CD профілів підвісів в сторони, щоб створити своїми руками абсолютно рівну площадку під облицювання.

Кріплення гіпсокартону до профілю

Гіпсокартон, як і багато інших типи будматеріалів, що кріпляться на стелі або стіни, відрізняється досить великою вагою і великими габаритами. Площа його обчислюється такими параметрами - 2,5 м в довжину і 1,5 м в ширину. Даний факт говорить, що навіть тим, хто робить ремонт своїми руками, не завадило б підшукати помічника, який хай і не буде працювати з вами постійно, а ось підняти лист гіпсокартону до стелі і притримати його в період закріплення зможе. У процесі кріплення гіпсокартону до CD профілем не можна забувати про те, що він є місцем, на якому стикуються два листів ГКЛ, тому кожен лист, який використовується при облицюванні і тримається на напрямних профілях, повинен стикових краєм не заходить за центральну лінію профілю.

У процесі кріплення гіпсокартону до CD профілем не можна забувати про те, що він є місцем, на якому стикуються два листів ГКЛ, тому кожен лист, який використовується при облицюванні і тримається на напрямних профілях, повинен стикових краєм не заходить за центральну лінію профілю

Види саморізів для профілів

При зміцненні листів ГКЛ на стелі фахівці рекомендують використовувати саморізи по металу, які варто закручувати на відстані 30-40 см. В процесі облицювання стелі, прикручуючи гіпсокартон, постарайтеся вивести в потрібні місця всі дроти електропроводки. Коли кріплення підвісної стелі з гіпсокартону вже закінчено, уважно подивіться на стики між листами. Вони обов'язково будуть виділятися, а в деяких з них присутні і значні щілини. В цьому випадку потрібно буде скористатися такими інструментами, як:

  • шпатель;
  • шпаклівка;
  • і липка стрічка-сіточка.

Останньою проклеюємо всі стики. Після чого розводимо шпаклівку і затираємо нею проклеєні лінії стику і металеві капелюшки саморезов, на яких тримається вся конструкція. Після цього етапу приступайте до затірки всього стелі. Дана робота теж може бути зроблена своїми руками. В цьому випадку вам доведеться витратитися лише на купівлю будівельних матеріалів. Ну і часу на все це, звичайно ж, піде багато.

Кріплення листів ГКЛ на стіну

Установка гіпсокартону на стіну.

Точно так же своїми руками можна впоратися і з облицюванням стін. Для цього знову використовуємо способи вирівнювання стіни за допомогою чоклайна, по розмітками якого виводяться металеві основи. І вже на них кріпляться листи гіпсокартону. Однак фахівці в сфері будівництва рекомендують спершу накреслити план. Після цього відзначаємо на всіх стінах, підлозі та стелі положення направляючого профілю UD. Закріплюємо направляючу дюбелями на відстані 60 см. Після цього прямо на направляющем профілі, який прикріплений до підлоги, олівцем або крейдою відзначаємо ті місця, де буде кріпитися профіль CD.

Відстань від стіни до центру першого профілю допустимо приблизно від 20 до 50 см. Це не дозволить виникнути втоплення кромки гіпсокартону в кутку. А наступні CD профілі маємо на відстані 60 см від центру до центру кожного профілю. Запам'ятайте, що останній лист ГКЛ по ширині не повинен бути менше 20 см, так як кріплення занадто вузького шматка гіпсокартону саморізами до профілю може поламати його. Тому в плані, який ви будете складати до початку облицювання стіни, розрахуйте всі виміри. У разі нестачі відстані можна зменшити проміжки від центру до центру профілів CD. Утворені позначки на нижній направляє переносимо на ту, яка прикріплена до стелі. Використовуйте для більшої точності рівень або висок.

Після цього закріплюємо профілі CD таким чином, щоб дотримувалася рівність всього металевого каркаса стіни. Для цього, прикріпивши до напрямних крайні CD профілі, натягніть по ним шнурку і рівнем перевірте рівність зводиться споруди. Кріпимо профілі на саморізи, а використана в якості рівня нитка або волосінь повинна лише злегка торкатися всіх виставлених профілів. Робимо горизонтальні профілі. Нарізаємо профіль CD довжиною 54 см і напрямні по 10 см. Відміряємо від статі або від стелі за допомогою рулетки 250 см до центру профілю CD і закріплюємо його по рівню. Каркас готовий. Можна обшивати його ГКЛ.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама