Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Поради майстра: як самому повісити карниз

  1. розпакування карниза
  2. примірка
  3. Попередня збірка карниза
  4. Розмітка місця кріплення карниза
  5. Кріплення підстав на стіні
  6. Остаточне складання і установка карниза

Докладну інструкцію дає партнер " Центру побутових послуг 124 "Майстер Микола Котов. Хочете самостійно зробити дрібний ремонт, визначити масштаб поломки або усунути дрібну несправність в будинку - надсилайте своє питання на адресу [email protected] , І ви обов'язково отримаєте докладну відповідь або інструкцію. А якщо рішення проблеми виявиться для вас складним, майстер оперативно виїде на місце і усуне будь-яку несправність!

У цьому випуску хочу запропонувати докладну інструкцію по правильної і надійної навішуванні карниза.

stil-a.ru

Беремо найпоширеніший, найдешевший дворядний карниз, який продається у всіх господарських магазинах. Відсканована мною інструкція передбачає самостійний монтаж вироби.

Хочу запропонувати вам більш детальний варіант інструкції, використовуваний мною на практиці:

розпакування карниза

Ця штуковина упакована в кілька шарів щільного поліпропілену вакуумно-термічним способом, тому озброюємось гострим ножем і відокремлюємо із загальної маси окремі упаковочки з кріпленням, кільцями, гачками, зажимами, декоративними консолями і т.д. Потім на звільненій трубі (1) процарапивают ножем поліпропілен по всій довжині по лінії шва і акуратно "Різдвом" трубу. Спроба розрізати жорсткий поліпропілен, під яким знаходиться м'яке ПВХ декоративне покриття труби, може привести до її оголення до металу.

примірка

Укладаємо трубу перед вікном паралельно стіні, надягаємо кронштейни (4), декоративні наконечники (5) і "приміряємо" конструкцію.

Категорично відмовляємося від розміщення власників:

  • впритул до труби опалення (нагрів полімерного держателя від труби може призвести до деформації);
  • в місцях стику скошених кутів (там багато пустот);
  • на початку радіусів заокруглення стін в блокових будинках (не забуваємо, що чашки кріпильних підстав мають досить великий діаметр і монтаж навіть на самому початку радіуса призведе до неминучого перекосу);
  • тримаємося подалі від передбачуваного проходження труби опалення в будинках з опаленням, вмонтованим в стінах.

При необхідності обрізаємо трубу до необхідної довжини. Робимо позначку маркером по всьому колу. Пропилюємо трубу в місці шва на глибину 0,5 см, потім по лінії маркера надпилюють і відламує підпиляних кінець. Не варто мучитися, намагаючись відпиляти трубу вручну на всю глибину!

На таку ж довжину укорочуємо шину (9). Тут доведеться докласти велику акуратність, т. К. Профіль шини має незамкнуте перетин і за відпилювання постійно "грає". В обов'язковому порядку, кінчиками плоскогубців вирівнюємо місце надпила, трошки підгинаємо його всередину і знімаємо задирки напилком.

livejournal.com

Попередня збірка карниза

Кронштейни фіксуються на трубі за допомогою дрібних саморізів, які при монтажі повинні бути невидимі, т. Е. Звернені до стелі.

Відкладаємо 2 кільця (2) (вони згодом встановлюються між декоративними наконечниками і крайніми власниками), потім надягаємо наконечник, кронштейн, потім кільце, потім половину решти кілець, середній кронштейн, що залишилися кільця, третій кронштейн, ще кільце і наконечник. Ми залишаємо зазор 3-10 см між наконечниками і крайніми кронштейнами.

При фіксації власників звертаємо увагу, щоб шов труби при монтажі був звернений до вікна: будучи розташованим знизу або на фронтальній стороні, він буде помітний, а розташований зверху (тобто в тому місці, де стикається з кільцями), швидко втратить своє декоративне покриття, яке перетреться легкими кільцями.

Коли зібраний, але незакріплений карниз лежить на підлозі і кронштейни розташовані приблизно паралельно, починаємо фіксувати кронштейни. При найближчому розгляді здаються товстостінними кільця кронштейнів виявляються дуже тонкостінними і до того ж складаються з трьох частин, т. Е. В отвір вставлені кільця ущільнювачів. При фіксації таких кронштейнів на трубі потрібно пам'ятати про можливість їх поломки необережним вкручування саморезов! Якщо, як це часто буває, фіксація кронштейнів на трубі не передбачена виробником, то вам доведеться самостійно підготувати і виконати цю необхідну операцію.

Перевіряємо на око паралельність закріплених кронштейнів і при необхідності підрівнюємо їх.

lampada-m.ru

Розмітка місця кріплення карниза

Я не беруся давати дизайнерські поради, але зазвичай пристінкові карнизи кріпляться приблизно посередині відстані між віконним укосом і стелею, а по горизонталі - симетрично щодо вікна або стіни. Я зазвичай прикладаю зібраний карниз до місця передбачуваного кріплення, щоб візуально представити майбутню конструкцію. Намічаємо місце кріплення одного з крайніх підстав, свердлимо отвір, вставляємо дюбель, закріплюємо підставу і вставляємо кронштейн в основу. Притримуючи карниз, приблизно намічаємо (описуємо) місця кріплення залишилися підстав і приступаємо до точної розмітки. Якщо в квартирі встановлені натяжні стелі або укоси склопакетів, то досить просто розмітити місця кріплення підстав, отмеряя рівні відстані від укосу або стелі. Якщо ж все "трошки крівоватенькое", то краще за все злегка відкрутити встановлене підставу, закріпити нитку на самонарізі і натягнути її до місця передбачуваної установки другого крайнього підстави. Малярським скотчем або ізоляційною стрічкою фіксуємо нитку на стіні і за допомогою рівня знаходимо її необхідне положення. Хрестиками відзначаємо точні місця кріплення підстав

Кріплення підстав на стіні

Перш за все готуємо робоче місце (звичайно, воно повинно бути підготовлено на більш ранніх етапах роботи, тоді, коли ми починаємо перші примірки на місці кріплення). Встановлюємо уздовж вікна 3 міцні табуретки або стільця (стільці ставляться спинками до вікна). Звільняємо підвіконня, відсуваємо меблі. При неможливості відсунути меблі її потрібно хоча б укрити від пилу. Готуємо пилосос: знімаємо насадку, висуваємо трубу на максимум. Вставляємо в перфоратор бур 8 мм. Просимо кого-то потримати трубу включеного пилососа в максимальній близькості від місця свердління отворів. При цьому велика частина пилу буде відразу втягуватися пилососом.

При свердлінні отворів під кріплення ми маємо можливість нарватися на деякі неприємні несподіванки:

  • попадання на арматуру. В цьому випадку відкладаємо перфоратор в сторону і висвердлюємо арматуру свердлами по металу. Якщо ви вчасно виявите арматуру, то маєте можливість не поламати бур перфоратора, а звільнитеся декількома затупленими свердлами.
  • попадання в "слабку" стіну або в порожнечу. Таке зустрічається навіть в бетонних стінах, не кажучи про цегельних, під час свердління яких, "по закону підлості", ви обов'язково підхопите розчин кладки. Якщо стіна газосилікатного, то в арсеналі потрібно обов'язково мати спеціальні металеві дюбелі. А вдома повоєнної будівлі, вкриті дранкою і сухою штукатуркою - це взагалі окрема пісня!

Отже, беремо кріплення, що додається до карнизу, і ... відкладаємо його в сторону. Іноді дуже хочеться того, хто комплектовал карниз кріпленням, змусити самого працювати тим, що він підсовує довірливому покупцеві. Ці гладкі дюбелі, що тут прокручуються в отворах, ці м'які саморізи, шліци у яких моментально зрізаються шуруповертом - все це не для нашого випадку, якщо ми хочемо зробити надійне кріплення!

Я використовую саморізи 5х60 мм і різні дюбелі, які підбираю в залежності від якості стіни. У найпростішому випадку просто вбиваю в отвір "шорсткий" дюбель (8 мм) і вже по тому, наскільки легко він входить в отвір, відчуваю, доведеться далі "мудрувати" або все обійдеться. Якщо дюбель входить легко, але не провалюється, найпростіше - це "распереть" його дерев'яною пробкою. Але іноді доводиться брати дюбель 10-12 мм, розпирати його пробкою або дюбелем меншого перетину. Якщо маніпуляції з дюбелями не дають результату, то розширюємо отвір до твердих країв і забиваємо в нього дерев'яну пробку, виготовлену за розміром.

Коли в усі отвори вбиті дюбелі (пробки), можна кріпити підстави. Для цього насаджує на биту PZ2 шліц шурупа, пропускаємо саморіз в отвір підстави, до упору і за допомогою шуруповерта фіксуємо підставу на стіні. На яке значення ставити обмежувач зусилля шуруповерта - не можу сказати: у кожного "шурупера" своя шкала, однак не рекомендую вибирати максимум, тому що при надмірному зусиллі можна поламати крихке пластмасове підставу.

Чи не заздрю ​​тим, хто спробує озброїтися викруткою і, тримаючи її в піднятою вгору руці, спробує обійтися без шуруповерта!

shkolaremonta.net

Остаточне складання і установка карниза

Залишилося надіти на шину кронштейни шини (6). Хочу застерегти експериментаторів від спроб замкнути кронштейни на шині. Ми не дарма підігнув всередину і обробили напилком місце обрізання шини. Саме через цей кінець нанизуємо кронштейни на шину і защелкиваем кронштейни шини на кронштейнах карниза.

Правильна послідовність надягання штор: набагато логічніше спочатку закріпити гачки і бігунки на шторах, потім надіти їх на карниз. Не смійтеся, багато господинь мучаться, роблячи це в зворотній послідовності.

Залишається всунути кронштейни в закріплені на стіні підстави і зафіксувати їх дрібними шурупами.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама