Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити оглядову яму в гаражі - пристрій конструкції, як викопати і правильно зробити фундамент, бетонування і армування, ремонт, гідроізоляція і вентиляція, ніж закрити і засипати якщо розмило

  1. Пристрій
  2. Як зробити?
  3. обрамлення
  4. ремонт
  5. Чим закрити оглядову яму в гаражі?
  6. гідроізоляція
  7. вентиляція
  8. Відео

Невід'ємною частиною будь-якого гаража є оглядова яма. Наявність оглядової ями в гаражі істотно полегшує проведення огляду днища автомобіля. Читайте інструкцію як відкрити автосервіс в гаражі . Невід'ємною частиною будь-якого гаража є оглядова яма

На фото приклад оглядової ями в гаражі

Пристрій

Перш ніж приступити до будівельних робіт, необхідно підготувати проект гаража з оглядовою ямою.

У проекті зазначаються конструктивні особливості гаража з оглядовою ямою:

  • розміри закладається фундаменту (площа і глибина);
  • глибина і ширина оглядової ями;
  • висота стін, кількість вікон (при їх наявності);
  • розміри гаражних воріт;
  • вид даху (односхилий або двосхилий);
  • тип системи вентиляції (природна або примусова);
  • будівельний матеріал, який використовується для спорудження гаража з оглядовою ямою;
  • матеріали, які передбачається використовувати для облаштування гідроізоляції і теплоізоляції.

Оглядова яма в гаражі креслення. на малюнку

Конструктивно оглядова яма в гаражі є яму прямокутної форми, обрамлену по периметру металевою рамою на замонолічених анкерах. У конструкцію оглядового рами входить сходи, підвісний підлогу, ніша для інструментів. Стіни оглядової ями можуть бути викладені, наприклад, цеглою або плиткою. Інструкція як зробити вентиляцію в гаражі тут: http://kakgarazh.ru/ventilyaciya/instrukciya-kak-sdelat-ventilyaciyu-v-garazhe.html .

Пол в оглядовій ямі в гаражі рекомендується залити бетонним розчином, попередньо обладнавши гідроізоляцію.

Як зробити?

При спорудженні оглядової ями в гаражі необхідно дотримуватися кількох правил:

  • ширина оглядової ями розраховується, виходячи з габаритів автомобіля, але оптимальною є ширина оглядової ями, що дорівнює 750 - 800 мм;
  • висота оглядової ями розраховується виходячи з росту власника, плюс 100 - 150 мм;
  • рекомендується в стінках оглядової ями обладнати кілька ніш, в яких зручно буде розташувати робочий інструмент, необхідний для проведення огляду та ремонту автомобіля;
  • довжина оглядової ями розраховується, виходячи з довжини автомобіля, плюс один метр;
  • рекомендується, на рівні підлоги, по краю оглядової ями встановити Т-образну страхувальну рейку.

З процесом облаштування оглядової ями і заливки підлог в гаражі можна ознайомитися, подивившись відео.

При спорудженні оглядової ями в гаражі, в першу чергу наноситься розмітка, виходячи з даних, відображених в проекті і викопується котлован, згідно з розміткою. Коли котлован буде виритий на необхідну глибину, можна приступати до підготовки дна котловану під закладання фундаменту. Дно котловану утрамбовується і обладнується гравійно-піщана подушка, в тому випадку, якщо спостерігається підвищена вологість грунту, рекомендується перед обладнанням гравійно-піщаної подушки, дно котловану покрити шаром глини. Читайте посібник з вибору виду льоху в гараж .

Перш ніж приступати заливці дна котловану бетонним розчином, необхідно обладнати гідроізоляційний шар (для обладнання гідроізоляційного шару цілком підійде поліетиленова плівка або руберойд). Шар бетону, як правило, становить від 70 мм до 100 мм.

обрамлення

Коли бетон підсохне, і підлогу оглядової ями набере достатню міцність, можна буде приступати до бетонування і армування стін оглядової ями (стіни оглядової ями також гідроізолюють перед облаштуванням опалубки). Щоб забетонувати оглядову яму, необхідно попередньо змонтувати по периметру стін дерев'яну опалубку, провести армування за допомогою металевих стрижнів і сітки «рабиці». На рівні майбутньої підлоги гаража монтується металева рама. Бетонний розчин заливається пошарово в простір між опалубкою і стінками котловану (обов'язково, в процесі заливки бетону, проводиться його утрамбовка). Ознайомитися з керівництвом як вибрати покрівлю гаража можна тут .

ремонт

Якщо при спорудженні оглядової ями не був врахований рівень залягання ґрунтових вод, то після закінчення певного часу, всього швидше вода з'явиться в оглядовій ямі, внаслідок чого виникає ризик руйнування і розмиву оглядової ями.

При затопленні водою оглядової ями необхідно негайно приступити до відкачування води за допомогою насоса і обладнання дренажної системи. Просушити оглядову яму можна за допомогою теплової гармати.

Чим закрити оглядову яму в гаражі?

Засипати оглядову яму в гаражі можна сипучими будівельними матеріалами з обов'язковим облаштуванням дренажної системи, наприклад, в якості нижнього шару можна використовувати глину, а в якості верхнього шару використовувати річковий пісок. Як варіант, можна пошарово засипати пісок і керамзит.

гідроізоляція

Відведення води з оглядової ями в гаражі проводиться за допомогою обладнання дренажної системи. Для цього з зовнішнього боку по периметру гаража викопується траншея, глибиною на сорок сантиметрів нижче фундаменту гаража. У траншею закладаються перфоровані труби (труби обов'язково обертаються геотекстилем для запобігання їх засмічення), призначені для відводу води від гаража.

вентиляція

Вентиляція оглядової ями в гаражі буває двох типів: природна вентиляція і примусова вентиляція. Так як для оглядової ями характерні висока вологість, що утворюється через різницю температур, а також наявність шкідливих летючих речовин, пов'язаних зі специфікою експлуатації автомобіля, то обладнання якісної вентиляції (забезпечення припливу свіжого повітря і відведення забрудненого повітря) в підвалі і оглядовій ямі дуже важливо . Найпростіший метод обладнання природної вентиляції полягає в монтажі двох азбестоцементних або пластикових труб. Одна труба, призначена для витяжки забрудненого і затхлого повітря, встановлюється в одному кутку підвалу в безпосередній близькості від стелі підвалу, інша труба, призначена для припливу свіжого повітря, встановлюється в протилежному кутку підвалу, на відстані двадцяти сантиметрів від підлоги. Читайте інструкцію як зробити льох у гаражі на цій сторінці .

Відео

Дивіться на відео рекомендації по створенню оглядової ями в гаражі:

Додатково для оглядової ями можна спорудити кришку у вигляді дерев'яного щита, призначену для запобігання випадкового потрапляння людини в яму, а також захищає днище машини від появи корозії в результаті впливу конденсату, що утворюється при різниці температур гарячого металу і холодного повітря оглядової ями.

Як зробити?
Чим закрити оглядову яму в гаражі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама