Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити вимощення з тротуарної плитки? Укладання, Навколо будинку

  1. Навіщо потрібна вимощення?
  2. Вимоги до отмостке
  3. Конструкція вимощення і вибір матеріалів
  4. Отмостка з тротуарної плитки (відео)
  5. Виготовлення вимощення з плитки своїми руками
  6. Етапи роботи

Отмостка - монолітна або збірна конструкція шириною 1-2 метри, що оперізує периметр будівлі. Наявність вимощення навколо будинку значно збільшує термін служби залізобетонних фундаментів, вона запобігає вплив на підставу атмосферних опадів і зменшує глибину промерзання грунту. Отмостка - монолітна або збірна конструкція шириною 1-2 метри, що оперізує периметр будівлі

Готова вимощення з тротуарної плитки

У статті представлена ​​інструкція, дотримуючись якої ви зможете зробити правильну вимощення з плитки своїми руками. Ми розглянемо вимоги, яким повинна відповідати вимощення, і матеріали, що застосовуються для її облаштування.

Читайте також: навіщо потрібна бетонне вимощення навколо будинку і як її зробити своїми руками ?

Навіщо потрібна вимощення?

Отмостка навколо будинку не є обов'язковим конструктивним елементом будівлі, проте якщо ви бажаєте повністю виключити вплив негативних факторів на фундамент, зайвою вона не буде.

Виготовлена ​​своїми руками вимощення виконує три функції:

  • декоративну;
  • захист підстави від води;
  • зменшення рівня промерзання грунту.

Волога є головною причиною руйнування будь-яких залізобетонних фундаментів. Потрапляючи в мікропори бетону вона розмиває матеріал, що призводить до появи на ньому тріщин і деформацій. Отмостка в даному випадку запобігає просочування шарів грунту, що контактують з фундаментом будинку, атмосферними опадами і водою, що утворилася в результаті танення снігу.

Отмостка в даному випадку запобігає просочування шарів грунту, що контактують з фундаментом будинку, атмосферними опадами і водою, що утворилася в результаті танення снігу

Отмостка навколо будинку з тротуарної плитки

Глибина промерзання грунту безпосередньо впливає на силу надаються на фундамент навантажень від пученія грунту. Пученіє - це властивість ґрунтових мас збільшуватися в розмірах в результаті кристалізації міститься в них вологи. Пучинистом грунт виштовхує фундамент з грунту, що може привести до нерівномірних деформацій і руйнування стін будинку.

Виділяють два види пучения - дотичне і вертикальне, який чинить на фундамент будинку найбільшу деструктивну навантаження. Вертикальне пученіє - це тиск грунту на опорну частину фундаменту знизу-вгору. Якщо глибина промерзання грунту знаходитися вище нижньої точки фундаменту, то вертикальні навантаження на підставу повністю відсутні.

до змісту ↑

Вимоги до отмостке

Виходячи з конструктивних особливостей вимощення класифікуються за двома категоріями:

  • монолітні (бетонні, асфальтовані) і збірні (з плитки або каменю);
  • утеплена і без теплоізоляції.

Зробити бетонну вимощення своїми руками простіше, однак така конструкція не має декоративної цінності, тоді як вимощення з тротуарної плитки позитивним чином позначається на екстер'єрі будинку - будівля отримує естетичний, завершений зовнішній вигляд.

Будь-які види вимощення повинні облаштовуватися з урахуванням наступних вимог:

  1. Розмір вимощення вибирається з розрахунку ширини вильоту покрівлі від стін будинку плюс 30 сантиметрів, але при цьому він не може бути менше 90 см. Враховуйте, що вимощення буде використовуватися як доріжка для ходьби навколо будинку, що незручно робити при маленькій ширині конструкції.
  2. Отмостка повинна мати ухил від стін будинку, який необхідний для того, щоб зливова вода відводилася самопливом. Оптимальним ухилом вважається перепад висоти в 5 см між крайніми контурами вимощення.
  3. Щоб вода не потрапляла в землю відразу за отмосткой, на зовнішньому поясі конструкції необхідно облаштувати дренажний відвід, який представляє собою забетонований канавку або покладений в грунт поздовжній відрізок пластикової або асбоцементной труби.
  4. Отмостка повинна безперервно оперізувати весь периметр будинку, розриви в стрічці на кутах будинку не допускаються.

Читайте також: як визначити причини пошкоджень і відремонтувати вимощення навколо будинку ?

до змісту ↑

Конструкція вимощення і вибір матеріалів

Типова конструкція вимощення складається з двох частин - підстильної подушки і лицьового, жорсткого шару, по якому стікають зливові води.

Підстилаюча подушка виконує кілька функцій, вона ущільнює грунт, перешкоджаючи усадки вимощення під зовнішнім навантаженням, і виступає в якості вирівнюючого шару, за допомогою якого лицьовій поверхні надається необхідний ухил.

Пристрій вимощення з тротуарної плитки своїми руками виконується з використанням 4-шарового підстилаючого шару, який ви можете побачити на наведеній нижче схемі.

Пристрій вимощення з тротуарної плитки своїми руками виконується з використанням 4-шарового підстилаючого шару, який ви можете побачити на наведеній нижче схемі

Схема вимощення з плитки

Прошарок геотекстилю в даному випадку необхідна для запобігання замулювання шару щебеню піском, що може статися при проникнення води в міжплиточних шви. Щебінь можна використовувати вторинний або вапняковий, що володіє класом міцності понад М600.

Рекомендована товщина підстильної подушки становить 30 см, 10 з яких приходиться на глину, 10 см на щебінку і по 5 см на два шару піску. Глибину траншеї під монтаж вимощення навколо будинку розраховуєте так, щоб поверхня плитки височіла над рівнем землі на 2-3 см.

Якщо ви плануєте своїми руками зробити утеплену вимощення , Шар теплоізоляції потрібно укладати поверх щебеню. Утеплення вимощення виконується із застосуванням екструдованого пінополістиролу, що володіє щільністю понад 50 кг / м2.

Ніяких обмежень у виборі плитки для вимощення немає - можна використовувати звичайну тротуарну або керамічну плитку будь-яка влаштовує вас форми і розмірів.

до змісту ↑

Отмостка з тротуарної плитки (відео)

до змісту ↑

Виготовлення вимощення з плитки своїми руками

Щоб зробити вимощення навколо будинку з тротуарної плитки вам будуть потрібні наступні матеріали:

  1. Глина, щебінь, пісок.
  2. Плитка і тротуарна бордюр.
  3. Цемент М200-М300 - для приготування бетону, необхідного при установці бордюру.
  4. Арматура або дерев'яні кілочки, мотузка - для розмітки контурів вимощення.
  5. Гідроізоляційний матеріал - пергамін, стеклоизол (руберойд використовувати не рекомендується).
  6. Геотекстиль.

Також обзаведіться інструментами. Монтаж вимощення своїми руками вимагає - трамбування, болгарки і кіл по бетону (для різання плитки), рівня і рулетки, відер, лопати, гумового молотка і ємності для приготування бетону або бетономішалки.

Перед початком облаштування вимощення огляньте цоколь будівлі. Якщо на ньому присутні пошкодження - тріщини або вибоїни, їх потрібно закрити бетонним розчином або цементно-клейовий сумішшю.

до змісту ↑

Етапи роботи

Отмостка з тротуарної плитки своїм руками облаштовується за такою технологією:

  1. Розмітка вимощення виконується за допомогою арматурних прутів і будівельного шнура. Необхідно відміряти від стіни будинку відстань, рівну ширині вимощення, і позначити її крайній контур, забиваючи кілки з кроком в 2 метра один від одного і з'єднуючи їх мотузкою. Враховуйте додаткові 10 см ширини, які будуть потрібні для установки бордюру.
  2. За розміченому периметру навколо будинку копається траншея глибиною 30-35 см. Всі виявлені коріння рослин потрібно викорчувати, щоб в подальшому вони не зруйнували вимощення.
  3. На дні траншеї формується шар глини товщиною 10 см, підсипка ущільнюється за допомогою ручної трамбування і вирівнюється з перепадом висоти до зовнішньої сторони траншеї.
  4. Поверхня глини встеляється гідроізоляційним матеріалом. По кожному контуру ізоляції робиться бічний загин висотою в 5 см, що фіксується на цоколі фундаменту рідкими цвяхами.
  5. На гідроізоляції розміщується шар піску товщиною 5 см, підсипка зволожується водою і трамбується під ухил.
  6. Поверх піску простягається геотекстиль, далі - 10 см утрамбованої щебінки і другий шар геотекстилю;
  7. По зовнішньому контуру траншеї встановлюється тротуарна бордюр, який сідає на рідкий бетон. Проконтролюйте рівність стінок і положення бордюру рівнем, він повинен стояти ідеально рівно.
  8. Формується останній пласт підсипання - цементно-піщана суміш (співвідношення 1 до 4) товщиною 5 см, на яку буде укладатися плитка.

Далі починається укладання плитки. Перший ряд плитки встановлюється з краю - від бордюру або цоколя будинку. Укладання виконується з кутовий частини вимощення. Якщо ви працюєте з плиткою вперше, рекомендуємо використовувати пластикові хрестики, застосовуючи які зробити однакові по товщині міжплиточних шви набагато простіше.

Якщо ви працюєте з плиткою вперше, рекомендуємо використовувати пластикові хрестики, застосовуючи які зробити однакові по товщині міжплиточних шви набагато простіше

Облаштування вимощення з тротуарної плитки

Укладання починається від себе. Плитка встановлюється на місце і вбивається в підсипний шар гумовим молотком, вирівнювання здійснюється легкими постукуваннями по краях плитки. Кожна наступна плитка вирівнюється ідентично вже встановленої, рівність поверхню перевіряється бульбашковим рівнем.

По лінії бордюру і цоколя будинку в процесі укладання утворюються вільні комірки, в які вкладається підігнана за розміром плитка. Обрізка виконується за допомогою болгарки і алмазного круга з дотриманням всіх правил безпеки.

Кожні 1-2 п. М. Укладка переривається і міжплиткові шви закладаються сумішшю з піску і цементу М400 (співвідношення 1 до 3). Після того як вимощення сформована, її поверхню потрібно полити водою зі шланга з розпилювальної насадкою, що забезпечить монолітність конструкції.

Зачекавши добу перевірте шви між плиткою, в деяких місцях потрібно додати цементно-піщану засипку і повторно зволожити вимощення. При полив не подавайте воду зі шланга струменем, оскільки сильний тиск може вибити всю засипку з швів.

Щоб зробити вимощення навколо будинку своїми руками вам буде потрібно затратити 2-3 робочих дня, проте виконавши задумане ви не тільки забезпечите захист фундаменту від зливової води, але і прикрасите фасад будівлі, надавши йому архітектурну завершеність.

Навіщо потрібна вимощення?
Навіщо потрібна вимощення?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама