Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Віктор: опис сорту, фото, відгуки садівників, вирощування, достоїнства і недоліки

  1. опис сорту
  2. Фотогалерея
  3. особливості вирощування
  4. Як сформувати кущ винограду (відео)

Незважаючи на відносну новизну гібридної форми винограду «Віктор», багато садівників і виноградарів вже оцінили його по достоїнству через виняткових товарних якостей Незважаючи на відносну новизну гібридної форми винограду «Віктор», багато садівників і виноградарів вже оцінили його по достоїнству через виняткових товарних якостей.

опис сорту

Виноград «Віктор» відноситься до ранніх столовим гібридам. Отримано селекціонером-любителем В. Н. Крайнова при схрещуванні батьківської пари сортів «Талісман» і « кишмиш Променистий ».

Виноград «Віктор» вигідно відрізняється від більшості інших гібридних форм і сортів високою швидкістю росту пагонів, а також швидко розростається і добре визріває лозою. Відноситься до числа гібридів з дуже раннім або раннім, в залежності від регіону культивування, терміном дозрівання (через 100-110 днів). Кущі мають велику силу росту.

Кущі мають велику силу росту

Двостатеві квітки добре запилюються. Виноградна кисть може бути як середніх, так і досить великих розмірів, що повністю залежить від догляду. Середня вага гроздіварьіруется від 550 до 800 г, проте при дотриманні агротехніки може досягати 1 кг і більше. Виноградна кисть має середню щільність. Горошеніе практично не спостерігається.

Виноград «Віктор» здатний формувати досить великі однакові за формою і розмірами ягоди вагою близько 15 г. Ягода може бути як овальної, так і пальцевидного форми із загостренням на кінці.

Колір ягід - світло-рожевий або бузковий, а також червоний або фіолетовий (в фазі повного визрівання). М'якоть має середніми показниками щільності і характеризується гармонійним, дуже приємним смаком. Шкірочка середньої товщини, їстівна.

Фотогалерея

Виноград «Віктор»: особливості сорту (відео)

Достоїнства і недоліки

Гібридна форма винограду «Віктор» вигідно відрізняється зовнішніми характеристиками і смаковими якостями. Серед достоїнств описуваного сорту слід виділити:

  • можливість вживання ягід в свіжому вигляді;
  • прекрасне самозапилення квіток;
  • стабільне плодоношення виноградних кущів;
  • відсутність горошенія ягід;
  • можливість отримання дуже раннього і високого врожаю;
  • інтенсивний ріст пагонів;
  • визрівання приблизно 2/3 лози;
  • легке і доступне розмноження завдяки відмінній укорінюваності живців і хорошою адаптивності саджанців;
  • високі показники морозостійкості (до -23 ° С);
  • стійкість до поразки сірою гниллю, мілдью і оїдіумом.

можливість вживання ягід в свіжому вигляді;   прекрасне самозапилення квіток;   стабільне плодоношення виноградних кущів;   відсутність горошенія ягід;   можливість отримання дуже раннього і високого врожаю;   інтенсивний ріст пагонів;   визрівання приблизно 2/3 лози;   легке і доступне розмноження завдяки відмінній укорінюваності живців і хорошою адаптивності саджанців;   високі показники морозостійкості (до -23 ° С);   стійкість до поразки сірою гниллю, мілдью і оїдіумом

Важливий для виноградарів недолік даної гібридної форми - часте пошкодження стиглих ягід осами. Крім того, ранній період цвітіння сприяє виникненню ризику пошкодження зав'язі поворотними, пізньовесняними заморозками.

особливості вирощування

Виноград «Віктор» невибагливий і відмінно приживається практично на будь-яких ділянках. Однак дуже ранній термін дозрівання і деякі інші особливості вимагають дотримання ряду умов:

  • висаджувати виноградні кущі слід на незначних підвищеннях, де ризик ураження рослин поворотними заморозками буде мінімальним;
  • бажано відвести під виноградники південну або південно-західну частину ділянки, яка буде захищена від північного вітру будь-яким будовою;
  • рекомендується використовувати чорнозем або будь-який інший легкий тип ґрунту, добре пропускає воду, з заляганням грунтових вод на глибині 2 м;
  • глибина і ширина посадкової ями під виноградні саджанці повинні бути не менше 80 см;
  • слід зайняти близько 1/3 посадкової ями родючим грунтом, перегноєм, мінеральними добривами, що складаються з азоту, калійної солі і суперфосфату;
  • заповнена на 1/3 посадкова яма повинна встоятися протягом місяця, щоб грунт осів і мінеральні добрива проникли на необхідну глибину.

висаджувати виноградні кущі слід на незначних підвищеннях, де ризик ураження рослин поворотними заморозками буде мінімальним;   бажано відвести під виноградники південну або південно-західну частину ділянки, яка буде захищена від північного вітру будь-яким будовою;   рекомендується використовувати чорнозем або будь-який інший легкий тип ґрунту, добре пропускає воду, з заляганням грунтових вод на глибині 2 м;   глибина і ширина посадкової ями під виноградні саджанці повинні бути не менше 80 см;   слід зайняти близько 1/3 посадкової ями родючим грунтом, перегноєм, мінеральними добривами, що складаються з азоту, калійної солі і суперфосфату;   заповнена на 1/3 посадкова яма повинна встоятися протягом місяця, щоб грунт осів і мінеральні добрива проникли на необхідну глибину

Встановлені саджанці акуратно засипають родючим грунтом на 5 см нижче прикореневій шийки. Далі слід ретельно, але дуже обережно утрамбувати грунт і, полив рослина, зафіксувати його на опорі.

Гібридна форма винограду «Віктор» не дуже вимоглива в догляді. Для отримання стабільного і повноцінного врожаю важливо дотримуватися основні заходи по догляду, які не уявляють складності навіть для початківців садівників:

  • поливи повинні бути рясними і своєчасними. Не можна допускати як пересушування грунту, так і зайвого перезволоження грунту;
  • для підтримки стабільної вологості грунту необхідно проводити мульчування гноєм або хвойними тирсою;
  • важливо стежити за чистотою грунту навколо виноградних кущів і проводити систематичне розпушування грунту для підвищення аерації;
  • в весняний період рекомендується проводити катаровку (обрізку росяних коренів).

Сорт стійкий до ураження основними і найбільш небезпечними для винограду захворюваннями, не вимагає здійснення масштабних захисних заходів і досить легко переносить зниження температури.

Як сформувати кущ винограду (відео)

Відгуки садівників

Садівники вважають виноград «Віктор» неперевершеним по ряду показників: зберігання, транспортабельності, зовнішнім виглядом - сортом, як для культивування, так і для реалізації.

Сорт «Віктор» є чудовою, високоустойчіви, перспективної гібридною формою винограду.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама