Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

столові сорти

низина

Виноград «низина» - столовий сорт, який відрізняється гармонійним смаком і фіолетово-червоними плодами. Вирощувати його нескладно. Ця виноградна культура не вимагає особливого догляду і має хорошу врожайність. Повна зрілість настає приблизно за 146 днів. Пагони цього сорту винограду ростуть досить добре. Якщо все в нормі, то культура зацвітає в червні. Відмінною його рисою є те, що виноград «низина» практично не схильний до надмірного горошенія. Це завдяки тому, що у нього двостатеві квітки, які запилюються добре. Цікаво, що виноград «низина» може бути двох забарвлень. Його колір залежить від грунту. Наприклад, якщо вирощувати цю виноградну культуру на чорноземі, то забарвлення її плодів буде синьо-фіолетового кольору. Сорт цього винограду відрізняється високою врожайністю. Одна рослина може приносити в рік до 6 кг плодів. Форма «низина» характеризується високою морозостійкістю: витримує низьку температуру до -23 градусів Цельсія. Крім того, ця виноградна культура має високу стійкість до таких захворювань, як гниль сіра і мілдью. Що стосується оїдіуму, то сорт «низина» уражається даною хворобою. Варто відзначити, що осами ягоди вищевказаного сорти винограду практично не пошкоджуються.

Виноград «низина» має досить хорошу товарність. Транспортабельність також чудова. Дана виноградна культура відрізняється наступними особливостями: плоди фіолетово-червоного кольору; сильнорослий кущ; грона середньої щільності; ягоди овальної форми і вагою до 15 г; грона мають максимальну масу до 700 г; м'якоть ягідок соковита і м'ясиста, а шкірка є їстівною; цукристість становить до 19%; 7 г / л - це середня кислотність. Пагони є досить плодоносними - 80%.

Ніна

Для даного сорту характерний ранньо-середній або середній термін дозрівання (до 130 днів).
Кущі сильнорослі, пагони добре визріваючі. Грона середні або великі (500-700 г), середньої щільності, циліндричні або Цилиндроконические. Сорт винограду Ніна відрізняється великими темно-червоними ягодами, масою 9-12 г, розміром 28-30 х 24-26 мм. Поверхня окремих ягід може бути ребристою. М'якоть з гармонійним смаком, м'ясисто-соковита, шкірка з'їдається. Кислотність соку 6-7 г / дм3, цукристість 18-19 г / 100 см3. Приблизно 60-80% пагонів є плодоносними. Коефіцієнт плодоношення в середньому 1,3-1,4. Даний сорт рекомендується обрізати на 6-8 очок, залишаючи до 45 очок на кущ. На багатих ґрунтах допускається довша обрізка. Урожайність і транспортабельність сорти високі.

Виноград Ніна витримує мороз до -21 ... -22 ° С і вимагає обробітку в укривной культурі. уражається оїдіумом . стійкість до мілдью середня.

слава Молдавії

Слава Молдавії - їдальня гібридна форма винограду. Раннього терміну дозрівання, 120-125 днів. В умовах р Новочеркаська дозріває 15-20 серпня. Кущі дуже великої сили росту. Грона високого товарного вигляду, Цилиндроконические, великі, 700-1000 г, окремі до 2,0 кг, середньої щільності або кілька пухкі. Ягоди подовжені, 36,2 x 22,1 мм, темно-рожеві або темно-червоні, дуже великі, середньою масою 8-11 г. М'якоть м'ясиста. Смак гармонійний. Цукристість 15-18%, кислотність 5-6 г / л. Визрівання пагонів задовільне. Навантаження 40-45 очок на кущ, обрізка на 8-12 очок. Відсоток плодоносних пагонів 65-75%. Коефіцієнт плодоношення 1,2-1,6. Слава Молдавії вимагає нормування суцвіттями. Практично не має горошенія. Сорт винограду Слава Молдавії може перевантажуватися Пасинкова урожаєм. Морозостійкість -21 ° С. Нестійкий до грибних хвороб. Транспортабельність гарна.

Нінель

Виноград Нінель - ранньо-середній сорт селекції В.Н Крайнова, з терміном дозрівання 125-135 днів. Кущі сильнорослі, як в корнесобственной, так і в прищепленої культурі, з дуже добре визріваючими пагонами.
Даний сорт легко розмножується живцювання і проявляє хорошу сумісність з підщеп. Грона великі, середньою масою 600-1500 г, однак при хорошому агрофоні можуть досягати і 3 кг, помірно щільні, Цилиндроконические або конічної форми. Ягоди великі, розміром 30 x 23 мм, масою 12-15 г, злегка овальні, червоно-бузкового кольору. М'якоть м'ясисто-соковита, середньої щільності, солодка, гармонійного смаку, з легким мускатом. Кислотність 8-9 г / л, цукристість 17-18%. Шкірочка з'їдається. Коефіцієнт плодоношення 1,0-1,4 при цьому до 80% пагонів є плодоносними. Пошкоджуваність осами і стійкість до грибкових захворювань середня. Морозостійкість висока (до-23 ° С).

Виноград Нінель відрізняється відмінними товарними якостями і гарною транспортабельністю. Як синонім даного сорту використовують також назва низині-2.

Благовіст

Виноград сорту «Благовіст» є результатом праці селекціонера Крайнова В.Н., який схрестив сорти «Талісман» і «Кишмиш Променистий». «Благовіст» є раннім сортом, тому що дозріває за 110 - 125 днів приблизно в середині серпня. Кущі розростаються добре, багато пагонів плодоносять. Квітки. Грона досить більший, вага може доходити до 1 кг, циліндричної або конічної форми, щільність середня. Плоди великий, вага однієї доходить до 10 г, овальної форми, світло-жовтого кольору. М'якоть соковита, має легкий мускатним ароматом, м'ясиста, солодка, прямо тане в роті. «Благовіст» може витримати падіння температур до -23 ̊С. Може пошкоджуватися мілдью і оїдіумом, а також схильний до нападу ос. Врожайність висока, вага ягід з одного курсу може перевищувати 6 кг. Зняті з курсу грона можуть довго зберігатися в прохолодному місці, транспортабельні. Переваги: ​​чудовий смак плодів раннє дозрівання висока врожайність висока морозостійкість довгий термін зберігання добре витримує транспортування

Первозванний

Виноград Первозванний - сорт любительської селекції з дуже раннім терміном дозрівання. Залежно від умов вирощування, повне дозрівання ягід може наступати протягом 95-115 днів з початку розпускання бруньок. Кущі сильнорослі, потужні. Квітка двостатеві. Грона циліндричні, рідше Цилиндроконические, великі (500-700 г), середньої щільності. Ягоди янтарно-білого кольору, злегка овальні, великі, розміром 24-27 x 22-24 мм і масою 8-9 г. Добре освітлені ягоди на сонці стають бурштиновими і набувають рожевий загар. Смак гармонійний, приємний. Шкірочка з'їдається. М'якоть м'ясисто-соковита. До моменту дозрівання виноград накопичує до 21% цукрів, при цьому кислотність становить 6-8 г / л. До 60% пагонів винограду.

Первозванний є плодоносними, при цьому коефіцієнт плодоношення становить 1,0-1,3. При обрізку лоз на кущі рекомендується залишати 35-45 очок, щоб пізніше після уламки залишилося не більше 35 зелених пагонів. Обрізати лози плодоношення слід на 6-10 очок. Первозванний частіше вирощують в укривной культурі, але здатний витримувати зниження температури до -23 ° С. Дана гібридна форма відрізняється хорошою стійкістю до мілдью, сірої гнилі та у стані середнього ступеню схильна до ураження оїдіумом. Виноград заслуговує високу дегустаційну оцінку.

Тузловському велетень

Тузловському велетень, ГФ винограду аматорської селекції. Раннього або ранньо-середнього терміну дозрівання (115-125 днів). В умовах р Новочеркаська дозріває 15-20 серпня. Кущі вище середньої сили росту. Пагони визрівають добре. ГФ з двостатеві типом квітки. Грона великі 600-700 г і більше, циліндро-конічні, середньої щільності. Ягоди великі, округлі, іноді округло-овальні, середньою масою 7-10 г, білі, з восковим нальотом. Шкірочка з'їдається. М'якоть м'ясисто-соковита, приємного гармонійного смаку, з мускатним ароматом. Цукристість 19-22 г / 100см3, кислотність 6-8 г / дм3. Плодоносних пагонів 70-80%, коефіцієнт плодоношення 1-1,2. Обрізка лоз на 6-8 очок при навантаженні 40-50 очок і 30-35 зелених пагонів на дорослий кущ. Можна обрізати коротко, тому що Тузловському велетень має підвищену родючість нижніх вічок. ГФ укривние, без укриття витримує морози до -22 ° С. Стійкість до мілдью на рівні 3,0-3,5 бала. Оїдіумом уражується в середньому ступені. Транспортабельність середня.

Аркадія

Аркадія (аматорське назву Настя) - столовий сорт винограду раннього терміну дозрівання, 115-125 днів. Кущі вище середньої сили росту. Грона винограду Аркадія красиві, великі і дуже великі, масою 500-700г, іноді до 2000 г, гіллясті, конічні, з лопатями, середньої щільності.
Ягоди сорту Аркадія яйцевидної форми, великі і дуже великі, розміром 28 x 23 мм (і більше), вагою 10-15 г, жовтого або білого кольору, при повному дозріванні янтарно-жовті. М'якоть м'ясиста, соковита. Смак простий, гармонійний, легкий. При повному дозріванні можливий легкий мускатний аромат. Шкірочка міцна, але не товста. При перепадах вологості в грунті можливе розтріскування ягід.
Цукристість до 15-16% - при невисокій кислотності 4-6 г / л. Пагони визрівають добре. Плодоносних пагонів 55-75%, коефіцієнт плодоносності 1,1-1,5. Сорт Аркадія рано вступає в плодоношення. Обрізка можлива як довга, так і коротка. На арках - 8-12 очок, на шпалерах - 2-4 вічка. Формула успіху - 1 втечу - 1 гроздьУкореняемость живців дуже хороша, коренева система потужна. Урожайність дуже висока, рекордна. Стійкість до мілдью сорти винограду Аркадія відповідає 2-3 бали (вимагає 1-2 обприскувань), до оїдіуму - нестійкий і потребує захисту. Витримує морози до -21- 24 С.

пам'яті Хірурга

Пам'яті Хірурга - це їдальня форма винограду раннього терміну дозрівання, (110-120 дн.)
Кущі сильнорослі. Квітка двостатеві. Грона дуже ошатні, Цилиндроконические або конічні, великі, масою 400-700 г., при хорошому догляді 1кг. і більше, середньої щільності.
Ягоди овальні, великі, розміром 27,1 х 21,3 мм, масою 12 - 14 г, янтарно-жовті, світло-жовті або білі з розовінкой, іноді забарвлення більш насичений - рожевий. М'якоть м'ясисто-соковита, середньої щільності. Смак приємний, гармонійний. Шкірочка щільна, але з'їдається. Цукристість до 17-18%, кислотність до 6-8 г / л. Врожайність середня. Визрівання лози більше 2/3 довжини, до 80%. Відсоток вкорінення живців високий. Навантаження очок на кущ 30-35 штук. Навантаження пагонами 22-24 втечі. Кількість грон на плодоносний пагін 1,0-1,1. Обрізка середня, 6-8 очок.
Стійкість до хвороб на рівні 2,5 балів. Морозостійкість -20.
Транспортабельність гарна. Товарні якості високі.

отаман

Виноград Атаман - гібрид аматорської селекції, отриманий від схрещування сортів Талісман і Різамат. Для даного сорту характерний середній або среднепоздний термін дозрівання, 130-145 днів.
Пагони визрівають добре. Сила росту кущів велика. Квітки. Грона Цилиндроконические, великі (довжина до 30 см, ширина до 15 см), середньої щільності, іноді лопатеві. Маса грона в середньому становить 600-800 г, хоча окремі грона можуть досягати 1200 г. Ягоди від великих до дуже великих, 32-35 мм х 23-25 ​​мм при масі 12-16 г, з щільною шкіркою. Форма ягід подовжено-овальна, колір червоно-фіолетовий, а на сонці темно-фіолетовий, покриті помірним восковим нальотом. Сорт винограду Отаман має м'ясисто-соковиту м'якоть і відрізняється приємним гармонійним смаком. Сік ягід має цукристість 16-20 г / 100 см3 і кислотність 6-8 г / дм3. Коефіцієнт плодоношення сорти 0,9-1,1, плодоносних пагонів 50-65%. Допустиме навантаження на кущ складає 55-60 очок. Лози плодоношення рекомендується обрізати на 8-10 очок.

Здатний витримувати морози до -24 ° С, але взимку потребує укриття. Виноград Атаман володіє середньою стійкістю до грибкових захворювань, відрізняється високою транспортабельністю.

променистий

Променистий - гібридна форма винограду аматорської селекції. Ранньо-середнього періоду дозрівання: 125-130 дней.Грозді великі, від 1,0 до 2,0 кг, циліндро-конічні, не схильні до горошенія. Ягоди дуже великі, 15-20 г, округлі, ніжно-рожеві, майже білі, гармонійного смаку. М'якоть м'ясиста, шкірка помірно-щільна, с'едаемая.В корнесобственной і прищепленої культурах сильнорослий. Пагони визрівають добре, живці легко вкорінюються, сумісність з підщеп хороша. Урожайність висока. Морозостійкість до -23 ...- 24 ° С. Стійкість до грибних захворювань 3 балла.Транспортабельность хороша, товарність висока. Осами пошкоджується в середньому ступені.

новий російський

Новий російський - нова гібридна форма винограду селекції А.І. Потапенко. Дозріває в кінці липня - початку серпня. Сила росту кущів середня або вища за середню, визрівання пагонів хороше. Грона середні, масою до 350 г, Цилиндроконические, середньої щільності і пухкі. Ягоди середні, рожеві, округлі або слабо овальні, масою 3,1 г, за зовнішнім виглядом і кольором схожі на ягоди сорту Русский ранній. Шкірочка тонка, м'якоть соковита. Смак простий, приємний. Стійкість до хвороб і морозу вивчається. Транспортабельність середня.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама