Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Крайнова - опис основних сортів селекціонера

  1. Загальний опис селекційної роботи автора
  2. Загальний опис трійки Крайнова
  3. Опис сорту Віктор
  4. Опис сортів Ювілей Новочеркаська і Преображення
  5. Опис інших популярних сортів

Любительська селекція - дуже перспективна складова виноградарства, яка вже подарувала світу безліч чудових сортів, що приносять корисну і смачну сонячну ягоду

Любительська селекція - дуже перспективна складова виноградарства, яка вже подарувала світу безліч чудових сортів, що приносять корисну і смачну сонячну ягоду. Іноді творіння авторів-ентузіастів з народу перевершують за своїми вражаючим якостям роботи навіть досвідчених науковців. Виноград Віктора Миколайовича Крайнова - яскравий приклад вдалих експериментів, поставлених в далеких від лабораторних умовах.

Загальний опис селекційної роботи автора

Короткий, але ємне опис виноградних форм, виведених цим талановитим селекціонером, дають такі епітети, як великі, солідні, об'ємні, значні, гігантські, велетенські. Все це про їх дивовижних кистях і ягодах. Сорти В. Н. Крайнова і сьогодні гідно витримують чималу конкуренцію навіть з новими та поліпшеними гібридами рослини, часто перемагаючи в боротьбі за любов як недосвідчених садівників, так і фермерів, які вирощують виноград в промислових масштабах. Вражає і їх кількість, що включає більше 45 найменувань.

Опис найбільш поширених сортів допоможе розібратися в причинах величезною народною популярності і виходить за межі країни популярності винограду авторства В. Н. Крайнова.

Загальний опис трійки Крайнова

Деякі сорти винограду, одержані селекціонером, користуються особливим народним пошаною Деякі сорти винограду, одержані селекціонером, користуються особливим народним пошаною. гібриди Віктор , ювілей Новочеркаська і Преображення складають знамениту Крайновскую трійку, інтерес до якої до сих пір не згасає. В даний час виноградарі так і не прийшли до єдиної думки про те, чи різні це форми рослини або все ж один сорт. Такі розбіжності мають досить вагома підстава, адже всі три гібрида майже невиразні зовні, мають схожі агротехнічними властивостями, дають великі кисті і гарні плоди великих розмірів і відмінних смакових якостей.

Опис сорту Віктор

Столовий виноград гібридної форми Віктор, також іменований Подарунком Крайнова, порівняно молодий, але пройти повз нього просто неможливо: його чудові грона, ніби магніт, притягують погляд і надовго залишаються в пам'яті. Він входить в групу рожевих виноградних сортів, хоча спектр забарвлення його плодів досить широкий: досягаючи повної зрілості, вони можуть з жовтувато-рожевих перетворюватися в темно-червоні. Отримано гібрид в результаті перезапилення Кишмишу Променистого з сортом Талісман. Він став одним з перших успішних творінь В. Н. Крайнова.
Столовий виноград гібридної форми Віктор, також іменований Подарунком Крайнова, порівняно молодий, але пройти повз нього просто неможливо: його чудові грона, ніби магніт, притягують погляд і надовго залишаються в пам'яті

Конусоподібні об'ємні грона гібрида мають значні розміри, їх середня маса доходить до 1 кг, а при повному дотриманні правил вирощування та догляду за рослиною можна отримати урожай і по 2 кг вагою. Щільність розташування ягід на них середня. Плоди відрізняються овальною формою, трохи загострювати до кінчика. У довжину вони можуть досягати до 4-6 см, а в ширину - до 3 см. Маса ягоди в середньому становить 10-20 г. М'якоть у них щільна, м'ясиста, в ній багато соку. Вона знаходиться всередині міцної, але майже не відчувається при поїданні шкірки і містить 1-2 кісточки. Смак у плодів гармонійний.

Схильності до горошенія ягід у гібрида не спостерігається, навіть в несприятливі роки урожай Віктора має приблизно однакові розміри. Завдяки своїй щільній оболонці осами плоди майже не пошкоджуються.

Забарвлення плодів визначається кількістю потрапляли на ягоду під час дозрівання сонячних променів. Вона тим більш насиченим і яскравіше, чим більше гроно отримувала світла. Рівень вмісту цукру в ягодах становить близько 17%. Урожай легко витримує перевезення, зберігаючи високотоварний вид.

Лозі цього винограду притаманне гарне визрівання (майже на 70% довжини). Вона потужна, пофарбована в цікавий червонуватий відтінок. Пагони характеризуються високою силою зростання. Коренева система у кущів сильна, добре розвинена. Невибагливі саджанці легко вкорінюються, що істотно полегшує розмноження. Гібрид має квіти обох статей, тому для запилення суцвіть не потрібно садити поруч з ним інші виноградні форми. Урожайність кущів висока: з однієї рослини можна отримати до 6 кг соковитих плодів.

Сорт відрізняється раннім визріванням врожаю, його вегетаційний період триває близько 100-120 днів. Ласувати солодкою ягодою з куща можна вже в кінці липня-першій половині серпня в залежності від кліматичних умов регіону вирощування.

Гібридна форма Віктор здатна витримувати морози до -23C, але все ж лози краще вкривати на зимівлю. Стійкість до ураження грибковими інфекціями і шкідниками у неї висока. Для профілактики зараження рекомендується обприскувати кущі винограду хімічними препаратами двічі до початку цвітіння і 1 раз після зав'язі плодів.

Опис сортів Ювілей Новочеркаська і Преображення

Батьки гібрида Ювілей Новочеркаська невідомі Батьки гібрида Ювілей Новочеркаська невідомі. Сорт Преображення є результатом складного схрещування виноградних форм Талісман і Кишмиш Променистий. За зовнішніми ознаками обидва гібрида сильно схожі на вже описаний сорт Віктор. Відрізняють їх лише тонші плоди.

Багаті кисті великих розмірів і середньої щільності не можуть залишити байдужим навіть далекого від виноградарства людини. Середня вага грона коливається в межах 0,8-1,7 кг, нерідко зустрічаються і гіганти, які доходять масою до 3 кг. Плоди мають форму подовженого овалу. Вони великі, зазвичай вагою 12-19 г, досягають до 3,8 см в довжину і до 2,3 см в ширину. Є відомості садівників, що довжина ягоди може доходити до 5,2 см.

Забарвлення плодів змінюється в міру їх достигання з біло-або жовто-рожевого до насичено-рожевого. Їх смак досить простий, але гармонійний. Вміст цукру в ягідному соку на рівні 16,8%, а рівень кислотності становить 5,9 г / дм³. Для ягід характерна швидка втрата кислотності при досягненні ними зрілості, тому навіть не зовсім стиглі на вигляд плоди вже набувають приємно-солодкий смак.

Плодоношення стабільно високу. Через великих розмірів кистей і плодів гібридні форми потребують нормуванні врожаю. Для отримання якісного результату рекомендується зберігати на втечу тільки одну гроно. Ще один спосіб вирішення проблеми - надщіпиваніе нижній частині кисті на одну третину або чверть. Проводять таку процедуру на початкових стадіях формування грона, коли ягоди ще мають розміри горошин.

Термін визрівання врожаю ранній. Стійкість до морозів на рівні Віктора (до -23C). Опірність інфекціям грибкової природи підвищена (3-3,5 бала). Урожай має прекрасну транспортабельностью і чудовим товарним виглядом, тому обидва гібрида часто вирощують на продаж.

Опис інших популярних сортів

Спадщина присвятив своє життя вирощування та розведення винограду народного селекціонера В Спадщина присвятив своє життя вирощування та розведення винограду народного селекціонера В. Н. Крайнова воістину величезне і абсолютно всі отримані ним сорти заслуговують на увагу. Вперше робота цього талановитого автора була оцінена в 1998 році, коли був зібраний урожай з отриманих ним гібридів, названих низині. У 1999 році були виведені сорти Ніна, Тузловському велетень, Первозванний, Благовіст, а в наступні роки цей перелік постійно поповнювався.

За визнанням Крайнова, головним його досягненням стала форма Преображення. Її поява для автора було схоже на революції в вирощуванні виноградних різновидів столового призначення. Особливо Віктор Миколайович виділяв білий виноград Зірниця , Відзначаючи його великі перспективи для промислового розведення рослини, і гібриди Боготяновскій і Княгиня Ольга, ягоди яких досягають просто гігантських розмірів. Але сам творець визнавав, що останній сорт потребує доопрацювання через схильність врожаю до розтріскування.

сорт винограду Анюта - один із улюбленців автора. Він відрізняється ніжною, буквально тане в роті м'якоттю і легкими мускатними нотками в смаку. А ось гібридну форму Симпатія, друга назва якої, Віктор-2, говорить сама за себе, неможливо сплутати ні з яким іншим сортом завдяки екстравагантному малиновому окрасу її ягід та їх унікальному смаку.

Заслуги В. Н. Крайнова в виноградарстві важко переоцінити. Він вивів селекційну роботу в країні на якісно новий рівень і став прикладом для багатьох поколінь ентузіастів-аматорів сонячної ягоди. При цьому автор поставив дуже високу планку, прагнення до досягнення якої з боку його послідовників продовжує поповнювати перелік виноградних форм новими чудовими різновидами. Він довів всьому світу, що щира любов, працьовитість і відданість своїй справі дозволяють досягти приголомшливих успіхів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама