Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сорт винограду Мускат - різновиди + Відео

  1. 1 Характеристики сорту
  2. пропонуємо Вам ознайомитися
  3. 2 Сорти Мускат Рожевий і Мускат Білий
  4. 3 Особливості Мускату Білого
  5. 4 Білі вина з мускату

У яких тільки сортах не представлені ці ягоди! Виноград Мускат Літній - один з найпоширеніших сортів. Це різновид столового винограду. Його вивели селекціонери Молдавії, схрещуючи сорти Пьеррель і Королева. На радість садівникам він готовий до вживання вже через 3-4 місяці, в серпні. Великі ягоди об'єднані у велику гроно середньої щільності. Її вага може досягати 1 кг, але частіше доходить до 500 м

1 Характеристики сорту

Сорт винограду Мускат в кожній кліматичній зоні має свій колір. Це обумовлено характеристиками навколишнього середовища, в якій встигають ягоди. Кожна з них важить 6-7 г, а розмір - приблизно 3 см. Вона подовжена, овальної форми. Зростає лоза у всіх регіонах Росії і більшості країн світу. Яскраве сонечко дає їм забарвлення бурштину, а достигання в тіні - белесость. Цей сорт винограду має приємний смак, гармонійно поєднує в собі кисло-солодку нотку. Muscat містить велику кількість соку. Шкірочка виноградин нежесткая. Перевага цього сорту перед іншими полягає і в тому, що він морозостійкий (витримує температуру до -24 ° С), а хвороб, таким як мілдью і оїдіум, не схильний до. Тому при вирощуванні не потрібно буде вдаватися до допомоги хімічних речовин, знадобляться тільки натуральні добрива.

Тому при вирощуванні не потрібно буде вдаватися до допомоги хімічних речовин, знадобляться тільки натуральні добрива

Сорт винограду Мускат Літній

пропонуємо Вам ознайомитися

Виноград Мускат Літній вимагає при висадці робити чималі ями і завчасно закладати в них добрива. Необхідні і дренажі. Після закінчення цвітіння потрібна нормировка. Вона полягає в тому, що на пагонах, що принесли найбільшу кількість грон, залишають тільки одну. Коли дачники хочуть домогтися ще більшого результату, кисті обрізають через кожні 3 втечі. При цьому кущі все одно будуть розростатися, на них з'явиться маса плодоносних пагонів, але і не менше пасинків. До ягід не «чіпляються" оси, а самі виноградини не дають тріщин в процесі визрівання. Незважаючи на те що сорт морозостійкий, на зиму кущі радять вкривати від холодів, оскільки довгого зниження температури Мускат Літній не переносить.

Культура розведення мускатних сортів винограду зародилася ще в давнину. Відомості про них були відомі кілька тисячоліть тому. Вони знайшли своє відображення в народному епосі греків і римлян, які робили запашні вина. Для цього ягоди в'ялили. Поняття "Мускат Літній" було дано сучасними виноградарями і поширене повсюдно.

Важливо знати! Найпростіший спосіб зі 100% гарантією результату вилікуватися від алкоголізму без таблеток, уколів і лікарів. Дізнайтеся, як наша читачка, Тетяна, позбавила чоловіка від алкоголізму, без його відома ... Читати докладніше ...

2 Сорти Мускат Рожевий і Мускат Білий

Цей вид винограду називали по-різному: Мускат Червоний, Руж, Россо. Що ж стосується історичної батьківщини цього сорту, думки вчених розділилися. Достовірно невідомо, де вивели такий виноград. Припускають, що зародився він у сирійських виноградарів і був широко поширений в країнах Африки і Азії. Вчені виявили і ще один факт. При схрещуванні рожевого з дикими сортами переважає Мускат, а серед тих, що зустрічаються в природі, Мускату немає.

З цього різновиду мускатного винограду виходить міцне вино. Найчастіше воно солодше інших. Мускат Рожевий дозволяє зробити вино насиченого солодкого смаку. Деякі скручували гребені у початку грона, інші гнули лозу, треті в'ялили урожай, чергуючи тінь з сонцем. Так, рівень цукру доводили до 400 г на дециметр кубічний.

Російські простори дізналися, що таке мускатні сорти, в числі яких був і рожевий, за часів Петра Першого. Розвиток справи отримало поштовх на просторах Дону. Лозу доставляли з Європи. Але головною територією зростання мускатного винограду став Крим. Там з нього роблять і різноманітні сорти вин. Рожевий Мускат згадується в історичних нарисах Криму з XVIII століття. У Нікітському ботанічному саду він процвітав багато років, поряд з сортами з Іспанії і Португалії. На початку XIX століття з Мускату Рожевого вперше приготували вино. Подія відбулася в Артеку. Після цього князь Воронцов популяризував діяльність з вирощування кількох сортів мускату. Найбільш поширена вона в Алуштинському районі Ялти.

Найбільш поширена вона в Алуштинському районі Ялти

Вино з рожевого Мускату

Сорт дуже широко відомий в Середній Росії, Молдавії, Дагестані, його вирощують узбецькі, азербайджанські і вірменські виноградарі. Багато з них вважають, що Рожевий Мускат з'явився з білого. Селекціонери просто застосували метод почкового відхилення. Кущ Рожевого Мускату розростається не так сильно, як літній, але листям покритий густо.

особливості:

  1. Листя невеликі, округлої форми. На підставах є щетина, а до кінчиків площа розгладжується. Суцвіття акуратні, невеликі. На лозі мало пасинків. Грона і виноградини крупніше сорти Мускату Білого. Ягоди часто мають яскраво-червоний відтінок. На шкірці восковий наліт.
  2. М'якоть ароматна і соковита.

Повністю визріває цей сорт до початку вересня, але і в серпні можна поласувати червоними і рожевими виноградинами. Відмітна риса Мускату рожевого в тому, що він практично не переносить морозів, тим більше затяжні холоди. Погано впливають на нього навіть невеликі весняні заморозки. Цей виноград любить вологу. Але її надмірна кількість здатна зашкодити ягоди. Хвороби, особливо грибкові, можуть долати його.

Плодів рожевий Мускат дає багато. Так навіть назвали якісне марочне ялтинська вино. В умовах цієї місцевості такий сорт винограду особливо гарний. У нього приємні смак і аромат, який порівнюють із запахом троянди.

3 Особливості Мускату Білого

Він прийшов в Росію з Аравійського півострова, Єгипту. Зона зростання широко розподілена по територіях Франції, Італії, Югославії, Румунії.

Багато в чому цей сорт схожий з Рожевим Мускатом, але тільки його квіти двостатеві, а не одностатеві. Невелика гроно винограду в довжину досягає 20 см. Ягоди великі з невеликою кількістю насіння. Листя з гострими зубцями і добре проглядаються прожилками. Восени інтенсивно жовтіють. Сорт недостатньо стійкий до захворювань. Особливо вражають його мілдью, антракноз і оїдіум.

Ягоди білого мускатного винограду

Надлишок вологи призводить до ураження виноградин гниллю. Не любить мускат і глинистий грунт, обожнює сонячну місцевість. Грона поїдає листовертка, але Білому Мускату образ не лякайтесь кліщ павутинний. Не любить цей вид мускату морози. У тому випадку, якщо куща недостатньо вологи, рости пагони будуть погано.

З нього виходить непоганий напій. Винний смак напою з помірною фортецею, все одно солодкий. Напій винний готують переважно з мускатних сортів. Він приймає колір ягід, стаючи яскраво-бурштиновим. Аромат тонкий і схожий на мед в поєднанні з трояндою. Найчастіше винороби застосовують при його виготовленні Мускат Білий.

4 Білі вина з мускату

Десертні вина з такого винограду чудові. Їх смак нагадує чайну троянду. Поряд з шампанським і соками серед марок вин найбільш цінуються:

  1. Мускат білий "Десертний".
  2. Мускат білий "Червоний Камінь".
  3. Мускат білий "Лівадія".
  4. Мускат білий "Південнобережний".
  5. Мускат білий "Магарачский".
  6. Мускат "Коктебель".
  7. Мускат Кришталевий.

Він поєднує кращі показники з усіх перерахованих вище сортів:

  1. Дозріває раніше середини серпня.
  2. Грона важкі (понад 500 г), щільні.
  3. Ягоди трохи овальної форми, але тяжіють до округлої. На сонці мають бурштиновий відлив, але дрібнуваті.
  4. М'якоть соковита і м'ясиста, при розкусуванні ягода хрумтить. Навіть в'ялені виноградини дуже щільні.

в'ялені виноградини

Про те, які хвороби можуть вразити лозу Мускату Кришталевого, вченим поки не ясно. Ця тема зараз знаходиться в процесі вивчення. Уже відомо, що ягоди не схильні до зараження сірою гниллю.

Селекціонери досягли найвищої цукристості в цьому різновиді винограду. Її показники доходять до 20%, кислоти всього 6 г / дм³.

Кущ такого винограду дає великий урожай. Пагони наповнюють по 4 великі грона. Виходячи з цього, вчені рекомендують нормувати процес росту куща і прибирати половину грон.

Дегустатори дають йому дуже високий бал ягодам Кришталевого Мускату. За 10-бальною шкалою вона доходить до 9 очок. Морозостійкість теж відмінна. Лоза витримує до -25 ° С, навіть якщо холод затяжний. Вкривати кущі більшість виноградарів не рекомендує, але закопувати їх все ж потрібно в тих районах країни, де часто відзначаються ранні осінні та весняні заморозки. Так, любителі золотих і рубінових ягід отримуватимуть відмінний урожай щороку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама