Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пам'ятник Дамі з собачкою

  1. Історія Пам'ятник Дамі з собачкою і А.П. Чехову Кінець XIX століття, коли звичаї ще не були настільки...
  2. додаткова інформація
  3. Як дістатися

Історія

Пам'ятник Дамі з собачкою і А Пам'ятник Дамі з собачкою і А.П. Чехову

Кінець XIX століття, коли звичаї ще не були настільки розбещені, а межі пристойності не були настільки розсунуті, як в нинішній ХХI століття, але культура світу вже передчувала дихання революції. Курорти ж, в тому числі і кримські, де вирвана з замкнутого кола повсякденності особистість чоловіка, мати, батько, чоловік ... потрапляла в тягуче-обволікаючий аромат свободи, стають першими її ластівками, що несуть на своїх крилах легкість і смак життя. А глашатаями нової ери звичайно ж були художники літературного слова, які своїм пером втілювали в життя віяння нових часів.

Одним з яскравих прикладів творів тієї романтично-піднесеної пори, якому судилося стати класикою курортно-романного жанру завдяки таланту і майстерності Антона Павловича Чехова (1860 - 1904), стає розповідь "Дама з собачкою", вперше надрукований в журналі "Російська думка" від 1899 року. Лягли в основу твору особисті переживання письменника, пов'язані з останньою земною його любов'ю Ольгою Леонардівна Кніппер (1868 - 1959), долали тисячі кілометрів між Ялтою, де в недавно купленому будинку проживав він, і Москвою, де на сцені втілювала одну з його героїнь вона , критики сперечаються досі. Але сила літературних почуттів, розіграна на ялтинських підмостках і нині змушує тремтіти серця читачів.

Тож не дивно, що самий центр Ялтинській набережній був обраний для увічнення пам'яті Антона Павловича і головної героїні його знаменитого твору "Дама з собачкою" в рамках 100-ої річниці з дня смерті драматурга на V Міжнародному телекінофорумі "Разом" (2004 рік). Так місто-курорт, прославлений в творах письменника, віддав почесті свого співця. З тих пір пам'ятник літературним героям і їх творцеві, привносячи в галасливий гомін міста на чорноморському узбережжі утихомирену височина XIX століття, став невід'ємною частиною серця головного курорту Криму.

архітектура

собачка дами собачка дами

Дворічні праці скульпторів Федора і Геннадія Паршина, відлиті в бронзі на художньо-виробничому об'єднанні "Вель", увінчалися повним успіхом - стрункий жіночий силует в скромно-витонченому плаття підкресленому багатством мереживний обробки з парасолькою-тростиною в руках застиг в мрійливої ​​задуми, спрямувавши погляд за горизонт чорноморської перлини, а поруч вірний друг, волохатий кульку щастя з розумною гострою мордочкою відданими очима дивиться на свою господиню.

Композиційно розташований на другому плані силует автора бестселера, Антона Павловича Чехова, в невимушеній позі спостерігає за творінням думки своєї, що зійшла на хвилинку з літературних сторінок. Недбало кинутий на кований ажур огорожі плащ і табличка з ключовою фразою "... на набережній з'явилася нова особа: дама з собачкою" біля ніг письменника сприяють зміцненню загальної закінчений вигляд творіння тандему скульпторів.

додаткова інформація

Місце розташування: Україна, АР Крим, м Ялта, Набережна ім. Леніна.

Як дістатися

Автотранспортом по трасі М18 (Е105) (Севастополь - Ялта - Сімферополь). В районі Ялтинського автовокзалу повернути на вул. Київську, по якій слідувати до пішохідної зони (перетин з вул. Карла Маркса - сквер ім. Леніна), а потім пішки вздовж набережної - композиція "Дама з собачкою" знаходиться в її центрі.

Громадським транспортом до автовокзалу Ялти, а потім пішки вздовж вулиці Київській до Ялтинській набережній, де розташований пам'ятник.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама