Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вертикальне озеленення: 100+ фото [Кращі Ідеї 2019 року]

  1. Переваги та недоліки вертикального озеленення
  2. Вертикальне озеленення: основні види
  3. Як вибрати рослини для вертикального озеленення?
  4. Вертикальне озеленення в квартирі

Приголомшливо красива, сучасна альтернатива вирощування рослин в горщиках - це, звичайно ж, вертикальне озеленення. Уже тривалий час дизайнери роблять акцент саме на такому вигляді декору, так як він має досить велику кількість переваг. Як мінімум, такі конструкції виглядають свіжо, оригінально і тому завжди привертають до себе увагу. Більш того, зараз це може зробити буквально кожна людина, навіть не маючи особливих навичок або технологій. Все максимально просто, якщо використовувати загальноприйняті рекомендації.

Все максимально просто, якщо використовувати загальноприйняті рекомендації

Переваги та недоліки вертикального озеленення

Перш, ніж купувати необхідні матеріали для вертикального озеленення, рекомендуємо вивчити всі достоїнства і недоліки. Завдяки цьому, ви точно зможете оцінити, наскільки підходить таке рішення для конкретного житла або дачної ділянки.

В першу чергу відзначимо, що вертикальне озеленення, незалежно від того в квартирі воно буде або на дачі, дозволяє істотно заощадити простір. Це особливо актуально для невеликих ділянок землі. Таким чином територія буде максимально зеленої, доглянутої і при цьому не захаращеною, як це буває з клумбами і рослинами в горщиках.

Крім того, якщо таке рішення застосовувати до стіни або іншому спорудження, то можна візуально скоректувати всі недоліки. Це дійсно здорово, тому що допомагає істотно заощадити бюджет і об'єднати весь вільний простір в одне стильове напрям.

Багато хто відзначає, що завдяки вертикальному озелененню значно поліпшується мікроклімат. Тобто велика кількість зелених рослин підвищує рівень вологості, але при цьому захищає від впливу сонця. Тому як приміщення, так і територія навколо будинку стає більш затишною і багатою киснем.

До речі, таке рішення часто вибирають для ресторанів і закладів з відкритими терасами До речі, таке рішення часто вибирають для ресторанів і закладів з відкритими терасами. Справа в тому, що з його допомогою можна максимально просто і швидко зонувати простір, не роблячи при цьому перепланування і ремонт. А це, погодьтеся, дуже зручно в умовах сучасності.

А це, погодьтеся, дуже зручно в умовах сучасності

Що стосується недоліків, то їх вкрай мало. Перше - це звичайно ж, вартість конструкції. Найчастіше вона досить висока, але варто враховувати, що на неї впливає багато. Це вибрані матеріали, габарити і наповнення. При великому бажанні можна зробити не менш привабливий і при цьому бюджетний варіант своїми руками.

Не можна не відзначити, що вертикальне озеленення вимагає особливого догляду. Адже саме від цього залежить привабливість конструкції та довговічність.

Вертикальне озеленення: основні види

Напевно багато хто пам'ятає, що раніше особливою популярністю користувалося вирощування декоративного винограду. Для цього просто натягалися мотузки або дріт від даху і до землі. Згодом розростався виноград і виходило своєрідне вертикальне озеленення. На сьогоднішній день таке рішення вважається не актуальним. Замість нього дизайнери пропонують звернути увагу на більш сучасні рішення. Це різні конструкції, які можна придбати в спеціалізованих магазинах або ж зробити самостійно. Все залежить від вашого бажання і фінансових можливостей.

В першу чергу - це звичайно ж, арки. Їх вже досить давно вибирають для декору відкритого простору. Виглядає таке рішення красиво, тому багато хто встановлює відразу кілька штук. Якщо дозволяє територія, то можна навіть створити затишне романтичне місце в саду.

Не меншою популярністю користується пергола. Це висока дерев'яна решітка, яка може бути в складі альтанки або тераси. Дуже часто на ній ростуть квіти, за рахунок чого простір виглядає набагато привабливіше.

Зручний і практичний варіант для озеленення - це звичайно ж, металеві сітки. За рахунок гнучкості матеріалу можна зробити абсолютно будь-яку конструкцію. Наприклад, оформити рослинами стіну, стовп або просто створити незвичайну фігуру. Все залежить виключно від вашої фантазії.

Досить оригінально виглядає живопліт. Для цього найчастіше використовується паркан або ширма, які прикрашені самими різними кучерявими рослинами.

Любителям вертикальних клумб однозначно припадуть до душі стильні стійки для квітів. Вони можуть мати різну форму і поміщати досить велика кількість вазонів. Таке рішення відмінно підходить для відкритої тераси. Більш того, подібну конструкцію можна зробити своїми руками. Це дуже просто, так як в процесі не знадобляться занадто дорогі матеріали.

Замість попереднього варіанту можна використовувати навіть просту драбину або драбину. Головне - правильно її оформити і зробити стійкою. До речі для вертикального озеленення часто використовують навіть підручні матеріали. Наприклад, дерев'яні ящики, пластикові контейнери, пляшки, водопровідні труби і багато іншого. Але все ж зазначимо, що в такій справі доведеться докласти чимало зусиль, адже підсумковий результат повинен виглядати красиво.

Як вибрати рослини для вертикального озеленення?

Головну роль в озелененні відіграє обрана конструкція. Але тим не менш, особливу увагу варто приділити і рослинами. Звичайно ж, можна вибирати різні варіанти, але все-таки рекомендуємо придивитися до наступних:

  • петунія;
  • бегонія;
  • Діхондра;
  • лобелія.

У число найбільш популярних витких рослин входять в'юнкі троянди, плющ, актинідія, клематис і навіть виноград. Звичайно ж, можна вибирати і інші варіанти. Все залежить від погодних умов, догляду та зони розміщення рослин.

Вертикальне озеленення в квартирі

Звичайно ж, таке рішення найчастіше вибирають для будинків і дачних ділянок. Але тим не менш, зустрічається вертикальне озеленення та в квартирних умовах. Виглядає це дійсно дуже красиво.

Вертикальне озеленення - це приголомшливо рішення для сучасного інтер'єру. Як бачите, воно не тільки прикрашає навіть найпростіший дизайн, але і робить його більш стильним і оригінальним.

Як вибрати рослини для вертикального озеленення?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама