Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Коли викопувати тюльпани і як зберігати до посадки восени?

Помилувавшись на цвітіння тюльпанів, настає час викопування цибулин і виникає питання коли викопувати тюльпани і як зберігати до посадки восени?

Морфологія тюльпана

Для того, щоб зрозуміти, що саме відбувається з багаторічними цибулинними необхідно злегка вникнути в їх морфологічні особливості.

Якщо взяти в руку викопане гніздо цибулини тюльпана, то ми побачимо в центрі, поруч з засохлі квітконосом цибулину заміщення, і ще кілька легко розпадаються цибулинок які називаються дочірніми. Закладки всіх цих цибулинок відбуваються за 12-14 місяців до того стану яке ми бачимо перед собою, тобто в травні, червні минулого року. І тільки до серпня вони закінчують формування зачатків. У зародку замісної цибулини є до чотирьох лусок. Морфологічні процеси та біохімічні реакції в цибулинах відбуваються при певній температурі. Коли задаємося питанням «Чи потрібно викопувати тюльпани?» І навіщо це робити, то ботаніки не затримуються з відповіддю, саме для того, щоб створити оптимальну температуру для визрівання нирки цвітіння.

Читайте також: Хвороби огірків в теплиці і їх лікування

Відцвіли тюльпани, коли викопувати цибулини?

Час копки тюльпанів залежить від погодних умов Час копки тюльпанів залежить від погодних умов. Якщо в період коли цвіли рослини температура повітря перевищувала 25-30, то, швидше за все, тюльпани відцвітають за 7-10 днів. Але далі природа може піднести сюрприз, і температура опуститься до комфортних 18, або навіть 16. Коли тюльпан отцвёл процеси харчування цибулини тільки в розпалі. З цветоножки облетіли пелюстки, і залишилася насіннєва коробочка. Обірвіть її, а ще краще, не дайте прив'янули пелюсток впасти під тюльпан і почати збирати на собі гнилу мікрофлору і грибки. Обірвіть насіннєву коробочку з в'януть пелюстками до моменту, коли пелюстки здує поривом вітру. Ось сам щільний і зелений «стрижень» на якому і була квітка нехай залишається. Деякий час він ще послужить, в ньому маса корисних речовин, які будуть поступово переходити в цибулину.

Якщо погода стоїть жарка то побуріння листя проходить досить швидко, а якщо прохолодно, то і процеси підготовки до стадії спокою сповільнюються. Але ось ви помічаєте, що листя втратили свою первісну зелень і почали жовтіти, все інтенсивніше й інтенсивніше. Це відбувається, як правило, через три тижні після закінчення цвітіння. Саме час зробити пробу на зрілість. Викопайте один тюльпан. Якщо криють лусочки на цибулині коричневого кольору, це говорить про те, що ваші тюльпани готові до викопування. Це той момент, коли дочірні і заміщає цибулини, закінчили своє зростання, але всередині їх тривають складні біохімічні процеси.

Кількість дочірніх цибулин в гнізді сортовий ознака і насилу піддається регулюванню, а ось величина цибулин повністю залежить від погодних умов і агротехніки вирощування.

Вибравши сухий погожий день, приступайте до викопування. Викопуючи гніздо за гніздом, не розділяйте його, чи не очищайте і не обривати цветоножку і листя. Живильні речовини, що знаходяться в усьому, здавалося б «смітті», ще деякий час будуть плавно переходити в цибулини. Тюльпанові гнізда складав в сітчасті мішки або пластикові гратчасті ящики, які не ущільнюючи їх. Залагоджувати цибулини краще за сортами з неодмінним маркуванням сорти або зазначенням будь-яких характеристик.

Читайте також: Хвороби помідорів в теплиці і їх лікування (фото)

Може бути цікаво

зберігання

Як зберігати викопані цибулини тюльпанів і в чому залежить тільки від ваших можливостей Як зберігати викопані цибулини тюльпанів і в чому залежить тільки від ваших можливостей. Але, в будь-якому випадку, ви повинні створити такі умови, де температура навколишнього повітря повинна бути 22-25ᵒС. Саме така температура сприяє дозріванню точки цвітіння в цибулинки. Влітку, таку температуру створити не складно. Для зберігання можна вибрати літню кухню, горище, навіть відкрите повітря, але без прямих сонячних променів. У період зберігання повітря повинне вільно циркулювати між цибулинами, тому якщо ви зберігаєте в ящиках, то залагоджувати цибулини в них необхідно не більше як у два шари. Таке зберігання повинно бути протягом одного, півтора місяців.

Далі, просохлі цибулини потрібно очистити від коренів сміття, листя, залишків землі, перебрати, видалити ті, що мають ознаки хвороби і порушення цілісності. Не шкодуйте прогнилу цибулину, яким би цінним не був посадковий матеріал, він, попадя до здорових може заразити всіх.

Тепер настає момент заощадження цибулин при температурі 16-18ᵒС, і до самої посадки в грунт.

Коли посадкового матеріалу мало, то проблем не виникає, а якщо рахунок іде на кошики та мішки, то турбота про місце зберігання не остання справа.

посадка

Коли викопують тюльпани після цвітіння і коли садити підкаже сама рослина і погода Коли викопують тюльпани після цвітіння і коли садити підкаже сама рослина і погода. Коли температура повітря опускається до 12-15 С, в різних регіонах це різний час, в середній смузі це кінець, третя декада вересня, можна приступати до посадки тюльпанів. До цього часу у цибулинки повністю закінчився процес формування зачатків кореневої системи. Якщо ви уважно розглянете цибулину, то на її дні побачите горбки, це і є майбутні коріння. Донці висувається, набухає і розриває криють луски, тому іноді, цибулини залишаються «голими». Зволікати з заходом посадки не варто. Посадивши цибулину в грунт, ви повинні дати їй можливість вкорениться до моменту настання заморозків, в іншому випадку, цибулини можуть просто вимерзнуть.

Перед посадкою бажано обробити цибулини будь-яким фунгіцидною препаратом, навіть в тому випадку, їли видимих ​​причин для занепокоєння немає.

Читайте також: Хвороби винограду фото і чим лікувати в Україні

Посадку цибулин здійснюємо на глибину трьох цибулин з відстанню між ними 8-10 см. На дно посадкової ями необхідно насипати пісок приблизно на 2-3 см, і висадити цибулини. Правильно посадивши тюльпани, підготовка до зими у них пройде самостійно і благополучно.

Якщо з яких-небудь причин ви не змогли здійснити посадку тюльпанів і вже наступили морози, не впадайте у відчай. Зберігання цибулин тюльпанів взимку в домашніх умовах можливо в холодильнику, в коробці для овочів, але в цьому немає необхідності. Посадіть цибулини в квітковий горщик і поставте в найхолодніше місце в будинку, а найкраще в підвал або льох. Навесні ви зможете зробити перевалку вже вкорінених тюльпанів у відкритий грунт, або зробити вигонку квітів до певного терміну.

Від того, як саме і коли ви дістанете цибулинки, температури і часу зберігання буде залежати інтенсивність цвітіння, величина квітки і величина самої цибулини заміщення, тобто майбутнього самого тюльпана.

Помилувавшись на цвітіння тюльпанів, настає час викопування цибулин і виникає питання коли викопувати тюльпани і як зберігати до посадки восени?
Коли задаємося питанням «Чи потрібно викопувати тюльпани?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама