Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Захист винограду від хвороб

  1. хвороби винограду
  2. Методи боротьби з хворобою винограду

Захист винограду від хвороб - це невід'ємна частина всього комплексу заходів, що вживаються по його вирощуванню. Здійснюється за допомогою спеціальних препаратів (фунгіциди), їх також можна застосовувати з добривами, що значно спрощує догляд за даною культурою. На сьогоднішній день, є близько 10 грибних хвороб виноградників. Вони викликаються фітопатогенами, які знижують продуктивність виноградників і також значно погіршується якість ягід.

хвороби винограду

Оїдіум - це дуже поширена хвороба і дуже небезпечна, вона також відома під назвою борошниста роса. Вегетуючі органи виноградника покриваються сірим нальотом і незабаром засихають. Для лікування цієї хвороби можна застосувати фунгіцид Алмаз 100, з діючою речовиною пенканазол. це фунгіцид для винограду системної дії, який забезпечує захист рослини не тільки на початку вегитации, а й протягом усього періоду. Обробляти потрібно з інтервалом в 10-14 днів. Добре поєднуємо з мікродобривом Наніта B11, також Наніта Power .
Мілдью - несправжня борошниста роса, для деяких сортів винограду, є найнебезпечнішою хворобою. Якщо з нею боротися не належним чином, то вона завдасть значної шкоди. Якщо боротьба з хворобою відсутня або ж обрані неправильні періоди внесення хімічних препаратів, то можуть бути знищені всі листя і ягоди на гронах. В основному боротьба з цією хворобою проходить за допомогою внесення фунгіцидів. За появи гриба, визначаються терміни внесення фунгіцідов.Важнейшая частина боротьби з мілдью, це обробка винограду після фази цвітіння, але не завжди можна чекати з обприскуванням до закінчення фази цвітіння, для цього використовують фунгіциди, які не містять в собі мідь. Для профілактики боротьби з мілдью можна використовувати фунгіцид Джерело, з діючою речовиною: флутриафол 150г / л і триадимефон 200 / л.

Сіра гниль - це єдина хвороба виноградників, яка може супроводжувати їх протягом усього року. У виноградниках вона небезпечна дуже, саме для ягід. Гриб сірої гнилі може бути збудником для гнилі ягід і оцтової гнилі. Методи боротьби проти цієї хвороби ще до кінця не вивчені, це ускладнює процес одужання віноградніка.На протягом багатьох років були досягнуті дуже непогані успіхи проти сірої гнилі за допомогою препаратів з такими діючими речовинами: Беном, церкобін, дерозал. Проти сірої гнилі можна використовувати також кошти, які застосовуються проти мілдью. Краще застосовувати кожен 14 днів, в періоді до серпня місяця. Діюча речовина діхлофлуанід добре підходить для оброблення виноградника в фазі після цвітіння.

Фомопсис - ця хвороба проявляється у вигляді плям на листках виноградника, приблизно в середині червня. Збудник цієї хвороби живе на всій зеленої частини виноградного куща. Хімічна обробка проти міцелію гриба бессполезна і по-цьому повинна бути спрямована проти суперечка цього гриба. Добре обробляти органічним фунгіцидом.

Фузаріоз - ця хвороба викликається грибом роду фузариум. Перші ознаки цієї хвороби, можна помітити за 10 днів до фази цвітіння. Методами боротьби є обробка виноградника 1% -ною бордоською рідиною в вегетаційний період рослини, також можна підгодовувати аміачної селітрою.

Методи боротьби з хворобою винограду

Існує ще безліч методів боротьби проти цих захворювань і багатьох інших, але можна застосувати ось таку схему обробки в кілька етапів:

  • Перша обробка. Можна провести профілоктіческое застосування системного фунгіциду проти оїдіуму, в періоді набрякання бруньок.
  • Друга обробка. Через тиждень, з появою 5 листочків на винограднику, відбувається внесення фунгіциду проти сірої гнилі, а також в профілактичних заходах, фунгіциду проти мілдью.
  • Третя обробка. Через 14 днів проти оїдіуму шляхом внесення контактного фунгіциду.
  • Четверта обробка. Ще через 14 днів, на етапі (перед цвітінням), проти сірої гнілі.Также можна застосувати системний фунгіцид проти безлічі хвороб. На цьому етапі потрібно також вносити мікродобрива.
  • П'ята обробка. Через 7 днів після етапу цвітіння, вноситься фунгіцид контактної дії проти мілдью і оїдіуму.
  • Шоста обробка. Через 14 днів, на етапі горох.Вносітся системний фунгіцид проти безлічі хвороб.
  • Сьома обробка. Через 14 днів, на етапі змикання. Вноситься фунгіцид проти сірої гнилі.

Решта 3 етапи обробки відбуваються також 14 днів кожен, шляхом внесення контактного фунгіциду.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама