Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Дамські Пальчики: калорійність, користь і шкода, опис сорту

  1. Історія селекції винограду «дамські пальчики»
  2. Загальний опис
  3. Де росте?
  4. Який смак?
  5. Чим корисний?
  6. Зовнішній вигляд
  7. особливості сорту
  8. стійкість
  9. догляд
  10. врожайність
  11. Користь від вживання
  12. Калорійність на 100 грамів
  13. Чи можливий шкоду для організму?
  14. Корисне відео

Існує велика кількість різних сортів винограду. Кожен з них цікавий по-своєму. Але виноград «дамські пальчики» користуються особливою популярністю. Даний вид має прекрасний гармонійним смаком. Форма плодів - довгаста, що є відмінною рисою і допомагає швидко відрізнити його від інших сортів.

Історія селекції винограду «дамські пальчики»

Виноград «дамські пальчики» вже на протязі декількох століть росте на території Середньої Азії. Сорт був виведений після пророщування насіння дикого винограду кілька разів.

Китайці вважають, що цікавий сорт з ягодами довгастої форми був завезений з містечка, яке розташовувалося в долині річки під назвою Заравшан. За їхніми даними це сталося ще в 1 столітті нашої ери.

В середині середньовіччя виноград став поширюватися по території Узбекистану, а в 1613 вперше висаджений в Астраханській області. Після цього «дамські пальчики» стали потихеньку освоювати Кримський півострів.

Сьогодні виноград «дамські пальчики», користь і шкода якого відомі повсюдно, активно вирощується в Росії, Україні, а також в Грузії, Узбекистані, Таджикистані - в тих країнах, де переважають теплі кліматичні умови. Поширені сорти кишмишу.

Загальний опис

У народі цей сорт винограду прийнято називати «жіночими пальчиками». У той час, як в офіційних джерелах він позначений, як «хусайне білий». Сорт має відмінну рису - подовжена форма ягід. Гроно, яка повністю сформувалася, може досягати 18-50 см в довжину і близько 25 см в ширину. Це робить гроно візуально дуже красивою і привабливою.

Колір ягід може коливатися від жовто-зеленого до жовто-рожевого відтінку. Вага однієї штучки досягає 7 грам, а цілої гілки - 500 грамів.

Відмінною особливістю і гідністю сорту є відсутність кісточок.

Де росте?

«Дамські пальчики» сьогодні можна зустріти на території Кавказу, України і на півдні Росії. Рослина добре себе почуває і плодоносить тільки в місцях з теплим кліматом.

Який смак?

Смак винограду можна охарактеризувати, як гармонійне співвідношення кислоти і солодощі. Тому сорт наповнюється незвичайним смаком і запахом, що особливо цінується у любителів виноградних ягід. У стиглих - присмак кислоти трохи нижче, ніж у молодих плодів.

Незважаючи на свій солодкий смак, калорійність винограду «дамські пальчики» невисока.

Але він не може зберігатися протягом довгого часу. Тому, щоб зберегти його ідеальний баланс смакових переваг, можна зробити родзинки. У такому вигляді рослина не втратить своїх якостей і зможе зберігати довго.

Чим корисний?

Корисні властивості винограду «дамські пальчики» відомі і вивчені в медицині вже давно. У рослині присутня велика кількість різних мінеральних речовин і вітамінів. Тому плоди будуть вкрай корисні маленьким дітям для їх здорового і повноцінного розвитку.

Якщо вживати по 100-200 г винограду кілька разів на тиждень, то у людини помітно покращиться робота травної системи, а також зменшиться ризик утворення злоякісних утворень і розвитку захворювань серця. Користь винограду для жінок.

Зовнішній вигляд

Головною відмінною рисою сорту є великі і красиві грона, які складаються з плодів витягнутої форми. Молоді ягоди пофарбовані в жовто-зелений колір, а більш зрілі - в жовто-рожевий. Довжина кожного «пальчика» досягає близько 4-5 см, при цьому вага становить 7 м Крім цього, визначити сорт допоможе специфічний наліт, який покриває кожну ягідку, в якій міститься велика кількість мінералів, вітамінів та інших корисних елементів.

Так виглядає стигла гроно винограду "Дамські пальчики"

Листя рослини мають середній розмір і пофарбовані в світло-зелений колір. Зазвичай вони злегка відвисає по краях, що призводить до надлому і тріщин.

Рослина утворює сильнорослий кущ, на якому в період дозрівання врожаю утворюється з усіх боків великі і красиві грона. Вага однієї досягає 500 грамів і більше.

особливості сорту

Виноград відноситься до столових сортів. Основною відмінною рисою рослини є цікавий, в міру солодкий і кислий, смак.

Рослина дуже важко пристосовується до зовнішніх умов, тому не може виростати повсюдно. Кращі винні сорти винограду.

стійкість

З опису сорту винограду «дамські пальчики» стає зрозуміло, що він може рости виключно в теплому кліматі. Тому рослина не буде плодоносити при вологій або посушливій погоді.

Рослина не переносить холоду. Він не витримає температури нижче мінус 10 градусів. Якщо рослина вирощується в місцях, де можливе настання морозів, то його краще надійно укрити, щоб не допустити загибелі.

Посушливе літо також стає проблемою для цього сорту. Щоб врятувати лозу, потрібно забезпечити рослина постійним поливом. Краще уникати сильного зволоження, так як це призведе до гниття плодів. Аналогічна ситуація з урожаєм трапиться в дощове літо. Щоб врятувати хоча б частину врожаю, потрібно ретельно стежити за зреющей гроном винограду і при виявленні гнилі - швидко її усувати.

Сорт винограду «дамські пальчики» в період спекотного і вологого літа може бути вражений оїдіумом. Якщо це станеться, то до 80% врожаю може просто пропасти. Визначити хвороба досить просто за такими ознаками:

  • на лозі з'являються специфічні плями брудно-сірого кольору;
  • зобов'язується борошнистий наліт;
  • загибель уражених суцвіть;
  • ягоди всихають і перестають рости;
  • поруч з кущем з'являється запах гнилої риби.

При частих туманах на рослині утворюється грибок, який називається мілдью. Він вражає всю зелень рослини. Плоди при цьому візуально не псуються, але набувають кислий смак.

Крім природних небезпек, виноград дуже боїться нападу таких шкідників, як:

  • филлоксера;
  • листовертка;
  • павутинний кліщ;
  • цикада;
  • виноградний трипс;
  • довгоносик;
  • виноградна попелиця.

Також пошкодити врожай здатні оси. Комахи просто виїдають м'якоть плоду. У період дозрівання плодів поласувати солодощами люблять і птиці, що призводить до розкльовувати ягодам і розбитим гронам.

На сайті також ви знайдете опис наступних сортів винограду: амурський , Молдова , Віктор , Рошфор , кишмиш , Лівія , кардинал, Лідія , Ізабелла , Аркадія . А в чому полягає користь виноградних кісточок, прочитаєте тут . Основні властивості чорного, червоного і зеленого винограду .

догляд

Дана культура вельми примхлива, тому вимагає до себе пильної уваги і особливої турботи.

Перше, на що потрібно звернути увагу, - оптимальні умови для вирощування винограду. Крім цього, рослина потрібно вміти правильно і своєчасно обрізати. Це робиться щовесни для формування куща.

Також рослина потребує правильного підгодівлі. Для нормальної життєдіяльності виноград потребує магнії, запаси якого допоможуть заповнити спеціальні добрива.

У посушливий період рослина потребує рясного поливу. Навколо куща потрібно створити дренажну систему, яка дозволить піти лишків вологи.

З настанням зимового періоду культуру краще укрити, щоб не допустити промерзання.

врожайність

При створенні оптимальних умов сорт зможе приносити до 40 т врожаю з 1 гектара землі. Період дозрівання плодів хусайне білого вважається середнім або середньопізніх. Тобто з моменту початку цвітіння і до дозрівання плодів може пройти близько 140-150 днів. У більш теплому кліматі цей період скорочується до 130 днів.

Урожай з куща починають збирати на 5 році життя рослини.

Користь від вживання

Виноград «дамські пальчики» має корисні і шкідливі властивості, як і будь-який інший фрукт або овоч. Тому, перед вживанням варто ознайомитися з усіма сторонами рослини.

До позитивних властивостей винограду даного сорту відносяться:

  1. Присутність у складі біологічно активних речовин. У тому числі кислот і вітамінів.
  2. Наявність калію, який мінімізує ризик розвитку захворювань серця і судин.
  3. Зменшення набряклості.
  4. Поліпшення сну.

Головним споживчим перевагою винограду є відсутність кісточок в ягодах, що робить процес вживання простим і зручним.

Калорійність на 100 грамів

Щоб їсти рослина без шкоди для фігури, багато жінок хочуть знати, скільки калорій у винограді дамські пальчики. Він містить велику кількість вуглеводів при відносно невисокій калорійності. Співвідношення білків-жирів-вуглеводів становить 0,6-0,2-16,8 грамів.

Калорійність винограду дамські пальчики на 100 грам становить 60 ккал. При вживанні його під час дієти варто пам'ятати, що плоди збуджують апетит. Про калорійність манго прочитаєте тут .

Чи можливий шкоду для організму?

Даний вид, як і будь-який сорт винограду , Може загострити хвороби травної системи. Через присутність фруктових кислот, які, потрапляючи на слабкі і проблемні зуби, можуть привести до утворення карієсу на них. В цьому випадку краще відмовитися від вживання плодів.

Корисне відео

«Дамські пальчики» - виноград, яка не втрачає своєї популярності, навіть, незважаючи на те, що з'являються нові більш досконалі гібридні форми:

висновок

  1. Виноград «дамські пальчики» добре підійде для вживання в свіжому вигляді.
  2. З нього виробляють родзинки, який може зберігати всі корисні властивості протягом тривалого часу.
  3. Це примхливе до навколишніх умов рослина, тому продуктивно росте тільки в місцях з теплим і м'яким кліматом.
Який смак?
Чим корисний?
Де росте?
Який смак?
Чим корисний?
Чи можливий шкоду для організму?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама