Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

запилення винограду

Після нормування врожаю виробляємо підв'язку зелених побегов

Після нормування врожаю виробляємо підв'язку зелених побегов.Ету операцію необхідно проводити так, щоб зростаючі втечі не притіняти один друга.Обязательно потрібно стежити за пагонами і вчасно підв'язувати, так як в цей час вони ростуть буйно і при подиху вітру ламаються.
І ось настає найважливіший процес у винограду - ОПИЛЕНІЕ.Цвети культурних сортів винограду завжди обох статей або функціонально-жіночі, інші типи, тільки у дикорослих видів.
Двостатеві -з нормальним товкачем і прямостоячими тичинками.
Функціонально-жіночі - з товкачем і тичинками, загнутими вниз, тобто. пилок не активна.
Запилення триває від 9 до 14 дней.Ідеальнимі умовами для природного запилення є хороша суха погода з легким Після нормування врожаю виробляємо підв'язку зелених побегов ветром.Температура повітря повинна бути не нижче 20 градусов.Но часто в житті так не буває і щоб не втратити оптимальний урожай виноградарі перед цвітінням і після обробляють розчином борної кислоти (20 гр. на 10 л.води) або «Цеовит», а у -час цвітіння і вручну, пуховкамі.Пуховкі, це дві дощечки обтягнуті кролячі мехом.Механіческое запилення виробляється в ранкові години сумішшю пильци.Для збільшення врожайності по-час цвітіння також використовують і гиббереллин, біологічний препарат стимулює ріст і врожайність растенія.С цим препаратом потрібно бути обережним і слідувати чітко по інструкціі.Прі неправильному застосуванні він викликає горошеніе.У мене таке було в свій час з сортом -Болгарія. Я ним користуюся виключно для кішмішних сортів і для деяких сортів з жіночими квітами в кінці цвітіння 2 раза.Етот препарат широко використовують селекціонери-надомники, щоб задурити покупців чудової ягодою.
У деяких авторів книг про виноград можна зустріти вираз «сорти-запилювачі» .Це ж треба таку нісенітницю прідумать..Ну, ось посудіть самі, ми все садили сорти винограду на які «клюнули» свого время.Кто знав, що потрібен запильник? .Нікто.Вот приведу приклад, сорт Сторіччя ЗДТУ, він же цвіте раніше всіх і ніколи не запилюються, тільки на пасинках.Так що, тепер мені потрібно шукати все життя сорт запильник, заради 4 кг.урожая.Глупості.А у кого ділянка не дозволяє? Тим як бути ? і повертаючись до теми, хто придумав цей вираз, напишу наступне, це вигадка доморощених селекціонеров.Купілі «новий» сорт, а він у вас не йде, а «творці» і кажуть, значить у вас немає запилювачі, посадіть, і все налагодиться .Чому сорту, скажімо, Лора з жіночими квітами не потрібен запильник? Так тому, як створювався він не на городі, а спецами і в належних условіях.Я вже писав сюди, що після 8 років муки з «новими» сортами засвоїв одне, не потрібно купуватися на рекламу.Ведь існують прекрасні випробувані часом сорта.Перечіслять немає сенсу, все ви їх знаете.Учіться потрібно на чужих помилках.

48.928131 36.277022

Кто знав, що потрібен запильник?
А у кого ділянка не дозволяє?
Тим як бути ?
Чому сорту, скажімо, Лора з жіночими квітами не потрібен запильник?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама