Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як влаштований тепла підлога, водяний і електричний, скільки коштує тепла підлога.

Як влаштований тепла підлога. У ванній парового опалення немає, а тепла, яке дає полотенцесушитель, занадто мало для обігріву цього холодного приміщення. Тим більше що ванні кімнати в новобудовах, на щастя, мають не площа буди, як в квартирах проектів минулого століття, тому тепла для них потрібно більше. Крім того, плитка - оздоблювальний матеріал ванній, сама по собі холодна і вимагає додаткового тепла. Тому оптимальним варіантом для обігріву в даному випадку може бути установка системи "тепла підлога".

Як влаштований «тепла підлога»
Як влаштований «тепла підлога»   Принцип роботи системи простий: під фінішне підлогове покриття укладається нагрівальний елемент, вмонтований в бетонну стяжку Принцип роботи системи простий: під фінішне підлогове покриття укладається нагрівальний елемент, вмонтований в бетонну стяжку. Датчик управління виведений, як правило, на стіну або куди забажає замовник, і при необхідності можна задати як температуру, так і час, коли система повинна включитися, наприклад, за 30 хвилин до приходу додому. Правда, чим "розумнішими" "тепла підлога", тим він дорожчий.
Харчування системи в даному випадку електричне. Тут слід зазначити: це абсолютно безпечно, оскільки ізоляція передбачається подвійна або потрійна. У той же час енергоресурсів "тепла підлога" споживає не більше, ніж будь-який інший побутовий прилад.
Буває "тепла підлога" і інфрачервоний. Тоді під стяжку укладати не нагрівальні елементи, а плівкові мати, які за допомогою інфрачервоного випромінювання нагрівають підлогу. Таке рішення кілька економічніше класичного "теплої підлоги", але і трохи дорожче.
Справедливості заради слід згадати і водяну систему, коли в якості теплоносія використовуються труби, підключені до системи центрального опалення квартири (той же полотенцесушитель, тільки підпільний). Такий варіант, по-перше, в міських квартирах незаконний, можливий лише в будинках з автономним опаленням (в приватних котеджах, наприклад), а, по-друге, куди дорожчий в монтажі. І, по-третє, виправданий для опалення не однієї ванної кімнати, а великої площі приміщення.
У будь-якому випадку система монтується під фінішне підлогове покриття, і пошкодити його практично неможливо. Правда, лише за тієї умови, що спочатку монтаж системи здійснювався професіоналами. Безперечною перевагою системи "тепла підлога" є той факт, що обігрівається вся площа підлоги, а тепле повітря, як ми знаємо з курсу фізики, піднімається від низу до верху, тобто рівномірно обігрівається весь простір ванної кімнати.
При монтажі слід відняти від площі підлоги площа, яку буде займати сантехнічне обладнання (ванна, унітаз, умивальник), пральна машина і, якщо є -Меблі для ванної.

Як його дістати
Прийняти рішення про облаштування подібної системи слід ще на етапі проектування, оскільки її потрібно укладати до початку укладання плитки. В іншому випадку плитку доведеться перекладати заново.
Виберіть фірму, яка не тільки продасть вам систему, а й встановить її. На щастя, сьогодні ринок рясніє різними постачальниками "теплих підлог", проте краще, щоб компанія-продавець була відома, існувала на ринку кілька років і мала необхідні документи-сертифікати на свою продукцію. До таких операторам сегмента відносяться, зокрема: "ЕЕЛЕТЕР", "КАН", NEXANS, "РОЗУМНИЙ ДІМ", "ТЕПЛОЛЮКС", REHAU.
Підібравши систему, скористайтеся послугами професіоналів, які укладуть "тепла підлога" правильно. Звичайний майстер-плиточник може абсолютно випадково зіпсувати всю систему.
При покупці зверніть увагу на те, щоб в комплект обов'язково входили кабелі, апаратура для управління (терморегулятори з датчиком температури), монтажна стрічка для кріплення, додатковими деталі і аксесуари.
Серед основних робіт, що здійснюються в ході пристрої "теплої підлоги", акцентувати увагу слід на гідроізоляції, розкладці нагрівального кабелю за кресленням, укладання підлогового покриття поверх системи.
Оскільки ми говоримо про ванній кімнаті - приміщенні вологому, то особливо якісно повинна бути виконана гідроізоляція.

Скільки коштує тепла підлога
Недорого, якщо порівнювати з вартістю ліків, які ми щорічно витрачаємо на сезонні лікування ГРВІ та грипу. А якщо серйозно, то система "тепла підлога" вельми економічно обгрунтована на невеликих площах, позбавлених опалення. Наприклад - передпокої, ванні кімнати. Ціна залежить від площі обігріву приміщення (не зайнятою меблями, сантехнікою), складності монтажу, потужності системи, виду терморегулятора, і може бути визначена тільки після розрахунку, проведеного фахівцями на основі конкретної ситуації. В середньому вартість матеріалів і облаштування теплої підлоги може скласти $ 40-100 / м2. Ціна монтажу, як правило, коливається в межах 15-30% від загальної вартості матеріалів.
Якщо говорити про рахунки на електрику, то за обігрів системою корисної площі в 50 м2 доведеться доплачувати 60-70 грн в місяць. Звичайно, якщо ви встановите систему по всій площі квартири або будинку, то він може виявитися "золотим", тим більше, якщо площа понад 300 м2. Однак якщо встановлювати систему в приміщеннях холодних або найбільш значущих - в дитячій, вітальні, кухні (на підлозі плитка і площа кухні більше 15 м2), ванній кімнаті (холодний плитковий підлогу краще обігріти), на утепленій лоджії - то такий обігрів буде економічно прийнятним.

Це потрібно знати
В якості фінішного покриття "теплої підлоги" можна використовувати практично всі матеріали: кахельну плитку, мармур, лінолеум, ковролін або ламінат. Небажаний тільки паркет. Система розподіляє тепло рівномірно, а саме: під ногами зберігається температура +24 ° С, на рівні голови +22 ° С, а під стелею +20 ° С. Рівень підлоги після ремонту підвищується на 3-5 см.

Автор: Юлія Старикова
Джерело: Кухня и Ванная.com

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама