Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Акт на приховані роботи по гідроізоляції підлоги

Практично будь-яке перепланування на сьогоднішній день так чи інакше зачіпає площа суміщеного санвузла , Туалету або ванної кімнати. Якщо ви хочете об'єднати або розширити санвузол, то обов'язковою умовою проведення даного заходу є укладання гідроізоляції.

Вимога до проведення гідроізоляційних робіт при переплануванні «мокрих зон» регламентовано Постановою Уряду Москви № 508 в 840 редакції, відповідно ігнорування цієї вимоги є порушенням діючих норм і правил проведення перепланування.

Навіщо оформляти акти прихованих робіт з гідроізоляції

Наявність актів прихованих робіт на гідроізоляцію є гарантією того, що укладання гідроізоляційного шару була проведена відповідно до рекомендацій і правил. А чи потрібна СРО для гідроізоляції в санвузлах? Так, потрібна. Дані роботи можуть здійснювати тільки компанії з допуском СРО , Тому відразу необхідно дізнатися у будівельної бригади про наявність даного допуску, інакше акти на гідроізоляцію вам від них не отримати.

Без акту прихованих робіт на гідроізоляцію власнику не підпишуть акт про завершеною перепланування , А це означає, що процедура узгодження перепланування може значно затягнутися.

Приклад заповненого акту прихованих робіт на гідроізоляцію:

Що робити, якщо виявилося, що у будівельної бригади немає допуску СРО?

З даною проблемою дуже часто стикаються власники, які не володіють достатньою інформацією щодо даного питання і наймають для роботи бригаду подешевше. Як правило, про відсутність у них необхідного допуску вони дізнаються згодом, власне, як і про необхідність наявності даного дозволу на проведення гідроізоляційних робіт.

Щоб такого не сталося, необхідно проконсультуватися з фахівцями , Наша компанія надає безкоштовні консультації з будь-яких питань в сфері перепланувань, звертайтеся за телефонами на сайті .

Як же бути? Все залежить від стадії ремонту на якій ви дізналися про відсутність допуску. Якщо будівництво роботи ще йдуть, то Вам необхідно звернутися за послугами в компанію, що має допуски СРО, щоб інженер компанії здійснив технічний нагляд на період проведення ремонту вашої будівельної бригади.

Після завершення робіт інженер компанії перевіряє виконані роботи на відповідність проектної документації, якщо все виконано без порушень, укладається договір за яким реалізовані роботи були проведені спеціалізованою компанією. Як результат, оформляються згідно з вимогами акти прихованих робіт на гідроізоляцію.

У разі, якщо ремонтні роботи вже закінчені для перевірки виконаних робіт інженеру спеціалізованої компанії може знадобитися провести розтин ділянки статі, де проводилися гідроізоляційні роботи і тільки після цього заповнюються акти на гідроізоляцію, якщо все відповідає проекту.

випробування гідроізоляції

У деяких випадках, якщо товщина гідроізоляційного шару за результатами перевірки після розтину підлогового покриття, виявиться менше заявленої, але незначно, для оформлення актів, може знадобиться додаткове випробування гідроізоляції.

Контрольне випробування гідроізоляції здійснюється шляхом заливання підлогового покриття водою на заданий проміжок часу для виявлення потенційних протікання.

До проведення гідроізоляції в квартирі необхідно підходити з повною відповідальністю, тому як неякісно виконані роботи можуть привести до аварійної ситуації, в результаті зіпсований ремонт для ваших сусідів і ставлення до вас.

Наша компанія має допуски СРО, ми надаємо послуги оформлення актів на приховані роботи з гідроізоляції на підставі розроблених нами проектів, або може здійснити технічний нагляд за вашими будівельниками.

А чи потрібна СРО для гідроізоляції в санвузлах?
Як же бути?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама