Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Тріостенний дівочий виноград віча

  1. Тріостенний дівочий виноград віча

Тріостенний дівочий виноград віча   і чи в іноград плющевидной, Бостонський плющ   - прекрасна ліана для вашого саду

Тріостенний дівочий виноград віча

і чи в іноград плющевидной, Бостонський плющ

- прекрасна ліана для вашого саду. За своєю красою і невибагливості перевершує багато багаторічні ліани. Батьківщиною тріостренний винограду вважається Китай, Корейський півострів, Японія.

Ця ліана підіймається на будь-яку поверхню завдяки зеленим вусикам, які мають своєрідні присоски, на кінцях яких є здуття. При зіткненні з твердою поверхнею на них з'являється клейку речовину і ліана утримується на будь-якій поверхні без всяких додаткових підв'язок, сітки або дроту. Вся принадність цього винограду в тому, що він сам повзе по стіні, чіпляючись за неї своїми «ручками». (Але на полікарбонат не тримається, у нас теплиця з цього матеріалу, і віча не хоче триматися, так що садити потрібно тільки біля натуральних матеріалів)

За допомогою цього винограду легко задекорувати будинок, паркан або сарай.

У ліани трохи коренів і її можна вирощувати навіть в контейнері.

У ліани трохи коренів і її можна вирощувати навіть в контейнері

Росте досить швидко, утримати важко,

якщо площа невелика, потрібно обрізати, а то затягне все. За сезон ліана винограду Вича може відростати на чотири метри при сприятливих умовах.

Можна навіть садити як грунтопокривна рослина. Виглядає дуже красиво, розростається густим килимом, бур'яни не пропускає, дуже зручно, якщо немає можливості посадити газон.

Цей вид вид стійкий до диму і вихлопного газу, тому його можна садити поруч з дорогами.

Зростає в будь-яких умовах - і на спекотному сонці і в найглибшій тіні.

Досить морозостійкий, хоча в дуже холодні безсніжні зими може підмерзати частково. У нашому кліматі (південь Росії), останніми роками саме такі зими і ліани не витримують, але влітку відновлюються і знову активно ростуть. У більш північних районах ліану рекомендується знімати з опори і залишати на землі під снігом.

Розмноження винограду віча

насінням, кореневими нащадками і черенкамі.Семена потрібно стратифікована протягом місяця при температурі 5 градусів. Живці погано приживаються, і якщо у вас трохи досвіду в живцюванні, то краще все-таки придбати готові саджанці. А ось відводками можна спробувати, вкорінюються навіть батоги, які просто лягли на землю, особливо, якщо пришпилити і забезпечити хороший полив. Розмножують і щепленнями на звичайний дівочий виноград, якщо ви займаєтеся щепленнями, то це того варто

Посадка, догляд

Дівочий виноград не особливо вимогливий до грунту. Він може рости на будь-якій стороні: південній, північній, східній або західній. Звичайно, з західної та північної сторони листя можуть бути невеликого розміру, і їх колір не зміниться аж до самих заморозків. Повною мірою виноград розростається на сонячній стороні.

Прийнято висаджувати дівочий виноград навесні - в квітні і травні. Також висаджують виноград і восени: у вересні, жовтні. Перед посадкою грунт потрібно як слід перекопати.

Для поліпшення росту саджанець обов'язково проводять підгодовування. Роблять це кілька разів на сезон. Першу підгодівлю потрібно запланувати на весну. На один кубічний метр необхідно внести 40-50 грам нітроамофоски. З початком зростання винограду слід внести 100-200 грам добрива під назвою «Кеміра Універсал». Виноград тріостренний восени удобрюють калійними добривами. Можна використовувати калимагнезию або пічну золу. Для швидкого росту пагонів прийнято удобрювати рослина аквамарином (близько 50 грам на квадратний метр).

У сухе літо варто часто поливати молоді саджанці

При посухи виноград треба поливати. У нормальне літо поливати не потрібно часто, йому цілком вистачить дощів.

Необхідно пам'ятати, що дівочий виноград в першу чергу підходить для вертикального озеленення. Якщо вам потрібно декорувати дуже велику поверхню, то надайте рости винограду так, як йому заманеться.

Слід відразу стежити за потрібною формою винограду.

При формуванні дівочого винограду скористайтеся наступними порадами: закріпіть молоді пагони на опорі (це може бути стіна або паркан), а потім вже направляйте в бажані боку; якщо не вдається впоратися з неслухняним втечею, то можна відразу видалити його; слабкі, пошкоджені і загущающие пагони потрібно видаляти - це називається санітарна і стримуюча обрізка.

Обов'язково слід періодично рихлити виноград, боротися з бур'янами, видаляти сухе та непотрібні листи. Розростання винограду можна контролювати, підв'язуючи його потрібним чином. Можна обрізати виноград, щоб зменшити його в об'ємі.

Можна обрізати виноград, щоб зменшити його в об'ємі

Якщо ви обзаведетеся виноградом віча, то анітрохи про це не пошкодуєте. Настільки це багаторічна ліана виграє в порівнянні зі звичайним дівочим виноградом. Особливо взимку, коли простий дівочий виглядає непрезентабельно, віча представляє з себе немов намальоване на стіні акуратне дерево з дуже красивим візерунком з гілок. Влітку - це густа стіна з шкірястих трилопатевих листя. Восени - шикарна забарвлення від темно червоного до золотисто-бронзової.

Восени - шикарна забарвлення від темно червоного до золотисто-бронзової

Натискайте на картинки і читайте цікаве на сайті

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама