Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно утеплити балкон або лоджію зсередини

  1. Планування послідовності виконуваних робіт
  2. Етапи утеплення, і який матеріал застосовується для утеплювальних робіт
  3. Як утеплити балкон або лоджію пінополістиролом
  4. Як утеплити балкон або лоджію за допомогою пеноплекса
  5. Як утеплити балкон або лоджію мінеральною ватою
  6. Внутрішнє оздоблення балкона або лоджії

За рахунок простору навіть самого невеликого балкона або лоджії можна істотно збільшити корисну площу приміщення, якщо, звичайно, вони будуть утеплені За рахунок простору навіть самого невеликого балкона або лоджії можна істотно збільшити корисну площу приміщення, якщо, звичайно, вони будуть утеплені. Але перед початком утеплювальних робіт варто провести кілька заходів, провівши обстеження приміщення. В першу чергу конструкція балкона або лоджії повинна бути досить міцною, щоб витримати навантаження від матеріалів утеплення. Адже, якщо прийнято рішення склити приміщення, то це стане суттєвим навантаженням на утеплювати об'єкт.

Тому необхідно з'ясувати стан балкона або лоджії. Якщо стан залишає бажати кращого, знадобиться посилити опорну конструкцію парапету, і тільки потім приступати до утеплювача робіт.

Планування послідовності виконуваних робіт

Складання плану дій - це необхідний етап, який допоможе врахувати і розрахувати всі заходи по правильному утеплення балкона або лоджії зсередини Складання плану дій - це необхідний етап, який допоможе врахувати і розрахувати всі заходи по правильному утеплення балкона або лоджії зсередини. Нехай складений план буде попереднім і неповним, його завжди можна буде доповнити в процесі виявлення обстеження балкона або на пізніх етапах.

За зразок можна взяти ось такий план послідовності робіт:

  • Забивання великих щілин.
  • Гідроізоляція внутрішньої поверхні.
  • Термоізоляція внутрішнього простору.
  • Укладання пароізоляції.
  • Проведення оздоблення стін і стелі відповідно до обраного дизайном.

Етапи утеплення, і який матеріал застосовується для утеплювальних робіт

Як правильно утеплювати лоджію або балкон, і які потрібно використовувати матеріали, щоб не довелося переробляти, розглянемо більш докладно всі пункти плану.

При первинному огляді потрібно виявити всі наявні щілини, які і потрібно усунути на першому етапі утеплення При первинному огляді потрібно виявити всі наявні щілини, які і потрібно усунути на першому етапі утеплення. Різні за товщиною щілини можна з легкістю законопатити за допомогою монтажної піни. Тільки для цих цілей потрібно вибирати якісний матеріал, який добре себе зарекомендував і не викликає нарікань від фахівців.

Щілини потрібно обробити піною і дати їй застигнути. Коли піна придбає тверду консистенцію, її зайві виступаючі за загальний контур затвердіння потрібно буде зрізати канцелярським ножем. Для поліпшення результату можна усунути щілини за допомогою шпаклівки і лише, потім пройтися монтажною піною.

Гідроізоляція балконів і лоджій зсередини може бути виконана за допомогою проникаючої гідроізоляції типу «Пенетрон» і «Акватрон». Наносяться вони по потрібної поверхні трьома способами:

  1. за допомогою валика;
  2. при використанні пензлика;
  3. напилюється розпилювачем.

Такі роботи необхідні для усунення дрібних тріщин, які не видно на поверхні з першого погляду. Гідроізоляція проникає всередину покривається стіни, тим самим роблячи її більш міцною і стійкою до впливу низьких температур.

Етап укладання теплоізоляційного матеріалу можна зробити мінеральними плитами, Піноплекс, пінополістиролом або мінеральною ватою Етап укладання теплоізоляційного матеріалу можна зробити мінеральними плитами, Піноплекс, пінополістиролом або мінеральною ватою. Кожен з цих теплоізоляційних матеріалів по-своєму привабливий, тому підбирати потрібно для кожного конкретного випадку найбільш підходящий.

Для пароізоляційній мети застосовуються полімерні мембрани і пароізоляційні плівки «Роквул», «Ізоспан». Найгіршим, але можливим варіантом для цих цілей можна використовувати пенофол. Його потрібно буде укладати на поверхню фольгованої стороною до квартири. Це буде сприяти поверненню минає тепла з квартири в зворотну сторону.

Останній етап робіт внутрішнє оздоблення лоджії або балкона виконується за бажанням замовника і відповідно до можливостей попередніх робіт. Як правило, ідеальним матеріалом для внутрішньої обробки вважається пластик, гіпсокартон, дерево.

Як утеплити балкон або лоджію пінополістиролом

Розглянемо детальніше, як утеплити балкон зсередини за допомогою пінополістиролу. Після обробки та усунення всіх щілинних отворів і виробленого етапу гідроізоляції потрібну поверхню обробляють ґрунтовкою глибокого проникнення, наприклад, «церезитом». Ця грунтовка наноситься за допомогою розпилювача або пензлика на поверхню стін, підлоги, стелі. Це проводиться для максимальної адгезії надалі листів утеплювача.

Процес висихання грунтовки розтягується на шість годин, але його не варто скорочувати. Для кращого ефекту поверхні, виконані з шлакобетону, необхідно обробляти ґрунтовкою два рази. Тільки після повного висихання можна продовжувати процес утеплення.

Плити пінополістиролу кріпляться на кріплення і клей. Набутий для цих цілей клей необхідно попередньо розвести по зазначеній інструкції. Процес наклеювання плит простий, від країв необхідно відступати три сантиметри, а між листами залишати зазори. Перша плита покривається клеєм і прикріплюється до необхідної поверхні. Решта листи кріпляться в шаховому порядку. Якщо метод не зовсім зрозумілий, то повністю розібратися в процесі допоможе відео, яке можна знайти на просторах інтернету.

Наступний етап необхідно виконувати за допомогою перфоратора і дюбелів. Перфоратором проробляються отвори 0.5 см глибиною і в ці отвори вставляються дюбеля для подальшого закріплення плит.

Етап пароізоляції необов'язковий, але бажаний для кращого ефекту утеплення.

Далі, потрібно встановити армуючої сітки на попередньо добре укріплені плити. Для цього поверхню потрібно покрити клеєм, а на їх кутах фіксують куточки перфоровані. Потім валиком армована сітка накочується до поверхні стіни або стелі, попередньо вкритій клеєм. Зверху наноситься ще один закріплює шар клею. Коли поверхня повністю висохне її можна гарантувати і штукатурити.

Як утеплити балкон або лоджію за допомогою пеноплекса

Такий матеріал, як Піноплекс дуже затребуваний при утепленні різних приміщень Такий матеріал, як Піноплекс дуже затребуваний при утепленні різних приміщень. Кріплення до поверхні проводиться за допомогою монтажної піни, мастик або дюбелів-грибів.

Кріплення пеноплекса починається після проведення гідроізоляції приміщення, що утеплюється. Якщо використовується монтажна піна, то вона наноситься тільки по периметру. Після перерви в кілька секунд плиту фіксуємо на потрібній поверхні. Усі наступні плити прикріплюються до приклеєною плиті встик. Щоб конструкція трималася міцніше після двох днів плити можна зафіксувати ще й дюбелями.

Але укладання такого утеплювача, як Піноплекс в один шар не може дати хорошого утеплення. Тільки укладання двох шарів цього утеплювача дозволить домогтися потрібного результату. Весь подальший процес утеплення проводиться за вищевказаною планом, використовуваному при утепленні пінополістиролом.

Як утеплити балкон або лоджію мінеральною ватою

Як утеплити балкон або лоджію мінеральною ватою

Якщо у вас балкон або лоджія як правильно утеплити її мінеральною ватою розглянемо весь процес детальніше.

Процес утеплення балкона або лоджії мінеральною ватою досить трудомісткий і виконується за допомогою спорудженої обрешітки. Вона виглядає у вигляді каркаса, поверх якого кріпиться вагонка - це д еревянние, металеві або пластикові панелі з вбудованими нішами під вату. Як виглядає каркас і як його встановити, можна побачити на відео з інтернету.

Існує три основних види мінеральної вати:

  1. скляна;
  2. кам'яна;
  3. шлаковая.

В незалежності від виду вати утеплення нею відбувається за одним принципом, розташуванням між зовнішньою стіною і панелями попередньо встановленого каркаса. Залежно від того чим буде обшивати балкон або лоджія на останньому етапі потрібно застосовувати різний матеріал під каркас.

Одним з основних, але важливою умовою при утепленні балкона будь-яким видом мінеральної вати перед її монтажем необхідно обробити стіни ґрунтовкою з протигрибковим ефектом.

До того ж етап установки пароізоляції при утепленні мінеральною ватою обов'язковий. Це пов'язано з тим, що вата легко пропускає тепло, і не буде виконуватися головна функція утеплення балкона. Тому необхідний монтаж пароізоляційної плівки, яка буде перешкоджати попаданню теплого повітря з житлових приміщень всередину вати.

Так, утеплення мінеральною ватою за оцінкою фахівців вважається самим бюджетним, але самим важким варіантом утеплення балкона або лоджії зсередини.

Внутрішнє оздоблення балкона або лоджії

Внутрішнє оздоблення сприяє вирішенню двох цілей, закриває утеплювач від житлового простору і надає закінчений естетично прийнятний вид утеплює приміщення Внутрішнє оздоблення сприяє вирішенню двох цілей, закриває утеплювач від житлового простору і надає закінчений естетично прийнятний вид утеплює приміщення. Матеріали використовуються найрізноманітніші, але вони повинні відповідати проведеним попередніми робіт утеплення.

Якщо в процесі утеплення використовувався обрешётчатий каркас, то на нього нарощується пластик, МДФ, фанера і вагонка з дерева.

Фінальна обробка приміщення пластиковими або дерев'яними панелями має спеціальні кріплення і легко монтується. Таке пластикове покриття добре імітує натуральне дерево, але воно не таке міцне і жорстке, як дерев'яний аналог.

Дерев'яні панелі дорожчий варіант облицювання балкона, але він за екологічними показниками і міцності не зрівняється з іншими варіантами обробки. Після проведення робіт по установці таке покриття необхідно обробити спеціальним розчином для дерева. Такий розчин буде перешкоджати впливу вологи і руйнування деревини.

З метою економії пластикові і дерев'яні панелі можна використовувати одночасно З метою економії пластикові і дерев'яні панелі можна використовувати одночасно. Наприклад, стеля обшивають пластиком, підлога - деревом, а стіни - будь-яким відповідним за ціною варіантом.

Розглянувши три варіанти утеплювача і процеси утеплення балкона або лоджії можна зробити висновки, що виконати такі роботи можна самостійно, не вдаючись до сторонньої допомоги. Головне, розрахувати свої фінансові можливості, вибрати утеплювач, намітити план робіт і приступати до реалізації задуманого.

Якщо після прочитання статті залишилися незрозумілі моменти, за твором будь-яких робіт, можна знайти їх на відео в інтернеті і вивчити процес більш докладно.

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама