Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сорт винограду Кишмиш білий: опис, характеристики

  1. опис сорту
  2. Характеристики
  3. Корисні властивості
  4. Догляд за виноградом
  5. висновок
  6. Важливо знати!

Білий Кишмиш - певний сорт винограду, що відноситься до десертних видів. М'якоть білого кишмишу соковита, але з маленькими насінням. Сорт виник в Середній Азії і на Близькому Сході. Найчастіше використовується для сушки родзинок, а їсти краще в свіжому вигляді, так як ягоди швидко псуються. Сорт винограду з білими ягодами носить багато інших назв: «томпсон сідліс», «Султаніна», «ак кишмиш» і «кишмиш жовтий». Білий Кишмиш - певний сорт винограду, що відноситься до десертних видів

Білий Кишмиш - сорт винограду, що відноситься до десертних видів

Історія цього виду винограду починається в давнину. Згадка білого кишмишу вперше з'являється в старовинному оповіді «Клич Батир». Сказ оповідає про хороброго юнака, який приборкав буйного коня, згодувавши йому ягоди білого винограду. Таким чином, можна припустити, що вже в той час виноград конкретно цього сорту існував.

опис сорту

Відсутність насіння обумовлює відсутність самостійного розвитку кишмишу, як сорти. Тому дикий кишмиш білого кольору зустрітися природі майже неможливо. Насправді, в природі виноград виник через мутирование нирок іншої рослини, плоди якого містять насіння. Такий відбір допоміг вивести саме такий сорт - соковитий і безнасінний.

Такий відбір допоміг вивести саме такий сорт - соковитий і безнасінний

Смак ягід солодкуватий з подальшим несильним кислим присмаком

Лози високі і протяжні, досить швидко набираються сил і вважаються одними з найпотужніших виноградних лоз. Листки гладенькі і порізані, їхні краї загинаються нагору. Лоза визріває в середньому темпі, витягаючи навантаження на понад 70 очок. Обрізку бажано проводити в середньому на 10 нирок. Квіти-гермафродити мають п'ять тичинок точно такої ж довжини, що і товкач.

Грона винограду середні, але зустрічаються і великі, що містяться відразу кілька відгалужень. Форма циліндра, ягоди щільно прилягають один до одного з верхівкою, розділеної надвоє. Плоди маленькі, трохи витягнутої овальної форми. Колір варіюється від лимонно-жовтого до янтарно-жовтого, зустрічаються темні точки. Шкірочка напівпрозора, легко рветься, покрита природним воском.

Смак ягід солодкуватий з подальшим несильним кислим присмаком. Цукристість приблизно 30% на 6 г кислотності в 1 ягоді. Виноградний сік з цього сорту кишмиш білого має блідо-зелений колір з жовтим відтінком.

Характеристики

Повний визрівання ягід відбувається на 160-175 день. При цьому цей сорт відрізняється середньою стійкістю до морозів і холодів, тому стає можлива його висадка в середній смузі Росії при належному догляді.

Крім того, у сорту є і значні недоліки:

  • дає мало врожаю, незважаючи на утворення безлічі очок і міцну лозу;
  • легко піддається захворювань і шкідників;
  • крихкість ягід;
  • погано переносить транспортування і просто зберігання.

Саме останній параметр впливає на те, що з винограду частіше роблять сухофрукти, ніж застосовують для виробництва вин або соків. А також вживають свіжим. Білий кишмиш неможливо зберегти надовго, тому обробляти можна якомога швидше.

Корисні властивості

Склад винограду кишмиш білий дійсно вражає. Ця ягода дуже вітамінна, оскільки містить вітаміни чотирьох груп: A, C, E і PP. А також багатий на мінеральні речовини і органічні кислоти.

Сукупна зміст всіх речовин характеризує вплив винограду на організм:

  • запобігання патологій нирок і печінки;
  • лікування хвороб дихальних шляхів;
  • жовчогінний і сечогінний ефекти;
  • допомога проти печії, нудоти;
  • перешкода утворення тромбів і виразок;
  • низький ризик розвитку остеопорозу;
  • надає заспокійливу дію, знімає напругу.

Також в соку винограду присутній залізо, яке впливає на вироблення пектину. Це допомагає нормалізувати процес травлення, надаючи антиоксидантну дію.

Це допомагає нормалізувати процес травлення, надаючи антиоксидантну дію

Виноград не можна вживати одночасно з молочними і кисломолочними продуктами

Але не кожній людині дозволено їсти такий виноград, оскільки існує ряд протипоказань. Тому варто відмовитися від кишмишу білого, якщо у вас є цукровий діабет, виразка шлунка, холецистит і панкреатит. Крім того, за рахунок вмісту кислоти, виноград завдає руйнівної дії на емаль зубів. Виноград не можна вживати одночасно з молочними і кисломолочними продуктами.

Догляд за виноградом

Навесні виноград потрібно розкривати тільки, коли земля прогріється, а температура повітря підніметься вище 5 градусів морозу. Якщо існує ймовірність повторних заморозків, то в укритті просто роблять вентиляційні отвори, але не прибирають його повністю.

Після зняття укриття проводиться обрізка пошкоджених пагонів, а виноград підв'язується. Проводиться ретельна перевірка на наявність шкідників або хвороб. Якщо вони є, то потрібно відразу ж почати лікування. Але навіть якщо і немає, то рекомендується провести обробку в якості профілактики. Рослина після зими ослаблений, тому обробка буде корисною.

Щеплення куща проводять до того, як почнеться сокорух. Після чого робиться підгодівля комплексними добривами. Грунт навколо куща легко копає, після чого поливають теплою водою для прогріву коренів і грунту.

Новий кущ по весні формується за допомогою молодих лоз. У травні їх переносять на спеціальні опори, а перед цвітінням удобрюють. Лозі дозволяють вирости до 45 см, після чого обрізають залишився.

Влітку рекомендується робити постійну прищіпку винограду, підгодовуючи грунт навколо і прибираючи нові паростки - це дозволить рослині розподілити живильні речовини на врожай. Формують грона розкриваються для сонячного світла шляхом збирання всієї листя навколо.

Протягом всього літнього періоду і визрівання плодів потрібно стежити за здоров'ям кущем. Крім того, корисними будуть регулярні перевірки на шкідників і захворювання, оскільки кишмиш білий їм дуже схильний до.

Восени кущ слабшає, оскільки віддає всі поживні речовини на дозрівання ягід. Лозу потрібно обрізати після опадання листя. Після чого укрити виноград на зиму: підстава підгорнути, лози обрізати, весь кущ вкрити плівкою - так як тканина може намокнути.

висновок

Виноград - одне з найперших рослин, яке стали вирощувати люди. Розвиток винограду на плантаціях можна простежити в зображенні робочих Єгипту, вибитих в гробницях. А саме цього сорту - за старовинними переказами.

Важливо знати!

Баба Ніна про Росію: "Грім вдарить в жовтні 2018 і гроші впадуть з неба ...

Читати статтю »> http://cpagetti2.com/THLk/sub1/sub2/sub3/sub4/sub5

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама