Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Яку гідроізоляцію вибрати для покрівлі з металочерепиці

  1. Навіщо потрібна гідроізоляція покрівлі?
  2. Вимоги, що пред'являються гідроізоляції
  3. Сучасні гідроізоляційні матеріали для покрівлі
  4. Мембранна гідроізоляційна плівка
  5. Гідробар'єр
  6. Матеріали теплоізоляційні

Металочерепиця є одним з найпоширеніших покрівельних матеріалів Металочерепиця є одним з найпоширеніших покрівельних матеріалів. Цей матеріал володіє великою кількістю переваг, таких як, мала вага, тривалий термін служби, привабливий вигляд і т.д.

Найважливішим етапом зведення покрівлі з металочерепиці є укладання гідроізоляційного шару.

Він виводить конденсат і пар з підпокрівельного простору, які надають руйнівний вплив на каркас даху і утеплювач. Дана стаття допоможе відповісти на питання, яку гідроізоляцію вибрати для покрівлі з металочерепиці.

Навіщо потрібна гідроізоляція покрівлі?

Гідроізоляція під покрівлю з металочерепиці являє собою шар товщиною до 3 см, який виготовляється з особливих водовідштовхувальних матеріалів, основу яких складають поліетиленові волокна.

Гідроізоляція досить ефективно виводить конденсат і пар спеціально створений вентильований зазор.

Основні функції гідроізоляції під металочерепицю:

  • Захист утеплювача від гниття;
  • Запобігає потраплянню пилу, снігу, бруду, дощу і граду в горищний простір;
  • Захист покрівельного матеріалу від корозії.

Якщо виконати укладання металочерепиці безпосередньо на теплоізоляційний шар, через деякий час зведена дах почне гнити і, отже, не зможе повністю виконувати свої завдання.

Багато людей задаються питанням, яку гідроізоляцію вибрати для покрівлі з металочерепиці. Для цих цілей застосовують мембранні або антиконденсатні гідроізоляційні плівки. Використовувати рулонні матеріали, виготовлені на бітумній основі і мастики в цьому випадку не можна.

Вимоги, що пред'являються гідроізоляції

Гідроізоляційний шар повинен відповідати наступним вимогам:

  • Витримувати впливу хімічного та природного характеру;
  • Володіти стійкістю до механічних впливів;
  • Матеріал не повинен деформуватися та зберігати свою форму при будь-яких обставинах;
  • Мати підвищеними пароізоляційними властивостями і гидрофобностью;
  • Виводити накопичилася вологу і конденсат;
  • Мати тривалий термін експлуатації;
  • Володіти стійкістю до ультрафіолету і перепадів температур;
  • Успішно справлятися з природними впливами.

Слід зазначити, що укладання гідроізоляційного матеріалу під металочерепицю слід виконувати дуже якісно. Інакше через деякий час кроквяна конструкція і утеплювач почнуть гнити.

Сучасні гідроізоляційні матеріали для покрівлі

На сьогоднішній день для виконання гідроізоляції покрівлі з металочерепиці використовують мембранну плівку, гідробар'єр і антиконденсатну плівку.

Мембранна гідроізоляційна плівка

Цей тип оклеечной гідроізоляції є найбільш поширеним. При його виготовленні застосовуються новітні технології.

До складу мембранної плівки входять тонкі еластичні системи, які укріплені спеціальним матеріалом. Цей матеріал витримує значні навантаження, вплив ультрафіолетового випромінювання, різких температур і інших природних впливів. Тому мембранну плівку можна використовувати в регіонах з суворими кліматичними умовами.

До переваг мембранної плівки можна віднести:

  • НЕ втрачає свої характеристики при частому замерзанні і відтаванні;
  • володіє надійністю, довговічністю і витривалістю;
  • мембранна плівка не вимагає особливого догляду;
  • не виділяє формальдегіди, які становлять небезпеку для здоров'я людини;
  • пар і конденсат досить швидко випаровуються через спеціальний вентильований зазор;
  • гідроізоляційний шар досить міцний в місцях стиків.

щоб гідроізоляційний шар був довговічним і надійним, бажано монтувати мембранну плівку в кілька шарів.

Гідробар'єр

Цей матеріал являє собою мікроперфорірованную плівку. Вона складається з трьох шарів. Центральний шар - сітка з пропілену, по краях - поліетилен.

Вологе повітря не проникає через плівку за рахунок мікроскопічних отворів, розташований по всій площі гідроізоляції. Але в той же час діаметр отворів занадто малий, щоб через них просочилися краплі води.

Слід зазначити, що гидробарьер застосовується не тільки в якості гідроізоляції покрівлі. З цієї причини він може мати різні технічні характеристики, які залежать від розмірів і параметрів. Гідроізоляцію покрівлі з металочерепиці найкраще виконувати з плівки, що має щільність 100 г / м².

Матеріали теплоізоляційні

Основу цього гідроізоляційного матеріалу становить поліпропіленова плівка. З одного боку плівки закріплений нетканий текстиль.

В даному шарі накопичується волога, яка в подальшому виводиться через вентильований зазор між гідроізоляційним і теплоізоляційним шаром.

Важливо відзначити, що вага скопилася вологи може бути в 4-6 разів більше ваги самого гідроізоляційного матеріалу.

При виконанні гідроізоляції під покрівлю з металочерепиці за допомогою цього матеріалу дуже важливо грамотно виконати підготовчі роботи. Інакше антиконденсатна плівка не зможе виконувати свої функції.

Схожі статті :

Навіщо потрібна гідроізоляція покрівлі?
Навіщо потрібна гідроізоляція покрівлі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама