Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Віктор опис сорту з фото і відео

  1. переваги виду
  2. мінуси виду
  3. особливості вирощування
  4. догляд
  5. розмноження

Таблиця характеристик сорту Віктор Загальні відомості про сорт Батьківська пара Віктора Талісман x Кіш миш Променистий Автор сорту: Любительська селекція, В.Н. Крайнова Основні характеристики Віктор Призначення: столовий Час дозрівання: дуже ранній Урожайність: висока Смак: гармонійний Колір: рожевий Морозостійкість: до - 22 ° C Опис грона винограду Вага грона: 500-1000 гр. Щільність грона: середньої щільності Опис ягід винограду Форма ягоди: подовжена Вага ягоди 9-14 гр. Хвороби Стійкість до хвороб: стійкий до впливів гниллю, мілдью, оїдіумом

Хвороби Стійкість до хвороб: стійкий до впливів гниллю, мілдью, оїдіумом

Садівники, виноградники по достоїнству оцінили переваги даного виду винограду через хороших характеристик. Виноград Віктор можна віднести до стовбурових гібридам. Виноград розроблений селекціонером В.Н Крайнова методом схрещування видів «Талісман» , «Кишмиш Променистий».

Сорт винограду Віктор не схожий на деякі гібридні види швидкістю дозрівання пагонів, добре дозріває лозою. Виноград можна віднести до числа гібридів з терміном дозрівання (близько 100-120 днів).

Рослина швидко зростає, а виноградна лоза буває середнього, великого розмірів, багато що залежить від правильного догляду. Гроно може важити приблизно 500-700 г, якщо дотримуються деякі правила догляду агротехнікою, кисть досягає до 1 кг і вище. Виноградна лоза має середню щільність, горошеніе не відбувається.

Рослина може формувати великого розміру ягоди, які можуть важити близько 15 г. Ягоди бувають овальної, пальцевидного форми з загостреним кінцем. Квіти зазвичай бувають: рожевого, бузкового, червоного, фіолетового відтінку (в пору дозрівання). М'якоть буває середньої щільності, відрізняється приємним ароматом. Шкірочка має середню товщину, є їстівною.

Виноград Віктор опис сорту, фото, відгуки виноградарів про який в основному носять позитивний характер, отримав популярність в країнах колишнього СРСР.

переваги виду

Сорт винограду відрізняється певними властивостями, смаком. До переваг даного сорту можна віднести:

  • ягоди можна вживати свіжими;
  • самозапилення квіток;
  • отримання хорошого врожаю;
  • визрівання 2/3 лози;
  • легке розмноження за рахунок укорінюваності живців;
  • відсутність горошенія;
  • стійкість до впливів гниллю, мілдью, оїдіумом.

мінуси виду

Недоліком сорту є пошкодження соковитих ягід осами. Крім цього, в ранні терміни цвітіння з'являються пошкодження рослини заморозками.

особливості вирощування

Рослина є невибагливим і добре може прижитися на певній ділянці. Швидке дозрівання, інші характеристики вимагають дотримання певних вимог:

  1. Необхідно садити кущики на невеликих пагорбах, в якому можливість ураження рослин заморозками є невеликий;
  2. Виноградники слід садити на південній, південно-західній стороні території, в теплому місці;
  3. Необхідно застосовувати чорнозем, інший вид грунту, який краще пропускає вологу, з заляганням грунтових вод на глибині -2 м;
  4. Глибина, ширина ями можуть бути до 80 см;
  5. Необхідно займати приблизно 1/3 посадкової ями грунтом, перегноєм, добривами, які складаються з азоту, калійної солі, суперфосфату;
  6. Заповнена яма на 1/3 повинна протриматися близько 1 місяця, для того, щоб грунт утрамбувати, добрива потрапили на певну глибину.

Для того, щоб підтримувати вологість грунту слід виконувати мульчування.

Саджанці можна посипати родючим грунтом близько 5 см менше прикореневій шийки. Надалі необхідно утрамбувати ґрунт, регулярно поливати, фіксувати на опорі.

Гібридний сорт винограду не вимагає особливого догляду. Для того, щоб отримати хороший урожай, необхідно правильно доглядати за рослиною, це є складним для багатьох садівників:

  1. Слід своєчасно, рясно поливати, не рекомендується допускати пересушування, надлишкового перезволоження грунту;
  2. Для того, щоб підтримувати вологість грунту слід виконувати мульчування гноєм, хвойними тирсою;
  3. Рекомендується стежити за тим, щоб грунт був чистим близько кущиків винограду, виконувати розпушення грунту для збільшення аерації;
  4. Навесні слід здійснювати катаровку (обрізка коренів).

Слід своєчасно, рясно поливати, не рекомендується допускати пересушування, надлишкового перезволоження грунту;   Для того, щоб підтримувати вологість грунту слід виконувати мульчування гноєм, хвойними тирсою;   Рекомендується стежити за тим, щоб грунт був чистим близько кущиків винограду, виконувати розпушення грунту для збільшення аерації;   Навесні слід здійснювати катаровку (обрізка коренів)

Вид винограду вважається стійким до пошкоджень поширеними хворобами, не вимагає проведення будь-яких захисних заходів, добре переносить зниження температури.

За описом сорту винограду Віктор, по фото і відгуками можна зробити висновок про те, що він є зручним зі зберігання, транспортування, зовнішнім виглядом-сортом, для культивування, реалізації.

За влучним висловом винограду можна визначити, що сорт є стійким, перспективним гібридним видом. За фотографії можна побачити, що це гібридний вид рожевого кольору, але в міру дозрівання виноград може придбати темно-червоний колір. Переглянувши фото на сайті, ви можете прочитати численні відгуки.

Колір ягід буде залежати від попадання сонячних променів, які потрапили на гроно. Чим світліше колір, тим більше тіні падає на рослину. Ягода має мало кісточок (1-2), виноград дуже схожий на сорт '' дамські пальчики ''.

Даний вид можна віднести до морозостійким видам, добре переносить транспортування. Завдяки хорошій укорінюваності живців, легко розмножується. Саджанці прекрасно пристосовуються до нових умов під час пересадки, гідрид має сильну кореневу систему.

Смак ягід визначається як найбільш кращий серед інших сортів, так як крім високого сахаронакопленія, гармонійності, мають місце квіткові відтінки аромату. Прекрасні подовжені ягоди виростають до 4 см в довжину. З одного куща винограду можна отримати приблизно 6 кг, ягоди мають десертний смак. Кущі бувають сильнорослі, але у деяких садівників проявляють помірну силу зростання.

Морозостійкість висока, оскільки без захисту виктор витримає до -22 градусів за Цельсієм, але в деяких випадках до-24 градусів.

За відгуками садівників, можна помітити, що через великий вміст цукру складно боротися з надокучливими комахами. Щоб захистити врожай застосовують спеціальні засоби, які наповнені сиропом, отрутою.

догляд

Одним з основних властивостей винограду вважається сильний імунітет до грибкових захворювань. Рекомендується провести профілактичні обробки за вегетаційний період. Їх необхідно здійснювати до початку цвітіння, на стадії розвитку ягід.

Виноград потребує нормування. Обрізку проводять коротку і довгу. Актуальними є різні агротехнічні заходи:

  • полив;
  • підв'язка пагонів;
  • виломкі зайвих пасинків.

розмноження

Рослина розмножується вегетативно. Даний вид прекрасно зростається з підщеп, саджанці показують прекрасну адаптивність. Для посадки підбирають сонячну територію, яка має захист від холодних вітрів.

Відео про виноград сорту Віктор

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама