Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як відновити гідроізоляцію підвалу

  1. Чому з'явилася вода в підвалі і як відновити гідроізоляцію
  2. Способи відновити ізоляційне покриття стін
  3. Як відновити шар зовнішньої гідроізоляції
  4. Обробка стін просочуючих складами
  5. Ефективне покриття з бітумних матеріалів
  6. висновок

Проект споруди будь-якої будівлі з підвальним приміщенням обов'язково передбачає влаштування гідроізоляції підвалу будинку. Якщо грубих помилок в технології не допущено, і просадка будівлі не перевищила розрахункові величини, то будинок може успішно простояти десятки років при сухому підвалі. За однієї умови - якщо характеристики грунту залишилися незмінними. В іншому випадку в підвалі стіни стають мокрими від води, і доводиться шукати спосіб, як відновити гідроізоляцію підвалу.

В іншому випадку в підвалі стіни стають мокрими від води, і доводиться шукати спосіб, як відновити гідроізоляцію підвалу

Чому з'явилася вода в підвалі і як відновити гідроізоляцію

Основних причин, по яких вода потрапляє в підвал, всього три:

  • Руйнування захисного шару гідроізоляції внаслідок просідання фундаменту або пучения прилеглих шарів грунту, які здатні, як ножем, надрізати цілі листи бітумної ізоляції;
  • Значне збільшення гідростатичного тиску ґрунтових вод, наприклад, через зведених поруч важких будівель або підтоплення території через проливні дощі;
  • Втрата ефективності дренажної системи.

Важливо! При підвищенні рівня грунтових вод за все на метр щодо підлоги підвалу збільшується тиск грунтових вод на гідроізоляцію на 60-70%, буде потрібно грунтовний ремонт гідроізоляції підвалу, в іншому випадку може постраждати несуча металева арматура і фундамент будівлі.

Для льоху така ситуація взагалі загрожує катастрофою.

Серед способів, що забезпечують надійне утримання потоків води за межами підвального приміщення, найбільш ефективною виявляється гідроізоляція підвалу зовні. Зовнішнім тиском грунту або води наклеєні полотнища стеклорубероида ущільнюються і ефективно зупиняють протікання в ізоляції. В цьому випадку рідка маса, що складається з піску, води і рідкої глини, здатна ущільнювати і забивати огріхи і пошкодження в наклеенном полотнище руберойду, частково відновлювати герметичність стін.

Способи відновити ізоляційне покриття стін

Універсальної єдиної технології гідроізоляції підвалів, на жаль, не існує. У кожному конкретному випадку доводиться підбирати найбільш ефективний спосіб, при якому роботи з гідроізоляції підвалу можна виконати з мінімальними витратами і найкращим результатом.

Відновити гідроізоляційний шар можна одним з чотирьох способів:

  1. Заливка нової гідроізоляції в місцях руйнування старої зовнішньої поверхні стін підвалу;
  2. Просочити внутрішні поверхні стіни спеціальним складом, що перешкоджає виділенню води всередині підвального приміщення;
  3. Нанести захисне покриття з бітумних матеріалів або рідкої гуми;
  4. Встановити всередині підвалу потужну систему вентиляції і дренажу, ефективно видаляє з приміщення всю наявну вологу. При цьому стіни і підлогу нерідко закривають фальшполами і настінними щитами, щоб зменшити вологість всередині підвалу.

Важливо! До того як буде прийнято рішення, як зробити гідроізоляцію підвалу, в обов'язковому порядку необхідно встановити додаткову систему дренажу і відновити нормальну роботу старого дренажного контуру, призначеного для відведення грунтових вод з-під підстави і донної частини підвалу.

На додаток до дренажу потрібно встановити потужну припливно-витяжну вентиляцію, що дозволяє ефективно і швидко висушити стіни. В іншому випадку поки вода прибуває в підвальне приміщення, стіни залишаються сирими, відновити гідроізоляцію не вийде.

Як відновити шар зовнішньої гідроізоляції

Найкращий результат по відновленню гідроізоляційного шару можна було б отримати, якщо укласти на зовнішні поверхні стін і фундаменту новий матеріал для гідроізоляції підвалу.

Якщо не виходить відновити старий дренаж, поруч із зовнішньою стіною підвалу необхідно пробурити свердловину, діаметром 250-300 мм, на глибину нижче рівня підстави підвалу на 40-50 см. У свердловину встановлюють дренажний насос і послідовно відкачують воду до тих пір, поки рівень не впаде нижче позначки підошви фундаменту.

Якщо грунт, на якому встановлений фундамент будівлі, володіє високими несучими характеристиками, у будинку немає тріщин або крену в фундаментної стрічці, можна витягти частину грунту, щоб спробувати відновити зовнішню гідроізоляцію. Відновити пошкоджений гідроізоляційний пояс можна тільки по частинах, щоб послаблювати несучу здатність підстави. Для конструкцій, встановлених на кам'янистих грунтах, можна відкривати одну сторону цілком.

В цьому випадку необхідно виконати додаткову ревізію і відновити функції дренажу, після чого трубу засипають щебенем, застеляють поліетиленовою плівкою і засипають тертої глиною для облаштування глиняного водозатворного замку.

В цьому випадку необхідно виконати додаткову ревізію і відновити функції дренажу, після чого трубу засипають щебенем, застеляють поліетиленовою плівкою і засипають тертої глиною для облаштування глиняного водозатворного замку

Для слабких і багнистих грунтів такий спосіб непридатний. В цьому випадку гідроізоляцію підвалу можна відновити ін'єкційним способом. Зсередини підвалу послідовно просвердлюють стіни наскрізь кількома тонкими отворами в місцях найбільш інтенсивного протікання води. Через отвори під тиском закачують розплавлений бітум, гель, в крайньому випадку водний розчин рідкого скла. Отвори запечатують гелевим самотвердеющие пластиком. Подібна операція допоможе частково відновити зовнішню гідроізоляцію, але без нанесення покриттів на внутрішніх поверхнях стін підвалу не обійтися.

Обробка стін просочуючих складами

На додаток до ін'єкцій зовнішнього гідроізоляційного шару, подібну процедуру необхідно виконати з тріщинами і місцями стикування плит підвалу. Для цього тріщини і стики добре очищаються і злегка розширюються. За допомогою промислового фена тріщини необхідно висушити, після чого нагнітає пристроєм з насадкою відновити герметичність, заповнюючи порожнину гелем.

На наступному етапі необхідно відновити і посилити герметичність стін за допомогою просочень на основі рідкого скла або полімерних органічних матеріалів. Поверхню очищають від бруду, спочатку скребком, потім щіткою з металевою щетиною, потім вимивають водою і ретельно висушують.

Поверхню очищають від бруду, спочатку скребком, потім щіткою з металевою щетиною, потім вимивають водою і ретельно висушують

Розчин рідкого скла ділять на дві частини, кожну розводять водою. Першу половину розбавляють в співвідношенні 1: 1, другу - 1: 3. Спочатку обробляють менш концентрованим розчином, склад наносять щіткою з капронової щетиною. При обробці можна використовувати руху, як при набризкування штукатурки «шуби». Після вбирання води поверхню зволожують і наносять валиком більш концентрований розчин. У нижній частині стін складу можна додатково ущільнювати і розтирати за допомогою будівельного шпателя.

Мікрочастинки рідкого скла видавлюються гідростатичним тиском в мікротріщини і закупорюють їх. Причому усадка нанесеного матеріалу відбувається в напрямку від поверхні вглиб бетону. Аналогічно обробляють бетонну підлогу.

Таким же способом можна відновити гідроізоляцію на стінах з цегли або шлакоблоку, але для пористих цегляних або шлакоблочних поверхонь в підвалі фахівці рекомендують використовувати мастичні матеріали або рідку гуму.

Ефективне покриття з бітумних матеріалів

Нанесення бітумної гідроізоляції або покриття з рідкої гуми нічим не відрізняється від технології укладання покрівельного покриття на бетонних та кам'яних плитах дахів. Чим вище пористість стіни, тим краще адгезія. У деяких випадках бітумне або наплавляється покриття комбінують з просоченням з рідкого скла. В цьому випадку стіни просочують одноразово розведеним водою рідким склом, після висихання поверхня зачищається шпателем і просочується праймером.

Перед просоченням грунтом стіну грунтовно просушують і обтирають від залишків рідкого скла. Щоб відновити шар гідроізоляції, на стіни наноситься розплавлена ​​мастика з прокаткою валиком і шпателем. Мастика і рідка гума відмінно прилипають на оброблену праймером цегляну поверхню, трохи гірше пристають до бетону.

Порада! Не використовуйте розчини смоли в нафтопродуктах, саморобні праймери на основі гасу, солярки, машинного масла руйнують бетон.

Далі на оброблені мастикою стіни підвалу можна наплавляти стеклоизол, бікрост або будь-який інший рулонний матеріал хорошої якості. При наплавленні потрібно докласти значних зусиль для накочення полотна ізоляції до стіни, інакше залишаться бульбашки і місця непроклейкі, відповідно, навіть невеликий тиск води зможе відірвати полотно від стіни, і відновити герметичність не вийде.

висновок

Відновити герметичність підвалу набагато простіше, якщо уважно оглянути приміщення з метою виявлення зон підтікання води. Як правило, гідроізоляція «кульгає» не по всій поверхні стін, а в конкретному місці. Тому нерідко немає сенсу наносити мастику і наклеювати рулонну ізоляцію по всій висоті стіни підвалу, якщо необхідно відновити герметичність в нижній частині стін і бетонній підлозі. В цьому випадку гідроізоляцію можна нанести на підставу і нижню половину стін.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама