Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Августин, Августин опис сорту

  1. Загальні відомості про сорт
  2. Опис зовнішнього вигляду
  3. Основні характеристики по догляду за сортом
  4. застосування сорти
  5. Опис переваг і недоліків Августина
  6. Особливості вирощування та догляд за Августином
  7. Опис догляду взимку

Виноград сорту Августин, інакше званий   феномен   і Плевен Стійкий, - це столовий сорт з підвищеною стійкістю до хвороб і морозу
Виноград сорту Августин, інакше званий феномен і Плевен Стійкий, - це столовий сорт з підвищеною стійкістю до хвороб і морозу.

Загальні відомості про сорт

Августин не вимагає особливих кліматичних умов і добре і стабільно плодоносить навіть в не найсприятливіших районах. Він дає великі грона соковитих ягід, які прикрасять будь-яку ділянку.

Опис зовнішнього вигляду

Призначення столовий Морозостійкість до - 24 ° С Форма грона конічна Вага грона 400 -800 г Форма ягід подовжено-овальна Вага ягід 5-8 г Колір ягід янтарно-жовтий Опис смаку гармонійний солодкий з приємним ароматом

  • опис кущів

Кущ Августина сильнорослий, з обох статей квіткою. Без проблем запилюється навіть при поганій погоді, при цьому якщо поблизу є рослини з квіткою жіночої статі, допомагає запилюватися і їм. Листя темно-зелені, трилопатеві, дуже слабо розсічені, майже округлі. Лоза червоно-коричневого кольору, «веснянкувата».

  • опис грон

Важкі грона дуже ошатно виглядають на кущі. Коли янтарно-жовті ягоди висвітлюються сонцем, здається, що вони просвічуються наскрізь.

сорт Августин дає конічні грона середньої щільності, часто вони мають крило. Вага грона - 400-800 м

  • опис ягід

Виноградини Августина мають гарний янтарно-жовтий колір і білий восковий наліт. При яскравому освітленні ягоди ніби світяться зсередини білим світлом. Довжина ягоди в середньому 27 мм, ширина - 18 мм. Вага від 5 до 8 м Форма подовжено-овальна. Шкірочка в міру щільна, з'їдається. М'якоть щільна і м'ясиста з гармонійним солодким смаком і приємним ароматом.

Стиглі плоди можуть залишатися на кущі до 2 тижнів. Також після рясних дощів ягоди можуть починати розтріскуватися.

Основні характеристики по догляду за сортом

Сорт Августин славиться своєю невибагливістю у догляді. Без особливих зусиль з Августина можна отримувати дуже найвищі врожаї - його дозріває до 120-140 центнерів з 1 гектара. При любительському вирощуванні на ділянці з одного куща можна зібрати до 60 кг ягід. Він добре запилюється, не схильний до горошенія, стійкий до хвороб і шкідників. Іноді, при наявності підгнилих ягід, може дивуватися осами і гроздевёрткой. Виноград сорту Августин добре переносить заморозки до -24⁰С.

Цукристість ягід - 17 г / 100 мл, кислотність - 7 г / л.

Добре накопичує цукор навіть в дощовий сезон, але при правильному догляді.

Сорт Августин має чудовий товарний вигляд і добре переносить транспортування. При перевезенні перезрілих ягід можливе незначне осипання.

застосування сорти

застосування сорти

Виноград Августин - це столовий сорт, який вживається в основному в свіжому вигляді. Вкрай рідко він йде на переробку і використовується для виготовлення вин або соків. Завдяки привабливому зовнішньому вигляду також може використовуватися в альтанковий культурі для декорування ділянки.

Опис переваг і недоліків Августина

Плюси сорту Августин:

  • можливість вирощувати цей сорт практично в будь-яких умовах при мінімальній догляді;
  • стабільні супервисокі врожаї;
  • стійкість до хвороб та морозів;
  • раннє дозрівання і можливість залишати ягоди на кущі в продовження деякого часу без змін смакових якостей;
  • гарний зовнішній вигляд куща і ягід.

Особливості вирощування та догляд за Августином

Сорт Августин росте і плодоносить практично в будь-яких умовах. Йому не потрібна особлива грунт, він стійко переносить опади, не страждає від сильного вітру і нестачі сонця. Але для того, щоб виноград відчував себе комфортно і давав максимальні врожаї, краще вибирати для посадки родючий грунт: чорнозем або м'який суглинок, що не заболочену і не пересихає. Також слід вибирати для посадки добре освітлене сонцем і добре провітрюється місце, в той же час захищене від надмірно сильних поривів.

У перші роки після посадки в якості догляду молодий кущ Августина потрібно лише підгодовувати і розпушувати грунт навколо нього. Поливати часто не варто, полив необхідний тільки в посушливі роки. Потім кущ треба регулярно обрізати , Прищипувати, проріджувати листя і пасинкувати пагони. Це робиться для того, щоб рівномірно розподілити харчування надземної частини рослини. В іншому випадку виноград сильно розростеться і буде давати дрібні ягоди.

Виноград Августин не вимагає особливої ​​підживлення. Внесення звичайних добрив раз в рік вітається. Восени кущі потрібно удобрити азотними і калійно-фосфорними добривами. Для цього цілком підійдуть перепрілий гній і зола.

Профілактичної обробки проти грибкових захворювань також не потрібно.

Виноград добре чинить опір їм і сам.

Опис догляду взимку

Вкривати кущі Августина на зиму слід також за загальною схемою: обрізані (якщо обрізка проводилася восени) лози акуратно укласти на землю або в викопану траншею, укрити плівкою, стежачи за тим, щоб вона не стосувалася пагонів, і присипати землею або прикрити гілками хвойних дерев або соломою. Навесні розкривати виноград можна після того як сніг повністю стає і температура повітря стане стабільно плюсовою. Знімати укриття краще ввечері або в похмурий день.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама