Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як ПРАВИЛЬНО укрити виноград | Своїми руками - Як зробити самому

  1. Готуємо виноградну лозу до укриття
  2. Вибираємо спосіб укриття винограду
  3. Укриття винограду - фото
  4. ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ Майстри та майстрині, І ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ ДУЖЕ ДЕШЕВО. БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА. РЕКОМЕНДУЄМО...
  5. Нижче інші записи по темі "Як зробити своїми руками - домохазяїну!"
  6. Підпишіться на оновлення в наших групах.

До укриття винограду в середній смузі приступають в кінці жовтня - початку листопада до настання стійких морозів. Лоза повинна йти в зиму визріли, тобто мати світло-коричневий колір і не бути холодною на дотик. Для цього необхідно своєчасно проводити пасинкування, карбування пагонів, кореневі і позакореневе підживлення сірчано-кислим калієм або деревною золою.

Готуємо виноградну лозу до укриття

Я вирощую виноград в бесштамбовиє (приземної) формі в основному на вертикальних одноплощинних шпалерах. Така форма дозволяє мати висоту пришпилених до землі кущів близько 10-20 см, укриття їх не складає великих труднощів.

Перед самим укриттям вибираю сухий день, бажано без морозу. З виноградника прибираю все опале листя. Потім виробляю обрізку винограду. Залишаю плодові пагони з повністю визріли лозою, які виросли на сучках заміщення і нові сучки заміщення. Якщо плодових лоз не вистачає, то набираю їх з кращих пагонів біля основи плодових стрілок. Після чого вирізаю від-плодоносили плодові стрілки.

Так як рукава виноградних лоз у мене спрямовані тільки в одну сторону і відстань між кущами становить 1,3-1,5 м, то на цю довжину і обрізаю плодові стрілки. Зазвичай це дві спарені довгі лози, повністю доспілі на необхідну довжину, з нирок яких навесні легко набирається потрібна кількість зелених пагонів для рівномірного заповнення шпалери.

В інших випадках довжина обрізки лоз на плодоношення коливається від 4-5 нирок до 10-15, в залежності від форміровкі куща, його віку, товщини плодових лоз (чим тонше, тим коротше). У деяких випадках - і від сорту винограду.

Якщо залишаю сучок заміщення, то ріжу його коротко - на 3-4 нирки. Потім лози пов'язую між собою і пришпилювати до землі.

Лозу і землю під кущами обробляю 3% -ним мідним або залізним купоросом. Бажано під лозу покласти шматки плівки, ялинові гілки і т.п. Після цього виноградник вкриваю.

Посилання по темі: Шпалера для витких рослин своїми руками

Вибираємо спосіб укриття винограду

Способи укриття можуть бути різними. Найпростіше укриття - земляне: потрібно зробити канавки, укласти туди лози і засипати землею з міжряддя шаром 10-20 см. Прибирають таке укриття не пізніше середини квітня.

Дуже гарне укриття виходить, якщо гілки ялини увіткнути в землю з двох сторін лози шалашиком. Під таким укриттям лоза прекрасно зимує і не пошкоджується гризунами. На сорти, які не дуже зимостійкі (кишмиш Променистий, Лора і т.п.), зверху потрібно покласти шматки шиферу, руберойду або шматок плівки. Але торці повинні бути відкриті для вентиляції.

Можна застосовувати поліпропіленові мішки (наприклад, з-під цукру). Якщо ще набити їх легенько сухою соломою або сухим папороттю і зашити, то виходять довгограючі мати, які теж ставлять шалашиком уздовж лози, а зверху вкривають нещільно плівкою, притиснувши дугами з обрізаної лози.

Ще один спосіб - укриття старими синтетичними килимовими доріжками. Вони не гниють і служать довго.

В останні роки я використовую для укриття кохию венічного, однорічна декоративна рослина. Її кущики, пишні влітку, восени висихають. З них виходять практичні віники, які і йдуть на укриття винограду. Якщо їх навесні прибирати під навіс, послужать 2-3 роки. Чим не альтернатива ялиновим гілках ?! При наявності зайвої клаптика землі виростити їх не складає труднощів.

Я вирощую понад 100 сортів і вкриваю все, навіть неукривні (просто притискаю такий кущ до землі, інше робить сніг).

Посилання по темі: Укриття рослин на зиму лутрасилом

Укриття винограду - фото

Укриття винограду - фото

Не можна приховувати виноградні лози гноєм або тирсою, щільно закривати їх плівкою: нирка може відімкне.

© Олександр КОЛОС, виноградар зі стажем, Фото автора

ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ Майстри та майстрині, І ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ ДУЖЕ ДЕШЕВО. БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА. РЕКОМЕНДУЄМО - ПРОВЕРЕНО 100% Є ВІДГУКИ.

РЕКОМЕНДУЄМО - ПРОВЕРЕНО 100% Є ВІДГУКИ

Реклама

Нижче інші записи по темі "Як зробити своїми руками - домохазяїну!"

  • Як врятувати виноград від морозів, і весняних заморозків Укриття для винограду обов'язково У мене ...
  • Ящик для зимівлі винограду своїми руками ЯК ЗРОБИТИ ЯЩИК ДЛЯ ЗИМІВЛІ ...
  • Як укрити виноград на зимівлю - мої поради та хитрості ВИНОГРАД: ЗИМІВЛЯ ПО-СВОЄМУ Цієї зими виноград ...
  • Як формувати виноградну лозу в перший, другий і третій рік вирощування. Формування винограду В ПЕРШИЙ, ДРУГИЙ ...
  • Формування винограду у вигляді альтанки Як сформувати кущ винограду під ...
  • Саморобний "стимулятор" для винограду своїми руками - рецепт від хвороб і для зростання Стімуляторующе-захисний розчин для винограду або ...
  • Різдвяний вінок своїми руками - майстер клас Як зробити живий різдвяний венокКак ...

    Підпишіться на оновлення в наших групах.

    Будемо друзями!

  • Чим не альтернатива ялиновим гілках ?
    Реклама

    Реклама
    Новости
    Реклама
    Реклама