Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Лівія: селекція, де росте, опис сорту, посадка і догляд, гідності, відгуки

  1. характеристика сорту
  2. Виноград «Лівія»: опис сорту (відео)
  3. Технічна характеристика ягід
  4. Фотогалерея
  5. Посадка і догляд
  6. особливості обрізки
  7. Як доглядати за виноградом (відео)

Виноград «Лівія» незважаючи на відносно недавнє виведення вже привернув увагу професіоналів і виноградарів-любителів своїми якісними характеристиками і набуває популярності в присадибній виноградарстві Виноград «Лівія» незважаючи на відносно недавнє виведення вже привернув увагу професіоналів і виноградарів-любителів своїми якісними характеристиками і набуває популярності в присадибній виноградарстві.

характеристика сорту

Автором сорту є український селекціонер-любитель В. В. Загорулько, який отримав виноград «Лівія» в результаті схрещування сортів «Фламінго» і «Аркадія». Опис сорту відомо ще не кожному садівникові, так як різновид досить нова.

Виноград сорту «Лівія» відноситься до числа столових форм винограду з надранньої терміном дозрівання. Високі якісні характеристики, а також товарність і відмінні зовнішні дані отримані гібридом від батьківської пари.

Виноград «Лівія»: опис сорту (відео)

біологічна опис

Виноград «Лівія» формує коронки молодих пагонів світло-зеленого забарвлення з повною відсутністю опушення. Перші листи на лозі практично цільні. Листя, розташовані по паросткам вище, мають пятілопастная среднерассеченное будова. Черешкові виїмки відкритого типу. Однорічні, повністю доспілі пагони мають світлий коричневий колір.

Квітки. Виноградні грона формуються великих розмірів і мають середньою довжиною 25 см, а іноді і більше. Форма дозрілої гроні циліндрична, гроно середньої пухкості. Деякі виноградні грона мають виражену гіллястістю. Середня маса грона може варіюватися від 0,6 до 1 кг.

Технічна характеристика ягід

Виноград під назвою «Лівія» відрізняється великими розмірами. Форма ягодовальная або яйцеподібна. Стандартні розміри ягоди складають 2,8 х 2 см. Вага варіюється від 10 до 13 м

Шкірочка ягоди дуже м'яка і ніжна, має приємний рожевий колір. М'якоть має м'ясисту і досить соковиту структуру. Смакові якості дуже високі: виноград поєднує в собі солодкість з тонким мускатним присмаком. Рівень цукрів становить 18%. Показники кислотності не перевищують 9 г / л. Кількість насіння варіюється від одного до трьох на ягоду.

Фотогалерея

Достоїнства і недоліки

Основні переваги даної гібридної форми винограду наступні:

  • досить висока морозостійкість - до -21ºС;
  • високий показник стійкості до ураження мілдью;
  • хороший рівень врожайності;
  • відмінні смакові якості;
  • зовнішня привабливість стиглої виноградного грона.

Недостатня стійкість гібридної форми винограду «Лівія» до поразки борошняної росою вимагає проведення регулярної обробки за допомогою спеціальних препаратів.

Посадка і догляд

Для винограду «Лівія» важливо проведення правильної посадки і дотримання технології догляду.

  1. Допускається як одиночне висаджування саджанця даної гібридної форми, так і використання в великих за площею виноградних посадках.
  2. Посадочні траншеї або ями слід підготувати завчасно, мінімум за чотири тижні до висаджування, що є необхідною умовою для усадки грунту.
  3. Високо залягають грунтові води є причиною, по якій відбувається швидке загнивання кореневої системи. Щоб захистити рослини від загибелі в результаті кореневих гнилей, слід облаштувати на дні посадкової ями якісний шар дренажу.
  4. Даний сорт не дуже вимогливий до складу грунту на ділянці. Проте, слід віддавати перевагу легким і досить родючим ґрунтам.
  5. У центрі кожної посадочної ями слід встановити опорний жердину, до якого буде згодом прив'язаний саджанець для правильного вертикального зростання.

У центрі кожної посадочної ями слід встановити опорний жердину, до якого буде згодом прив'язаний саджанець для правильного вертикального зростання

Висаджені рослини в перший тиждень потребують рясних поливах, обсяг яких залежить від погодних умов і показників вологості грунту. Також догляд за виноградом включає:

  • проведення поливів, які повинні бути особливо щедрими в період цвітіння і дуже жаркі дні;
  • додаток поливів підгодівлею при необхідності;
  • розпушування грунту після поливів з максимально ретельно видаленням всіх бур'янів (скоротити кількість прополок можна використовуючи в якості мульчирующего шару деревна тирса або стружку);
  • укривання на зиму: в осінній період слід пригнути лозу до поверхні грунту, присипати її грунтом, а потім укрити соломою або сухим сіном.

Головною умовою отримання якісного і високого врожаю є проведення своєчасної, а головне правильної обрізки виноградної лози.

особливості обрізки

Виноград «Лівія» дуже чуйний на якісно проведену обрізку і обдаровує виноградаря рясним врожаєм високоякісних, стиглих, соковитих ягід. Оптимальним для даного сорту є здійснення короткої обрізки на 2-6 очок.

При виконанні формування виноградних кущів рекомендується залишати не більше 3-4 головних рукавів, які в осінній період потребують якісного укорочуванні. Крім того, культивування «Лівії» передбачає нормування врожаю за допомогою видалення занадто великої кількості формуються виноградних зав'язі. Перевантаження негативно позначається на визрівання врожаю.

Прочитавши відповідну статтю на нашому ресурсі, ви зможете дізнатися про сортових особливостях винограду «Плевен» .

Як доглядати за виноградом (відео)

Відгуки садівників

Відносно нова гібридна форма винограду під назвою «Лівія» знайшла як своїх шанувальників, так і садівників, яким даний сорт не припав до смаку. Багатьох виноградарів привертають такі якості сорту, як великі і дуже добре сформовані кисті, красиві і вирівняні ягоди апетитного кольору з приємним карамельним мускатом. Виноград «Лівія» відноситься до числа дійсно затребуваних ринкових сортів, і його врожай завжди успішно реалізується.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама