Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Кеша

  1. опис сорту
  2. характеристика винограду
  3. Догляд та вирощування
  4. різновиди Кеші
  5. Опис Кеші 1
  6. Кеша червоний
  7. Кеша 2
  8. Кеша Променистий
  9. Відгуки садівників

Незважаючи на те що виноград - теплолюбна рослина, його вирощують у багатьох регіонах Росії, навіть в зонах ризикованого землеробства. Одним з улюблених сортів є виноград Кеша. Він відрізняється високою врожайністю і смачними ягодами.

Рослина добре розростається, врожайність підвищується з року в рік. Головне, дотримуватися правил догляду та вирощування, враховувати особливості сорту. Досвідчені садівники радять мати на своїй виноградної плантації хоча б кілька кущиків сорти, щоб можна було поласувати смачними і ароматними плодами.

опис сорту

Виноград Кеша відноситься до великоплідних і врожайним сортам. Авторами є російські селекціонери ВНДІВіВ ім. Я І. Потапенко. Батьки сорти Кеша - виноград Фрумоаса Албе і Восторг. Нерідко Кешу називають FV-6-5 або Восторгом поліпшеним.

  1. Виноград Кеша по опису сорту - ранньостиглий, технічна зрілість настає через 4 4,5 місяці після того, як розпустилися бруньки, тобто середина або кінець серпня.
  2. Рослини високорослі, виростають за сезон до 5 метрів. Квітки тому з запиленням проблем не виникає.
  3. На великих гронах горошенія практично не буває. Вони відрізняються щільністю і скупістю. Довжина грона близько 24 см. Самі кисті мають конусоподібну або циліндричну форму і довгу ніжку. Вага одного грона сорти Кеша від 600 грамів до одного кілограма.

    Потрібно стежити за кущами і не допускати перевантаження: на одному пагоні не більше двох кистей.
  4. Виходячи з опису сорту винограду, ягоди спочатку зелені, в технічній стиглості ніжно-жовті, як на фото нижче.
  5. Плоди даного сорту винограду однорідні, з солодкою м'якоттю. Шкірочка щільна, але при поїданні не доставляє незручностей. Зате при транспортуванні ягоди не мнуться, зберігають відмінний товарний вигляд. У солодких ягідки, з ніжним ароматом квітів, всього 2-3 насінини. Сахара 20-25%, кислоти 4,8-8 г / л. Форма ягід, вагою до 14 грамів, округла.

характеристика винограду

Характеристики відмінні, що збільшує популярність сорту у садівників:

  1. Столовий Кеша виноград - морозостійкий, витримує температуру до -23 градусів, тому його і вирощують навіть в регіонах з ризикованим землеробством.
  2. Відрізняється відмінною лежкістю: терміни зберігання в холодильнику тривалі.
  3. Транспортабельність висока, тому виноград вирощують не тільки на садових ділянках, а й в промислових масштабах.
  4. Укорінення живців і плодоношення раннє. При правильному догляді перші грона можна зняти вже черга два роки.
  5. Рослина невибаглива в догляді, стійко до багатьох виноградним хвороб, в тому числі і мілдью. Але бактеріальних захворювань і оїдіуму без обробки (два, а то і три рази за вегетативний період) бордоською рідиною і фунгіцидів практично неможливо уникнути.

Важливо! При створенні відповідних умов і при виконанні вимог агротехніки кущ може плодоносити більше 10 років на одному місці, так як є багаторічників.

Догляд та вирощування

Виноград даного сорту, як і його гібридні варіанти - любителі сонячних місць і родючого грунту. Висаджувати живці винограду першого і другого покоління потрібно упереміш з іншими сортами, оскільки самозапилення не відбудеться при наявності тільки одного сорту. Адже квітки тільки жіночі.

Важливо! Сам Кеша і його покоління потребують доопиленіі, тому їх садять між кущами-запилювачами і проводять ще ручне запилення.

Полив необхідний рівномірний, при достатніх опадах тільки двічі на рік. Підгодовують виноград фосфорно-калійними добривами один раз в рік. Протягом вегетативного періоду проводиться обрізка пагонів, щоб рослина не перевантажувалося.

Потребує виноград і його нащадки, за відгуками садівників, в укритті, незважаючи на свою морозостійкість. Тому після осінньої підгодівлі і обрізки виноградну лозу знімають зі шпалери і добре вкривають.

Тому після осінньої підгодівлі і обрізки виноградну лозу знімають зі шпалери і добре вкривають

різновиди Кеші

Сорт винограду Кеша має свою родову лінію першого і другого поколінь. Розібратися в них новачкам складно, оскільки вони схожі за описом і смаковими якостями, хоча відмінності все ж є:

  • сорт Кеша;
  • перше покоління - Кеша - 1 (Супер Кеша або Талісман, Кеша променистий);
  • друге покоління - Кеша - 2 (Кеша мускатний, Златогор, Тамірлан).

Опис Кеші 1

А тепер докладна інформація про сорт:

  1. Виноград сорту Талісман (Супер Кеша) є їдальні формою зі середньоранніми термінами дозрівання (від 127 до 135 днів). Він більш стійкий, ніж його батько до багатьох грибкових захворювань, виноградним шкідників та морозів.
  2. Квітки жіночі, вимагають додаткового запилення. В цьому випадку горошеніе практично не спостерігається. Якщо ж процедура проведена несвоєчасно або неправильно, то грона будуть мати такий вигляд, як на цьому фото.
  3. Грона у винограду Талісман великі, вагою до кілограма, мають конічну форму, частіше щільні.
  4. Ягоди великі, кожна важить близько 14 грамів. Бувають екземпляри до 16 грамів.
  5. Талісман - бурштиновий сорт винограду з мускатним ароматом, пряним солодким смаком.

Талісман - бурштиновий сорт винограду з мускатним ароматом, пряним солодким смаком

Кеша червоний

Цей сорт винограду отриманий при схрещуванні Талісмани і Кардинала.

Опис і характеристика:

  1. Рослина сильноросла, корнеспособное.
  2. ГРОНУ дозрівають протягом 125-135 днів. Вони щільні, при хорошому догляді вага досягає двох кілограмів. Можуть довгий час залишатися на лозі, не втрачаючи зовнішніх і смакових якостей.
  3. Ягідки в технічній стиглості світло-червоні або вишневі, в залежності від розташування лози по відношенню до сонця з легким нальотом.
  4. У м'якоті присутній яблучний тон, смак гармонійний.
  5. Грона завдяки щільності ягід не мнуться, володіють відмінною транспортабельністю. При перевезенні на далеку відстань товарний вигляд ягід відмінно зберігається.
  6. Рослини не тільки морозостійкі, але і рідко уражаються мілдью, сірою гниллю.

Рослини не тільки морозостійкі, але і рідко уражаються мілдью, сірою гниллю

Кеша 2

Кеша 2 отримано при схрещуванні Кеші 1 з кишмиш. Дозріває сорт рано (120 днів), що дозволяє створювати виноградники в північних регіонах Росії. Грона конічної форми, вагою до 1100 грамів. У технічній зрілості ягідки бурштинові. Смак мускату виражений яскравіше, ніж у прародителя Кеші. Гібридний сорт Кеша 2 називають ще мускатний, Златогором, Тамірланом. Є ще різновид - Променистий.

Кеша Променистий

Цей сорт винограду отримали в місті Новочеркаську, схрестивши Талісман і кишмиш променистий . Автор - любитель-селекціонер В. Н. Крайнов.

Гібрид Кеша Променистий має середні терміни дозрівання: технічна стиглість настає в районі 130 днів. Відчували Променистий в Білорусі, в південних регіонах.

Відчували Променистий в Білорусі, в південних регіонах

Було відмічено:

  • визрівання лози проходить успішно, укорінення живців відмінне, практично по всій довжині пагона;
  • морозостійкість до -24 градусів;
  • квітки двостатеві, на відміну від батьків;
  • сорт високоврожайний: вага одного грона 1000-2000 грамів, Цилиндроконические форми, горошенія не спостерігається;
  • ягоди до 20 грамів з ніжно-рожевим або білим відтінком;
  • плоди м'ясисті, досить щільні, транспортабельні;
  • сорт Променистий стійкий до грибкових захворювань, в тому числі мілдью і оїдіуму.

На цьому відео садівник розповідає про своє винограді:

Відгуки садівників

Микола, 35 років, м Нижній Новгород

Виноград сорту Кеша ріс у мене не на сонячному місці, а серед черешень. У минулому році хотів пересадити, але потім передумав, бо росте він у мене на цьому місці вже давно. Нинішнього літа сусідні кущі були вражені мілдью, врожаю практично не було. А ось Кеша залишився чистим і подарував нам велику кількість смачних грон.

Владислав, 48 років, Іванівська область

У мене вже кілька років росте виноград різних сортів, є і Талісман. На Талісмані завжди відмінний урожай. Ягоди повністю визрівають, горошенія не було ніколи. Років зо два тому вирішив поекспериментувати і перевантажив один кущ винограду. В результаті терміни дозрівання сильно розтяглися, ягід так і не спробували. А ось на інших кущах грона дозріли, важили більше кілограма.

Валентина, 39 років, м Біла церква

Три роки тому посадила Кешу 2 живцями. У минулому році вже спробували перші ягідки. Горошеніе було, хоча і не дуже помітне. Мабуть, щось не так з відходом. Всі ягідки встигли до середини вересня дозріти і налитися відмінним смаком. Всім домашнім виноград припав до вподоби.

Ігор, 54 роки, Іркутська область

Висаджую виноград Кеша відразу в траншеї. Восени зручно закривати на зиму. Знімаю лозу зі шпалери і укладаю на дно. Засинаю зверху листям. Траншею перекриваю дошками, присипають товстим шаром землі. За шість років жодного разу виноград не вимерзла. Пропоную спробувати садівникам, які живуть в суворих кліматичних умовах.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама