Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сприятливі дні для посадки в травні 2018 з місячним календарем

  1. Коли краще садити на дачі
  2. Несприятливі посадочні дні в травні (Місячний календар)
  3. Як садити в травні: загальні рекомендації
  4. Як впливає Місяць на посадку рослин

Місячна енергетика безпосередньо впливає на рослини. У травні 2018 року, як і будь-якому іншому місяці, за місячним календарем визначені сприятливі дні для посадки.

Саме в останні місяці весни природа починає свій активний пробудження. Погода нормалізується. Приходить час для посадки рослин. Багато хто починає все частіше відвідувати дачні ділянки і працювати в городі.

Для отримання хорошого врожаю потрібно розуміти, які саме дні сприятливі для посадки за місячним календарем. Визначено також проміжки, в які не варто доглядати за рослинами і висаджувати їх.

9 і 10 травня сонце перебуває в сузір'ї Риб. Саме в цей проміжок часу місяць надає можливість для садівників займатися салатами, цибулею і часником . Щоб овочі максимально були захищені від хвороб, рекомендується застосовувати слабкий розчин марганцівки.

14 травня Місяць убуває. У цей період вона знаходиться в союзі з Тельцем. Фахівці рекомендують використовувати зазначений день для посадки. Допускається висадка будь-яких видів рослин. Наприклад, в травні можна зайнятися картоплею, помідорами і перцем.

Наприклад, в травні можна зайнятися картоплею, помідорами і перцем

Коли краще садити на дачі

16 і 17 травня Місяць буде рости (у знаку Близнюків). Фахівці звертають увагу на те, що в такий період краще проводити висадку бобів, розсади полуниці і ягідні кущі. Важливо бути обережними з тим, щоб пагони залишилися неушкодженими (саме в ці дні вони особливо уразливі).

На 18 та 19 травня природа нагородить рослини доброю енергетикою. Найкраще висаджувати кабачки, баклажани і бобові культури. При нормальному кліматі можлива висадка винограду .

З 24 по 26 травня небесне світило знаходиться в знаку Терезів. Вона як і раніше буде впливати на рослини. За три дні можна встигнути провести максимальну кількість робіт в городі і в саду. Варто зайнятися овочевими культурами, поступово переміщати їх у відкритий грунт.

27 і 28 травня Місяць пересувається в знак Скорпіона. Небесне світило поступово продовжить своє зростання, це дасть природі позитивний заряд. Садівникам і городникам рекомендується висаджувати в'юнкі рослини. Вони швидко набираються сил.

Вони швидко набираються сил

Несприятливі посадочні дні в травні (Місячний календар)

11 травня Місяць переходить в знак Риби. У цей день краще не висаджувати овочі та фрукти у відкритий грунт. Краще вибирати саме сприятливі дні для посадки в 2018 році за місячним календарем.

Садівникам і городникам рекомендується на початку травня обрізати кущі і дерева, обприскувати їх спеціальним розчином від комах-шкідників.

12 і 13 травня не варто займатися посадками. Це несприятливий день. Є ризик, що посадковий матеріал буде втрачено або зіпсований. Астрологи радять знищувати бур'янів і шкідників, особливо садових мурах.

15 травня розпочинається Молодик. Воно пройде під знаком Тельця. У цей період не потрібно займатися маніпуляціями з розсадою, а також посадковим матеріалом. Так коріння залишаться здоровими і швидко пустять молоді пагони.

21 і 22 травня за місячним календарем не проводиться посадка овочевих культур. Можна садити чагарники, але немає ніякої гарантії, що вони виростуть здоровими.

У травні 2018 років немає ряд невідповідних днів для земляних робіт, які заздалегідь визначили астрологи . Слід орієнтуватися на сприятливі дні для посадки.

Слід орієнтуватися на сприятливі дні для посадки

Як садити в травні: загальні рекомендації

На останній весняний місяць припадають основні роботи в саду і городі. На присадибних ділянках починається активна діяльність. У травні 2018 року можна висаджувати практично будь-яку культуру, оскільки дозволяють погодні умови. В першу чергу в грунт переміщаються однорічні рослини або плодові дерева. Це обумовлено тим, що грунт і повітря в достатній мірі прогріті.

Найчастіше посадка рослини відбувається в період травневих свят. За місячним календарем перші травневі дні несприятливі для земляних робіт.

Найбільш відповідний період для роботи з фруктами і овочами починається приблизно з 10 травня.

Сприятливі дні для посадки умовно діляться на кілька груп:

  1. Перекопувати і розпушувати грунт в прикореневій зоні рекомендується з 19 по 22 і з 25 і 27 травня.
  2. Вносити органічні підгодівлі найкраще з 20 по 23 і з 25 по 27 травня.
  3. Мінеральні добрива рекомендується додавати з 19 по 23 травня.

Мінеральні добрива рекомендується додавати з 19 по 23 травня

Зверніть увагу, обробку інсектицидами, фунгіцидами та природними засобами проти шкідників астрологи радять робити з 19 по 24 травня.

Такі дати, як 14, 15, 16 травня виключені для робіт. Також варто відпочити 28, 29 і 30 травня. Не потрібно керуватися виключно Місячним календарем, так як погодні умови постійно змінюються.

Варто визначити відповідно до рекомендацій фахівців найбільш важливі дні для робіт в саду і городі, і на основі них вибудовувати свій графік.

Варто визначити відповідно до рекомендацій фахівців найбільш важливі дні для робіт в   саду   і городі, і на основі них вибудовувати свій графік

Як впливає Місяць на посадку рослин

Небесне світило впливає безпосередньо на кореневу систему рослини і її надземну частину. Завдяки дотриманню строків, прописаних в Місячному календарі, прискорюється вхід і ріст плодів і майбутніх рослин.

У певні дні краще зовсім не займатися прополкою і розпушуванням землі. Це тільки призведе до порушення їх енергетичного балансу, що в подальшому позначиться на зростанні.

Це тільки призведе до порушення їх енергетичного балансу, що в подальшому позначиться на зростанні

Щоб зібрати хороший урожай, потрібно строго слідувати місячним календарем. Висадка багаторічних рослин відбувається виключно при зростанні Місяця. Найкраще проводити земляні роботи перед повним Місяцем. Молодик для таких процесів не підходить.

Якщо рослини були висаджені перед повним Місяцем, то в подальшому вони будуть швидко розвиватися.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама