Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Отмостка навколо будинку: монтаж своїми руками

  1. Що таке вимощення
  2. Як правильно робити вимощення
  3. Компенсаційний шов і заливка вимощення
  4. оформлення вимощення

Отмостка навколо будинку - спеціальна горизонтальна смуга з бетону або іншого матеріалу, яка відводить опади від будови стін і фундаменту. Волога і вогкість, які приносять дощ або сніг, що тане, негативно впливає на стан будинку, особливо дерев'яного. Зроблені з колод стіни поступово темніють гниють, на поверхні утворюється цвіль. Фундамент регулярно намокає і просідає. Крім того, підвищується ризик затоплення підвалу або цокольного поверху.

Крім того, підвищується ризик затоплення підвалу або цокольного поверху

Щоб уникнути подібних проблем, роблять вимощення навколо будинку. Давайте розберемо, які види конструкцій бувають, і як правильно їх встановити.

Що таке вимощення

Отмостка будинку представляє горизонтальну смугу шириною 60-120 сантиметрів. Вона має невеликий ухил по периметру будівлі, за рахунок чого вода і йде від стін будівлі і фундаменту. Залежно від матеріалу виготовлення вони бувають з бетону і щебеню, у вигляді тротуарної плитки і кам'яної бруківки.

Конструкція виконує ряд корисних функцій:

  • Затримує і відводить талу та дощову воду від стін і фундаменту будинку;
  • Захищає фундамент від розтріскування і просідання;
  • Зменшує промерзання грунту під будинком зберігає тепло в приміщенні;
  • Запобігає утворенню цвілі і гнилі, збережуть первісний вигляд будівлі і підвищує експлуатаційний термін фундаменту;
  • Виконує і декоративну функцію, завершує зовнішній вигляд будинку.

Перед тим, як зробити вимощення навколо будинку, розгляньте види конструкцій і матеріалів, а потім виберіть відповідні. Якщо планується вимощення навколо будинку своїми руками, краще вибрати бетон. Такий монтаж не вимагає професійної підготовки і великого досвіду.

Як правильно робити вимощення

Які б види конструкції ви не вибрали, важливо очистити ділянку навколо будівлі і зробити розмітку. Оптимальною шириною вимощення вважають 1 метр. Важливо, щоб співвідношення виступу покрівлі та вдома була не менше 20 сантиметрів. Таким чином, правильна ширина розраховується за формулою: карниз + 20 см. Чим ширше вимощення, тим сильніше захист стін і будови від вологи.

Вимощення прокладають безперервно по периметру будинку і роблять під ухилом до п'яти градусів від будови. Ухил формують на етапі установки або при прокладанні покриття і розраховують в співвідношенні 15 мм на 1 м ширини. Після розмітки і підготовки ділянки роблять траншею глибиною 20-25 сантиметрів і прокладають опалубку з дощок, брусків або інших підручних матеріалів. В опалубку укладають глину, пісок і щебінь. Шари вирівнюють і ретельно тромбів. Висота такої основи становить близько 20 сантиметрів.

На основу внахлест викладають гідроізоляційну плівку. Для більш довгого експлуатаційного терміну можна зробити армування. Сітку з'єднують у вигляді квадратних осередків за допомогою спеціального дроту. Не можна використовувати зварювальний апарат, так як місця зварювання будуть піддаватися корозії! За рахунок армування вимощення витримають будь-які навантаження.

Компенсаційний шов і заливка вимощення

Компенсаційний шов (деформаційний або температурний) роблять в місці з'єднання цоколя і вимощення. Він збереже конструкцію при просідання грунту і запобіжить розколи взимку в мінусову температуру. Такий шов являє проміжок між цоколем і вимощенням, який заповнюють піском і дрібним гравієм, мастикою або декількома шарами руберойду. Під час заливки бетоном компенсаційний шов роблять кожні 2-3 метри.

Після проведених робіт можна укладати бетон. Врахуйте, що бетонна суміш повинна бути якісна і надійна. Вибирайте бетон марки не нижче М200 В15. Якщо хочете зробити розчин самостійно, змішайте цемент, пісок і щебінь в пропорції 1: 3: 5. Масу розбавте водою в співвідношенні 60% від цементу.

Укладати бетон слід поступово рівними і однаковими за складом шарами. Після заливки бетонну поверхню закривають плівкою або тканиною і залишають до повного затвердіння. У суху погоду слід періодично поливати бетон водою.

В процесі експлуатації на отмостке можуть з'явитися тріщини і щілини. Такі дефекти усувають за допомогою рідкого цементного розчину. Великі тріщини, які займають велику площу, вирубують на повну глибину і очищають від бруду. Потім отвори заповнюють мастикою і посипають зверху піском. Значні недоліки відновлюють з використанням свіжого бетону.

Значні недоліки відновлюють з використанням свіжого бетону

оформлення вимощення

Коли бетон застигне, потрібно надати отмостке привабливий вигляд. Дана конструкція не тільки захистить фундамент і стіни, але і стане декоративним елементів будинку і садової ділянки. Для покриття різні види фігурних елементів мощення, серед яких цеглини і тротуарна плитка, декоративний камінь і бруківка. Найбільш міцними і надійними бувають кислототривкі цеглини і бруківка, які легко витримують навантаження ходьби або погодних умов.

Щоб зменшити промерзання грунту, вимощення можна утеплити. Тоді в бетонний розчин додають керамзит. Крім того, бетон можна залити в два шари, а між шарами прокласти утеплювач. А щоб збільшити термін служби конструкції, важливо встановити ринви по периметру покрівлі і організувати водовідведення. Якщо конструкція виконана правильно, вона не потребує бордюрі. Однак такий елемент можна використовувати в декораторських цілях і для розмежування саду.

Врахуйте, що помилки при монтажі і неякісні будівельні матеріали скоротять термін служби вимощення, і конструкція не прослужить навіть 5 років. Щоб цього уникнути, довірте роботу професіоналам! Досвідчені майстри " МаріСруб "Виконають будь-які види робіт із будівництва та оздоблення дерев'яного будинку або лазні. Розрахують обсяги і підберуть надійні матеріали, оперативно побудують вимощення і встановлять водовідведення з даху.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама