Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Акваріумна рибка Телескоп (демекін): фото, зміст і годування, розмноження і розведення.

  1. Зміст і розведення рибок телескопів
  2. Цікавинки про золотих рибок - телескопах:

Телескоп (Carassius auratus moor, Butterfly telescope) - рибка, яку також називають демекіном або водяним драконом. Це результат праць багатьох селекціонерів. Характерною рисою рибок-телескопів є округлої форми тулуба, хвостовий плавник подовжений, дволопатеве, його довжина може становити до трьох чвертей від загальної довжини тіла. На спині плавець стоїть вертикально, інші плавники мають вуалева форму.

фото: Телескоп - різновид золотої рибки
фото: Телескоп - різновид золотої рибки

Чому рибку назвали телескоп? - Через характерну форму очей: опуклі, великі (до 2 см), ці очі привертають увагу. У Шанхаї були виведені особини, діаметр очей яких склав 5 сантиметрів. Якщо у телескопа хвостовий плавець у вигляді стрічки, рибу називають стрічкової, а якщо в формі спідниці - спідничні. Дуже гарні особини з оксамитово-чорним забарвленням і червоними плавниками, їх ще називають пандами. Зате, якщо тулуб біле, а плавники чорні, телескопів називають сороками. Очі риб повинні бути симетричними.

фото: Телескопа ще називають демекіном або водяним драконом
фото: Телескопа ще називають демекіном або водяним драконом

Зміст і розведення рибок телескопів

Телескопи - досить миролюбні рибки, так що і сусідів для них потрібно підбирати таких же. Мінімальний обсяг акваріума для телескопа - 50 літрів, рибок бажано містити зграйками від 5 до 8 особин. У десятилітровому резервуарі поміститься одна, максимум дві рибки. Грунт - світлий пісок або галька, також помістіть в акваріум крупнолисті рослини, обладнайте його фільтром і аератором. Варто пам'ятати, що очі телескопів легко пошкодити, тому швидкі і агресивні риби - не найкращі сусіди для таких вихованців. Температура води може становити 20-23 градуси, жорсткість - до 25 одиниць, pH - 6,0-8,0. Щотижня чверть води від усього обсягу акваріума потрібно міняти. Годувати телескопів можна двічі в день, бажано влаштовувати їм і розвантажувальні дні, які не перегодовуйте вихованців.

фото: Різноманітність забарвлень телескопів



фото: Різноманітність забарвлень телескопів

Нерест триває з квітня до вересня, самці за габаритами поступаються самкам. Вибравши виробників (1 самку і пар самців), їх садять в нерестовик, але перед цим приблизно місяць тримають окремо і рясно годують. Акваріум може мати обсяг 50-80 літрів, з грунтом і дрібнолистими водоростями. Тривалість нересту - кілька годин, самки виметивают до 3000 ікринок. Батьків видаляють, на наступний день можна прибрати незапліднені побілілі ікринки, замінити частину води. Мальки з'являються на 5-6 день, їх годують «живим пилом», потім Артемій і Коловертки, трубочником.

Цікавинки про золотих рибок - телескопах:

  • чорні телескопи були виведені в Китаї в 17 столітті і з тих пір поширилися по всьому світу;
  • Існує кілька різновидів телескопів, отриманих в результаті схрещування з іншими породами рибок;
  • Очі телескопів можуть мати циліндричну, круглу або конусоподібну форму, сама риба іноді нагадує рибу-молот в мініатюрі;
  • Найбільше цінуються екземпляри з рівномірною бархатистою забарвленням, вона проявляється приблизно до року-двох, до старості рибка набуває сіруватого або бронзовий відблиск.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама