Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Карбування винограду влітку: коли прищипувати щоб дозріла лоза

  1. Цілі та строки проведення зелених операцій влітку
  2. Суть і необхідні умови для проведення карбування винограду
  3. прищипування винограду
  4. Особливості уламки і пасинкування
  5. Терміни і способи проведення уламки
  6. Особливості пасинкування винограду

З настанням літнього періоду і в зв'язку з інтенсивним зростанням зелені в виноградниках, для виноградарів настає пора, коли вони проводять зелені операції на винограді.

Цілі та строки проведення зелених операцій влітку

Їхньою метою проведення є: Їхньою метою проведення є:

  • приплив свіжого повітря в крону винограду;
  • істотне уповільнення вегетативного росту;
  • поліпшення смакових якостей плодів;
  • підвищення врожайності;
  • скорочення періоду дозрівання;
  • збільшення ваги грон;
  • вирощування міцних здорових пагонів, готових до зимових умов.

Необхідність у виконанні зелених робіт багато в чому залежить від клімату території, де виноград росте і від його сорту. У південних регіонах з теплими зимами і м'яким кліматом їх майже не проводять. Чим північніше регіон і суворіше умови, тим потреба в зелених операціях зростає.

Влітку, в середині сезону, настає пора перенаправити сили і корисні речовини, збережені в виноградному кущі і виробляються листям з вегетативного росту на дозрівання плодів. Для цього зменшують інтенсивність поливів винограду і замінюють азотні добрива калійними і фосфорними.

Часто таких дій може не вистачити для повноцінного дозрівання пагонів і плодів, так як багато корисних речовин йде на харчування зростаючих пагонів у довжину. Тому в серпні, коли їх зростання сповільнюється, виноградарі проводять операцію, яка називається карбуванням винограду.

до змісту ↑

Суть і необхідні умови для проведення карбування винограду

Карбування винограду полягає в обрізанні верхній частині пагонів з молодими і недорозвиненими листами, які не здатні заповнювати витрачаються на своє зростання речовини. Цей прийом дозволяє зупинити ріст пагонів і перерозподілити корисні речовини, які виробляють листя, на харчування плодів.

Але це справедливо тільки для своєчасно проведеній карбування, яка дозволяє не погіршувати фотосинтез, а навпаки посилити його через додаткової освітленості, так як віддаляється незначна зелена маса. В результаті скорочуються терміни визрівання врожаю, плоди винограду ростуть більшими і з великим вмістом цукру.

Основним показником уповільнення активного росту пагонів є випрямлення їх вигнутих решт Основним показником уповільнення активного росту пагонів є випрямлення їх вигнутих решт. Це є сигналом до початку проведення карбування. Якщо не дочекатися уповільнення активного росту пагонів і провести чеканку до випрямлення кінців, то в результаті можна отримати численний зростання пасинків, які заберуть всі необхідні для визрівання врожаю речовини.

При карбуванні видаляють верхівку втечі, залишаючи над верхньою гроном від 8 до 12 листків.

У посушливі роки і на молодих або слаборослих кущах з довгою лози, що не перевищує 1,5 м, карбування не проводять.

до змісту ↑

прищипування винограду

Прищипування - це прийом, за допомогою якого видаляють точку росту у втечі. Він полягає в відрізанні верхній частині втечі на довжину трьох верхніх листочків або на 3 - 5 см.

Проведення операції з видалення точки росту потрібно в трьох випадках:

  • для запобігання осипання квіток і зав'язі;
  • в разі необхідності прискореної формування куща;
  • для вирощування врожаю на пасинках.

Правильна обрізка винограду

У першому випадку прийом виконують перед початком цвітіння. Прищипують плодоносні пагони на старій деревині і на стрілках, не чіпаючи слабкі паростки. У другому випадку, прищипуванням стимулюють зростання пасинків, які братимуть участь в формуванні рукава. У третьому випадку, прийом дозволяє відновлювати кущі при численному вимерзання очок або лоз. На сучках заміщення таку операцію не проводять.

до змісту ↑

Особливості уламки і пасинкування

Зелена уламка проводиться як продовження осінньої і весняної обрізки. Вона потрібна для того, щоб видалити всі зайві порослеві, жирові або Волчкова, подвійні, потрійні, слабкі або по розташуванню, що заважають формуванню куща, розпустилися пагони. Виноград витрачає дуже багато накопичених сил і корисних речовин на їх зростання, тому важливо не спізнитися з проведенням робіт по уламку.

Все обламують пагони повинні легко відламуватися руками, якщо цього не відбувається, то ви запізнилися Все обламують пагони повинні легко відламуватися руками, якщо цього не відбувається, то ви запізнилися. Корисні речовини куща, необхідні на їх зростання, вже витрачені, перенаправити харчування на плоди не вдасться і вирізати такі пагони не рекомендується, в цьому випадку краще видалити всі прокинулися Волчкова нирки.

до змісту ↑

Терміни і способи проведення уламки

Терміни і способи проведення уламки залежать від сили росту, інтенсивності плодоношення і сорти винограду. Час появи суцвіть - це час, коду треба обламати все непотрібне на кущі винограду.

На сортах, у яких на старій деревині з сплячих бруньок спостерігається не сильне розвиток пагонів, уламку проводять в один термін, при появі суцвіть.

Але на сортах, що відрізняються великим числом сплячих бруньок, таку операцію проводять в два або три терміни. Починають через тиждень після їх розпускання і проростання з них пагонів на 2-3 листочка, а при появі суцвіть обламують повторно. Третій термін уламки проводять після цвітіння.

Її проводять на сучках заміщення або стрілках, коли проглядаються пагони з добре помітними запилення пензликами Її проводять на сучках заміщення або стрілках, коли проглядаються пагони з добре помітними запилення пензликами. У місцях з рясним врожаєм все безплідні пагони і двійники виламують, а там, де урожай невеликий, треба залишити частину безплідних пагонів.

Уламка дозволить встановити необхідне навантаження винограду розвиненими плодовими і безплідними пагонами. Достатня навантаження сприяє отриманню максимального врожаю в поточному році і закладці рясного врожаю на наступний, що є основною метою її проведення.

Правильно проведена уламка дозволяє отримати наступні результати:

  • на кущах залишаються пагони в кількості відповідному його силі;
  • створюються умови, сприятливі для повного визрівання пагонів, які гарантують високий урожай винограду на наступний рік;
  • забезпечується додатковий захист врожаю від хвороб і шкідників;
  • досягається необхідне провітрювання пагонів і грон, а також потрібне освітлення для повного визрівання подів;
  • виконані основні сезонні роботи по формуванню куща.

на кущах залишаються пагони в кількості відповідному його силі;   створюються умови, сприятливі для повного визрівання пагонів, які гарантують високий урожай винограду на наступний рік;   забезпечується додатковий захист врожаю від хвороб і шкідників;   досягається необхідне провітрювання пагонів і грон, а також потрібне освітлення для повного визрівання подів;   виконані основні сезонні роботи по формуванню куща

до змісту ↑

Особливості пасинкування винограду

Проводячи зелені операції, виноградарі застосовують безліч різних прийомів, але найнеобхідніший і найчастіше вживаний в літню пору - це пасинкування винограду. Пояснюється це тим, що на зелених пагонах з пазушних бруньок, в основному на сильно рослих і недовантажених кущах, починають розвиватися пагони другого порядку.

Пасинок - це і є такий відтік. Суть пасинкування полягає в повному або частковому видаленні пасинків. Якщо цього не зробити, то вони послаблять основну лозу і розростуться в кущ складається з декількох лоз.

Випадки, коли рекомендується видаляти пасинки повністю:

  1. При вирощуванні міцних рукавів на молодих саджанцях пасинки видаляють в перший і другий рік.
  2. Щоб саджанці не пригнічували ріст головного втечі під час вирощування, в виноградної шкілки на них видаляють пасинки.
  3. При вирощуванні відводів їх видаляють на що беруть участь в цьому пагонах, а також на всіх сучках заміщення.
  4. При вирощуванні живців видаляють пасинки на пагонах, залишених для цієї мети.
  5. На всіх пагонах, які почали своє зростання після закінчення першої половини вегетаційного періоду. Такі пасинки споживають дуже багато необхідних для дозрівання врожаю речовин, але при цьому їх листя не заповнюють ці витрати і часто вражаються хворобами.

Випадки, коли необхідно залишати пасинки:

  1. При загибелі в заморозки наземної частини куща. Пасинки будуть потрібні для формування винограду.
  2. У разі, якщо пасинки виростають з пазухи 4-х листків на частково зрізаному втечу, який відрізають, щоб направити поживні речовини на суцвіття перед його цвітінням. Пару верхніх пасинків треба залишити, а решту видалити.

пасинкування винограду

В інших випадках пасинки видаляють частково, залишаючи пару, трійку листя, так як вони асимілюють краще, ніж нижнє листя основного пагона. А також надають позитивний вплив на розвиток очок на плодоносних лозах в зиму і формування з них суцвіть на наступний рік. Часто з нирок частково віддалених пасинків виростають пасинки другого порядку, їх рекомендується видаляти повністю.

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама