Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно зробити гідроізоляцію підвалу?

  1. Важливі нюанси гідроізоляції
  2. Як зробити гідроізоляцію підвалу?
  3. Внутрішня гідроізоляція

Підвальне зло - це вогкість, через яку утворюється цвіль і грибки, а термін життя будинку скорочується. Сирість з'являється по одній з двох причин (або по двом відразу): погана вентиляція і відсутність гідроізоляції. У цьому матеріалі ми розповімо, як правильно зробити гідроізоляцію підвалу, так як ця причина - найпоширеніша.

Важливі нюанси гідроізоляції

Своєчасність гідроізоляції. За технологією гідроізоляція підвалу повинна проводитися ще на етапах будівництва. Якщо її не зробити, наступні спроби нормалізувати ситуацію дають половинчастий ефект. Проте, краще боротися з проблемою хоч якось, ніж не робити цього зовсім і своїми очима бачити, як день у день волога робить свій руйнівний вплив.

Матеріали для гідроізоляції. Ринок гідроізоляційних матеріалів надзвичайно багатий. Кожна продукція відрізняється за властивостями, способу нанесення і виду поверхні, на якій її можна використовувати (стіни, підлогу, зовнішня гідроізоляція або внутрішня). Детальніше на матеріалах ми зупинимося нижче.

Як зробити гідроізоляцію підвалу?

зовнішня гідроізоляція

зовнішня гідроізоляція

Якщо гідроізоляція підвалу виробляється на етапі будівництва, то треба використовувати матеріали для зовнішньої гідроізоляції. Процес нанесення такої ж, як і процес гідроізоляції фундаменту .

На замітку: при зовнішній гідроізоляції використовуються, як правило, обмазувальні і обклеювальна матеріали.

Внутрішня гідроізоляція

Тут можна виділити 2-варіанту:

Варіант № 1

Використання спеціальних гідрофобних матеріалів, які сприяють ізоляції бетонних пір, захищаючи підвал від проникнення вологи. В даному випадку, гідроізоляція виконується в кілька етапів:

  • Стіни підвалу вирівнюються, шви і стики розкриваються.
  • Здійснюється забивання стиків і швів спеціальним герметизуючим матеріалом.

Здійснюється забивання стиків і швів спеціальним герметизуючим матеріалом

  • Наноситься перший шар гідроізоляційного матеріалу, а після його повного висихання - другий.

Наноситься перший шар гідроізоляційного матеріалу, а після його повного висихання - другий

Як ізоляційних матеріалів найбільш підходящими вважаються: Пенетрон, Гідрохіт, Максилл, Лахта і ін. Дані матеріали проникають глибоко в структуру бетону, надійно захищаючи від вологи.

Варіант № 2

Використання бітумної мастики або рідкої гуми. Вони надійні, наносяться валиком, пензлем або шпателем і їх не потрібно нагрівати. Щоб їх нанести, не треба ретельно готувати поверхню. Досить очистити її від пилу.

Після цього на стіни підвалу наноситься грунтовка, яка допустима для подальшого нанесення мастики. Як тільки шар грунтовки висохне, можна приступати до обробки стін мастикою. Особливу увагу слід приділити сколів, тріщин і місць стиків.

Після обробки і остаточного висихання матеріалу на поверхні стін утворюється шар гуми, який і захищає підвал від проникнення вологи. Але!

Але

Майте на увазі: матеріал не проникає в саму структуру бетону, а лише стримує від внутрішнього прориву води. Якщо в ході будівництва зовнішня гідроізоляція не була зроблена, мастика надасть лише тимчасовий захист.

Пам'ятайте, що правильна гідроізоляція підвалу - це коли вона зроблена всередині і зовні. Причому зовнішня ізоляція має набагато більшу важливість, ніж внутрішня, так як саме вона дає максимальний ефект.

Якщо ви затіяли будівництво приватного будинку і не хочете, щоб в процесі експлуатації в підвалі з'являлася вогкість, то доручіть це нам. Ми все зробимо так, як треба з урахуванням ваших побажань.

Як зробити гідроізоляцію підвалу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама