Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Монарх, опис сорту Монарх

  1. Загальні відомості про сорт
  2. Опис зовнішнього вигляду винограду
  3. Опис основних характеристик сорту
  4. Застосування сорти в побуті
  5. Опис переваг і недоліків сорту
  6. Інші особливості вирощування та догляду за виноградом

Ви давно мріяли виростити виноград на своїй присадибній ділянці

Ви давно мріяли виростити виноград на своїй присадибній ділянці? І напевно, такий, щоб всі навколишні відразу ж позаздрили? Втім, неважливо. Неважливо, чи давно ви займаєтеся виноградарством, або ж недавно. Вибравши цей виноград, ви отримаєте багато переваг, не тільки заздрість сусідів. Сорт винограду Монарх має дивовижні властивості, які вражають і роблять його дуже популярним. Наприклад, при невеликому розмірі грон у нього по-справжньому великі, соковиті, м'ясисті і просто-напросто чудові ягоди. Поряд з неймовірно швидким дозріванням і високим вмістом цукру, ці якості роблять Монарха лідером серед столових сортів білого винограду.

Загальні відомості про сорт

Столовий виноград Монарх - це результат роботи виноградаря Е. Г. Павловського, який успішно схрестив сорти талісман і кардинал , Додавши суміш пилку. При цьому вийшов сорт ранньо-середнього терміну дозрівання, який без особливих зусиль дає регулярні і дуже високі врожаї. Ви можете спитати назва цього винограду з іншим сортом - Чорний Монарх. Ці назви хоч і ідентичні, але сортів це жодним чином не стосується! Ніяких загальних характеристик ви у них не знайдете. Щоб не заплутатися, головне запам'ятати, що Чорний - не білий сорт винограду. Цього буде досить. Ну а тепер про головне, про самому сорті.

Опис зовнішнього вигляду винограду

Сорт Монарх має сильнорослі кущі зі світлими пагонами. Листя п'ятилопатеве, середньої розсічені. З одного куща отримують рясний урожай, тому восени лоза зазвичай буває обвішана масивними гронами.

  • опис ягід

Грона сорти Монарх конічної або Цилиндроконические форми, великі. Середня вага - 0,4-0,6 кг. Відзначений максимальний вагу грона 1 кг.

Ягоди цього сорту великі, овальної форми. Колір змінюється від жовтого до жовто-зеленого; сонце дає червоний загар. Довжина ягоди в середньому 3,6 см, ширина - 2,6 см. Вага від 15 до 20 г, особливо великі виноградини важать до 23 м

Шкірочка хрустка, в міру щільна, при з'їданні практично не відчувається. М'якоть м'ясиста, соковита, середньої щільності, має десертний смак з приємним мускатним присмаком. Усередині ягоди буває по 1-2 кісточки.

Опис основних характеристик сорту

Лоза Монарха має дуже інтенсивну силу зростання і здатна визрівати на 1/3 своєї довжини. Урожайність сорту дуже і дуже висока: з одного куща можна отримати до 7 кг врожаю. Таке зустрінеш нечасто, Тому-то і вирощування цього сорту може принести вам величезну радість і задоволення від виконаної роботи. Та й просто приємно спостерігати, як твої важкі праці легко окупаються таким рясним врожаєм ягід шикарного за своїми вусовим характеристиками винограду!

  • Цукристість ягід - 16-18 г / 100 мл; кислотність - 4-5 г / л.

Термін дозрівання плодів - 120-130 днів. За Росії період дозрівання цього сорту доводиться на початок серпня - середину вересня. Але все, зрозуміло, залежить від району вашого проживання. Так, судячи з відгуків на численних форумах і майданчиках інтернету, жителі півночі збирають урожай тільки в вересні місяці, які вирощують виноград мешканці середньої смуги займаються збором в кінці серпня. А ті, кому пощастило народитися в південних регіонах нашої країни, мають можливість зайнятися збором врожаю чудових ягід Монарха вже в середині серпня.

  • Стійкість до заморозків у Монарха хороша: частини куща не ушкоджуються при зниженні температури до -23 ° C - -25 ° C, однак для кращого збереження лозу варто вкривати на зиму.
  • Сорт Монарх добре протистоїть таким видам виноградних хвороб як мілдью і сірої гнилі; опірність оїдіуму середня.

Однак не варто забувати, що існують хлороз, філоксера, свербіння і інші неприємності. Тому ваша задача попередити хвороби, а не лікувати їх! У цьому вам допоможе регулярна профілактична обробка кущів препаратами на основі фунгіциду. Що стосується птахів, ос та інших комах-пожирачів винограду, варто відзначити що цей виноград слабо схильний до їх нападу. Але ризик завжди є: подбайте про це заздалегідь.

Завдяки помірно щільної шкірці виноград стійко переносить транспортування і довго зберігає товарний вигляд. Також ягоди добре зберігаються на гілці.

Застосування сорти в побуті

Опис виду ягід і грон зрозуміло пояснює той факт, що основна частина врожаю винограду Монарх йде продаж в свіжому вигляді.

Нарядні красиві грона виглядають апетитно і користуються хорошим попитом.

Також ягоди дають достатньо соку для виготовлення столових вин. Вино з плодів Монарха має приємний фруктово-ягідний смак і аромат, злегка розбавлений деревними тонами.

Опис переваг і недоліків сорту

Плюси сорту Монарх:

  1. смачні і красиві ягоди;
  2. визріли плоди можуть зберігатися на кущі без втрати смакових якостей;
  3. урожай не реагує на зміну зволоженості повітря і грунту;
  4. урожай не схильний до гниття;
  5. стійкий до мілдью і сірої гнилі ;
  6. сорт не вражається осами;
  7. з віком кущ починає давати грона більшої ваги;
  8. добре переносить транспортування.

Мінуси винограду Монарх:

  1. слабо пручається оїдіуму ;
  2. схильний до осипання зав'язі.

Причому останній недолік не пов'язаний залежністю від кліматичних погодних умов. Ця особливість сорту хоч і неприємна, однак не зовсім прикра. Все ж після подібного осипання, гроно важить приблизно половину кілограма, що зовсім не мало, враховуючи інтенсивність осипання.

Інші особливості вирощування та догляду за виноградом

Опис ідеальної грунту, на яку слід висаджувати сорт Монарх, таке ж, як і для багатьох подібних йому. Цьому винограду добре підійдуть чорноземи з заляганням грунтових вод близько 1,5 м. Не зможе він рости на важкій глинистому ґрунті, в заболоченій місцевості. Пісок також не підходить: волога в ньому не затримується на достатній час. Тому здійснюючи догляд за ним, пам'ятайте про регулярність поливів. Це необхідна вимога для того, щоб набрати сили, зростання і приготуватися до визрівання.

Сорт Монарх любить зволожений грунт.

Додатковий полив проводиться перед початком цвітіння і після його закінчення і в інший час при нормальних умовах догляду не потрібно. Однак важливо уважно стежити за вологістю ґрунту і при необхідності поливати рослину. Також добре зберігає вологу мульчування перегноєм, покладеним шаром товщиною 3 см.

Цей сорт добре відгукується на догляд добривами, що містять такі корисні мінерали як калій і фосфор. Додаткова підгодівля вноситься з урахуванням місцевих особливостей.

Для профілактики оїдіуму разом з поливом необхідно обробляти кущі одновідсотковою бордоською рідиною.

Слабким місцем монарха є обсипаються в період запилення зав'язі. Щоб уникнути цієї проблеми, догляд полягає в тому, що даний виноград слід обрізати не восени, а пізньою весною, під час цвітіння і утворення горошин ягід.

І напевно, такий, щоб всі навколишні відразу ж позаздрили?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама