Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

вентиляція

  1. повітрообіг
  2. механічний повітрообмін
  3. Типи вентиляційних систем
  4. Параметри вентиляційної системи, розташованої в житловому приміщенні
  5. Комплектація вентиляційної системи
  6. Вартість реалізації проекту вентиляційної системи

Вентиляція забезпечує подачу свіжого повітря в квартиру, офіс, робоче приміщення. Процес вентиляції може відбуватися як природним шляхом, так і за допомогою спеціальних механізмів. Доступ зовнішнього повітря повинен бути достатнім для того, щоб задовольнити потреби всіх, хто знаходиться в приміщенні людей і підтримати технологічний процес.

Стабільно працює вентиляційна система дуже важлива, вона забезпечує комфорт, гарне самопочуття людям, які живуть або працюють в цьому приміщенні. Постійний приплив кисню необхідний для бадьорості та гарного настрою, його нестача призводить до зниження працездатності, апатії, зниження імунітету. Крім того, потрібно вчасно і регулярно очищати повітря від шкідливих домішок, причиною виникнення яких можуть стати куріння, використання миючих засобів або пестицидів, неякісні меблі, лінолеум або ламінат, що виділяють отруйні речовини. Якщо процес вентиляції в приміщенні відбувається погано, то які живуть і працюють там люди, будуть страждати від затхлого повітря, неприємних запахів, зайвої вогкості повітря, появи цвілі, нестачі кисню. Позбавити від цих проблем може тільки справно працює, регулярно проходить обслуговування вентиляційна система, безперервно оновлює повітря в приміщенні.


Зазвичай виділяють два способи проникнення в приміщення свіжого повітря:

повітрообіг

Процес природної вентиляції проходить завдяки законам природи. Він може бути обумовлений тиском вітру, відмінністю між температурою і тиском повітря зовні і всередині приміщення. Щоб стимулювати цей процес, встановлюються витяжні вентиляційні канали, через які видаляється використане повітря. Такі канали мають виходи на кухні, у ванній кімнаті і туалеті, звідки за рахунок природної тяги, яку створюють стоять на даху будинку дефлектори, йде повітря, а свіжий надходить через щілини між дерев'яними віконними рамами.

У сучасних будинках, де встановлюються пластикові вікна, процес природної вентиляції утруднений, оскільки домогтися доступу свіжого повітря в них можна тільки провітрюванням. Крім того, досить часто в приміщеннях з пластиковими, щільно закриваються вікнами виникає ефект перекинутої тяги - в приміщення проникають через вентиляцію неприємні запахи, пил, несвіже повітря. Якщо виникає така проблема, а заміна вентиляційної системи є неможливою, рішенням може стати установка вентиляторів в витяжному каналі, що направляють повітряний потік в потрібному напрямку.

механічний повітрообмін

Процес механічної вентиляції відбувається з використанням спеціального обладнання для заміщення відпрацьованого повітря, яке наповнювало приміщення, на свіжий. Цей процес вентиляції, ніяк не залежить від зовнішніх умов - температури, швидкості і напряму вітру, атмосферного тиску - і завжди забезпечує повітрообмін в обсязі, достатньому для нормального функціонування техніки і гарного самопочуття людей в приміщенні.

Використання механічної вентиляції допомагає підтримувати необхідні кліматичні умови в приміщенні: нагрівати або охолоджувати вступник повітря, очищати його, зволожувати або осушувати. Ці можливості вигідно відрізняють механічні системи від природної вентиляції.

Часто при будівництві в проект закладається система вентиляції змішаного типу, яка об'єднує в собі плюси природною і механічною. У кожному конкретному приміщенні слід вибирати той тип вентиляції, який найкращим чином відповідає всім вимогам в області санітарії та гігієни і є більш раціональним з точки зору економічних вкладень і технологічних рішень.

Механічна система повітрообміну буває як місцевої (локальної), тобто працює на обмеженій площі - наприклад, на робочому місці, так і загально, тобто працює для забезпечення потреб всього приміщення. У житлових приміщеннях найчастіше використовують саме останній тип вентиляції.


Типи вентиляційних систем

Виділяються три основних види вентиляційних систем: припливна, витяжна та припливно-витяжна системи вентиляції. Ці типи розрізняються за способом створення тиску, необхідного для повітрообміну.
Припливні системи вентиляції подають в приміщення чисте повітря і часто використовуються при будівництві великих об'єктів - театрів або кінозалів, торгово-розважальних центрів, адміністративно-офісних будівель, таунхаузов, багатоквартирних будинків і котеджів. При необхідності припливна система може очищати, зігрівати, осушувати, зволожувати або охолоджувати вступник повітря.

Припливно-витяжні системи останнім часом особливо популярні. У будівництві використовуються сучасні повітронепроникні матеріали, пластикові вікна, а тому доступ свіжого повітря в приміщення природним шляхом обмежується. Припливно-витяжна вентиляційна система вирішує питання надходження свіжого повітря і забору відпрацьованого одночасно. При цьому важливо дотримати синхронність у роботі припливної та витяжної системи, щоб уникнути «ефекту ляскаючих дверей», що з'являється через різницю в тиску зовні будівлі і всередині нього.

Вибір типу залежить, перш за все, від функціоналу приміщення: в спальні або дитячій кімнаті більше потрібне свіже повітря, тому необхідно встановити вентиляцію приточування, а в туалеті або на кухні упор робиться на видалення забрудненого повітря, і тому варто зупинитися на витяжної системи. Також вибір системи обумовлюється тим, наскільки можлива циркуляція повітря між сусідніми приміщеннями.

Параметри вентиляційної системи, розташованої в житловому приміщенні

Підбір компонентів вентиляційної системи проводиться з тим розрахунком, щоб в кінцевому підсумку система відповідала певним вимогам. Ці вимоги залежать від призначення приміщення (житлове, спеціальне, промислове), від того, чи є в ньому джерела забруднення (як, наприклад, в гаражі), як багато людей в ньому знаходиться, які його архітектурні особливості.
Основні характеристики вентиляційної системи - обсяг повітрообміну (кількість свіжого повітря, який надходить за годину в приміщення) і кратність, тобто частота видалення відпрацьованого повітря і надходження в нього нового. Для приміщень, призначених для проживання людей, передбачені наступні параметри вентиляційної системи:

Тип приміщенняОбсяг і кратність повітрообміну.

Вітальня, спальня, дитяча. Чи не менше 30 м3в годину на одну людину Бібліотека Від ½ до 1 кубічного метра на годину на одну людину Кухня з електричною плитою Не менш 60 кубічних метрів повітря в годину Кухня з двухкомфорочная газовою плитою Чи не менше 60 кубічних метрів на годину Кухня з чотирьохкамфорна газовою плитою Чи не менше 90 кубічних метрів на годину Ванна кімната, туалет 25 м3 на годину Комора Півтора кубічних метра на годину Спортивний зал Не менш 80 кубічних метрів на годину на одну людину

Комплектація вентиляційної системи

Група компаній «Клімат Контроль Інжиніринг» може запропонувати своїм клієнтам продукцію кращих світових виробників вентиляційних систем з будь-якою комплектацією, шведських фірм «Systemair» ( «Kanalflakt»), Ostberg Група компаній «Клімат Контроль Інжиніринг» може запропонувати своїм клієнтам продукцію кращих світових виробників вентиляційних систем з будь-якою комплектацією, шведських фірм «Systemair» ( «Kanalflakt»), Ostberg. Крім того, ми можемо підібрати для наших клієнтів найсучасніші припливні установки російського і зарубіжного виробництва, що володіють компактністю і повноцінним функціоналом повнорозмірних пристроїв. Триступенева система очищення (звичайний фільтр, фотокалітіческій і вугільний) очищає повітря не тільки від механічних забруднень і шкідливих домішок, але і від неприємних запахів. Скромний розмір таких установок дозволяє монтувати їх в будь-якому приміщенні без побоювання порушити дизайнерське рішення. Для них не потрібні повітроводи, навісні стелі і декоративні вентиляційні короби, ці установки монтуються на зовнішній стіні або балконі ( " PVU-350 ") Або всередині будівлі ( Селенга ФКО ) Протягом всього лише одного робочого дня. Їх можна встановлювати вже після завершення всіх ремонтних і декоративних робіт.

Вартість реалізації проекту вентиляційної системи

Для того щоб вентиляційна система працювала з незмінною надійністю та ефективністю, необхідно звернутися до кваліфікованих фахівців для складання проекту . При цьому приблизно оцінити, у скільки обійдеться реалізація проекту, фахівці зможуть тільки після докладного вивчення плану будівлі. На цьому етапі складається первинний міні-проект і встановлюються цінові рамки. У тому випадку, якщо замовника влаштовує вартість, і він хоче почати роботу, інженери особисто оглядають об'єкт, вивчаючи всі його особливості. Після цього складається докладний проект і оголошується остаточна ціна. Вона може бути навіть нижче спочатку заявленої, оскільки інженери часом знаходять ефективні і найбільш раціональні технологічні рішення після уточнення всіх деталей.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама