Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дизайн ганку приватного будинку

  1. Архітектурні особливості ганку
  2. Типове обладнання ґанку
  3. Дизайн невеликого ганку
  4. Ганок-тераса

Ганок в приватному будинку виконує відразу кілька функцій Ганок в приватному будинку виконує відразу кілька функцій. Воно забезпечує плавний перехід від рівня мощення у дворі до підлоги в приміщеннях, є санітарним бар'єром, що затримують вуличний пил і бруд, а закритий варіант ганку грає роль буфера, що не пропускає холод у внутрішні кімнати. Крім цього, будинок з ганком виглядає більш затишно, а його дизайн здається повністю завершеним.

Архітектурні особливості ганку

Щоб не вносити дисонанс в екстер'єр будинку, ганок і фасад виконуються в єдиному стилі. Воно обов'язково повинно відповідати габаритам будинку. Двох або триповерхова будова виглядає більш солідно, коли до вхідних дверей ведуть широкі сходи з поручнями. Але якщо будинок невеликий, масивне ганок візуально зменшує його габарити.

У більшості випадків план ганку опрацьовується під час проектування будинку. Але з часом його конструкція може бути змінена: розширюється верхня площадка, споруджується навіс, проводиться скління. Потреба в таких перетвореннях виявляється протягом експлуатації будинку, але слід врахувати, що будь-які зміни не повинні погіршувати його зовнішній вигляд.

Матеріали, використовувані для будівництва, не повинні занадто відрізнятися. Наприклад, якщо будинок дерев'яний, то і ганок слід зробити з деревини. У разі, коли ганок прилаштовується після зведення будинку, і немає можливості купити ідентичні матеріали, можна облицювати цоколь (в тому числі і ганок) однаковою клінкерною плиткою.

Типове обладнання ґанку

Ганок є кілька сходів, що ведуть до майданчика перед вхідними дверима. Вони можуть бути розташовані двома способами: навпроти дверей або прилягати до стіни. У другому випадку ступені з одного боку обмежуються поручнями, а з другої фасадною стіною. Кількість сходинок залежить від висоти фундаменту.

Важливою частиною ганку, що полегшує користування ним, є поручні і козирок. Поручні виконуються з дерева або металу. Дуже красиво виглядають виконані в одному стилі ковані перила і решітки на вікнах.

Козирок захищає верхню площадку від попадання опадів і обладнується водостоком. Залежно від зовнішнього вигляду будинку, зробити його можна з металу або полікарбонату https://agrobud.in.ua/polikarbonat/ . Слід врахувати, що під час дощу металевий лист занадто шумить. Знизити інтенсивність шуму можна утеплювачем, покладеним між покрівельним покриттям і латами. Полікарбонат виглядає набагато оригінальніше і легше.

Дизайн невеликого ганку

Як і всі маленьке, невелике за площею ганок вимагає особливого підходу в оформленні. Найчастіше воно виконується простої конфігурації і не загромождают зайвої витіюватістю. У строгість дизайну допускається внести мінімум декоративних деталей. Залежно від матеріалів, використаних в будівництві, застосовується різьблення по дереву або художнє кування. Але потрібно бути обережним і постаратися не обтяжувати конструкцію занадто великою кількістю декору.

Якщо на майданчику перед дверима немає місця для підлогових визнав, їх підвішують до козирка або спеціально призначеним для цього кронштейнів. Необхідно простежити, щоб горщики з квітами не заважали підніматися по сходинках і відкривати вхідні двері.

Відмінною прикрасою стане квітник, влаштований біля ганку. Яскраві однорічні квіти привернуть увагу до себе, компенсуючи невеликі розміри ганку. Також можна посадити низькорослі кущі троянд, гайлардия, ерігерон і інші багаторічники з тривалим терміном цвітіння.

Ганок-тераса

Вітальня на відкритому повітрі - ідеальне доповнення житлової площі заміського котеджу. Зона відпочинку, що знаходиться під надійним навісом, дозволяє комфортно проводити час на природі, маючи під рукою все необхідне: плиту, водопровід, холодильник, посуд. Для створення близькості з природними умовами, уздовж огорожі розставляються вазони з садовими рослинами. Також можна посадити на клумбі, розбитою у самого ганку, кучеряві ліани і пустити їх по опорах. Особливо актуальний такий спосіб озеленення на терасі, розташованої з південної сторони будинку.

Екстер'єр навіть невеликого будиночка не постраждає, якщо зробити на терасі холодне скління. В цьому випадку вона буде виглядати просто як продовження будови. Хоча користуватися такою терасою можна тільки в теплу пору року, взимку вона також виконує важливу функцію - є перехідним приміщенням, що захищає внутрішні кімнати від проникнення холодного повітря з вулиці.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама