Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кутовий карниз для штор у ванну кімнату: види, особливості монтажу

  1. Різновиди кутових карнизів
  2. Деякі особливості при монтажі вироби

Таке приміщення, як ванна кімната, відрізняється наявністю підвищеної вологості. Тому тут можна використовувати лише спеціальні шторки, просочені розчинами відразливими вологу. Такий елемент, як штори, просто необхідний для даного приміщення, щоб можна було убезпечити дороге покриття підлоги і стін від попадання води. У деяких випадках, може використовуватися нестандартна ванна, тому звичайний прямокутний карниз тут непридатний. Спеціально для таких конфігурацій ванн використовується кутовий карниз, який дозволяє убезпечити приміщення від попадання води. Подібні моделі використовуються не тільки для того щоб убезпечити підлогу і стіни, але і для того, щоб розмежувати простір. При цьому ванна отримує відповідну атмосферу, яка дозволить розслабитися в душі. Таке приміщення, як ванна кімната, відрізняється наявністю підвищеної вологості

Різновиди кутових карнизів

Для подібного приміщення, в якому присутні складні умови, карниз для штор необхідно підбирати з урахуванням всіх відповідних нюансів. В даному випадку, конструкції можуть монтуватися як на стіни, так і на стелю. При цьому є різні фіксатори. Практично всі системи ви зможете встановити своїми силами без допомоги фахівців. Перш лише потрібно розібратися у всіх моментах, пов'язаних з установкою подібних систем. Найчастіше, при виробництві подібних виробів для штор, використовується нержавіюча сталь, що не піддається окисленню під впливом води. Варто враховувати, що ванну кімнату відрізняє наявність великої кількості вологи, тому використовувати тут сталеві карнизи або моделі з дерева недоцільно. Для подібного приміщення, в якому присутні складні умови, карниз для штор необхідно підбирати з урахуванням всіх відповідних нюансів Такий матеріал, як нержавіюча сталь, відрізняється підвищеною міцністю, тому карниз може мати практично будь-яку форму. При цьому, можна використовувати досить щільні штори, які не переживаючи, що несуча система не витримає навантаження. Якщо звернути увагу на алюмінієві моделі, то вони використовуються значно рідше, так як матеріал не має достатню міцність. Пластик в такому виконанні може лише брати участь в якості додаткових декоративних прикрас, так як створити кутовий пластиковий карниз достатньої міцності не вийде. Даний матеріал не має достатню міцність.

Далі варто розглянути різні моделі карнизів, які користуються великою популярністю, а саме:

  • Г-образні вироби. В даному випадку, в ванну кімнату монтується вигнута труба під кутом в 90 градусів. Виріб встановлюється над ванною, закріплюючись на стіні. Якщо ви плануєте використовувати більш щільні шторки, то можна додати додатковий фіксатор в районі вигину. Подібні вироби, застосовуються для приміщень нестандартного планування. Є велика кількість різних моделей, які можуть доповнюватися різними додатковими декоративними елементами.

Є велика кількість різних моделей, які можуть доповнюватися різними додатковими декоративними елементами

  • П-подібні моделі. Такі вироби використовуються для квадратної ванній. При цьому, карниз монтується тільки до однієї стіни. Подібна продукція може продаватися вже в готовому вигляді, але частіше за все, такі моделі робляться індивідуально на замовлення. Бажано, щоб подібні вироби додатково фіксувалися до стелі, інакше серйозних навантажень вони не витримають. Але, якщо ви не плануєте використання щільних штор, то така додаткова фіксація не потрібно.

Але, якщо ви не плануєте використання щільних штор, то така додаткова фіксація не потрібно

  • Радісний карниз. Такі конструкції мають привабливий вигляд круглої, або овальної форми. Застосовується для ванної відповідної форми, Тут не варто використовувати штори з дуже щільних матеріалів, так як подібні системи не здатні витримати великого навантаження. Для виготовлення таких карнизів використовується спеціальна міцніша сталь. Подібні моделі не так часто можна побачити у продажу, так як вони виготовляються індивідуально і під замовлення.

Подібні моделі не так часто можна побачити у продажу, так як вони виготовляються індивідуально і під замовлення

При використанні подібних варіантів вибрати найбільш підходяще виріб досить просто. Достатньо лише уточнити розташування і конфігурацію ванній. Далі, вам варто звернутися за деякими рекомендаціями до фахівців, завдяки яким, пристрій прослужить довгий термін, утримуючи шторки і захищаючи ваш ремонт від попадання води.

Деякі особливості при монтажі вироби

При виборі кутовий штанги варто враховувати не тільки механізм кріплення, але також і різновид використовуваних штор, а саме:

  • Перш за все, варто звернути увагу на якість матеріалу. Купувати несучу штангу для ванної, варто лише в спеціалізованому магазині, в якому є відповідні сертифікати. Якщо купити неякісну продукцію, то вона може дуже швидко зламатися, що може бути небезпечно.
  • Якщо використовувати не металеву штангу для штор, то вона може досить швидко провіснуть і перепаде. На цей нюанс варто звернути особливу увагу.

На цей нюанс варто звернути особливу увагу

  • Також дуже важливо звернути увагу на елементи кріплення. Найнадійніший спосіб фіксації карнизів для штор можуть забезпечити лише саморізи.
  • Зверніть увагу, що при додатковій фіксації штанги до стелі, може змінитися довжина використовуваної шторки.
  • Крім практичних функцій варто серйозно поставитися до декоративних моментів. Так як ванна використовується дуже часто, варто виключити з використовуваних штор будь-які додаткові елементи і малюнки, які будуть дратувати. Також не варто забувати про фіксують елементи. Так, наприклад, алюмінієві або металеві кільця будуть гриміти, що може сильно дратувати після важкого робочого дня.
  • Далі вам варто звернути увагу на матеріал завіси. Так, наприклад, пропілен досить легкий і функціональний в застосуванні, але його досить легко пошкодити. Якщо віддати перевагу тканинним фіранок, то вони потребують відповідного догляду.

Якщо віддати перевагу тканинним фіранок, то вони потребують відповідного догляду

  • Якщо ви плануєте робити індивідуальне замовлення штанги, то не завжди варто знімати виміри самостійно. У випадках, коли потрібно кругла або овальна штанга, краще буде довірити виміри фахівцям заміряє, щоб не допустити непотрібних помилок.

Якісно підібрана і встановлена ​​кутова виріб дозволить надійно захистити простір кімнати від попадання вологи. Крім того, інтер'єр приміщення, в якому присутні фіранки, виглядає завершеним. Також не варто забувати про монтаж, монтування складних конструкцій краще довірити майстру, який володіє відповідними навичками та знаннями.

TEST Схоже

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама