Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Асортимент і способи монтажу рулонної гідроізоляції підлоги

  1. Види рулонної гідроізоляції
  2. Переваги рулонної гідроізоляції
  3. Способи монтажу рулонної гідроізоляції
  4. Техніка укладання рулонної гідроізоляції
  5. Відео
  6. підсумок

існує безліч видів гідроізоляції - обмазочна, фарбувальна, лита, Напилювана, яка проникає і напівпроникну, ін'єкційна. Всі вони виконуються за допомогою складів різної консистенції, які наносяться на поверхню (ін'єкційна закачується через отвори всередину).

видів гідроізоляції

А для рулонної гідроізоляції використовуються рулонні матеріали, які розкочуються по поверхні і кріпляться до неї різними методами. Рулонний гідроізоляція, поряд з обмазувальної, є однією з найбільш популярних різновидів і ділиться на безліч підвидів.

Види рулонної гідроізоляції

Тривалий час для гідроізоляції застосовувалися рулонні матеріали, до складу яких входять смолисті продукти - бітум, дьоготь або їх суміш Тривалий час для гідроізоляції застосовувалися рулонні матеріали, до складу яких входять смолисті продукти - бітум, дьоготь або їх суміш. Останнім часом при їх виготовленні в основному використовується модифікований бітум.

Існує безосновная бітумна гідроізоляція, листи створюються з суміші бітуму з пластифікаторами і наповнювачами (гумова крихта, добавки азбесту). Так виходять еластичні, стійкі до гниття, атмосферних і біологічних факторів матеріали - ізол, бризол, які використовуються для покрівельних і гідроізоляційних робіт.

Також шар бітуму або дьогтю може наноситися на різну основу, від неї залежить ціна і експлуатаційні характеристики матеріалів:

  • Будівельний картон - найдешевший матеріал, на основі якого виготовляються руберойд, толь, пергамін. Останні 2 відносяться до покрівельних матеріалів, а руберойд буває покрівельний і підкладковий, для гідроізоляції підлоги використовується підкладковий. Основний недолік класичного руберойду - схильність до гниття, недовговічність
  • Склополотно стійкий до гниття, довговічний, але легко рветься при недбалої укладанні
  • Склотканина значно міцніше і теж відмінно протистоїть гниттю
  • Поліестер володіє найкращими еластичними характеристиками, гідроізоляційні матеріали на цій основі витримують подовження на розрив до 30%. Крім того, не відбувається відшарування бітуму від основи при перепадах температур, а матеріали на основі скловолокна і склотканини схильні до такого розшарування
  • Азбестовий картон, просочений бітумом, - еластичний, теплостійкий, але крихкий при низьких температурах матеріал

Стосовно до матеріалів з бітумного в'яжучого на скловолокнистої основі зазвичай вживають назву стеклоизол, на поліестерової (поліефірної) - изопласт, на азбестового - гідроізол, більш загальна назва для бітумних і бітумно-полімерних матеріалів на основі, відмінній від картонної - євроруберойд. Різні виробники використовують для еврорубероида свої комерційні назви (Бікроеласт, Уніфлекс і т.д.), більш інформативна їх маркування.

  • Перша літера означає матеріал основи: Е - поліестер, Х - стеклохолст, Т - склотканина
  • Друга - склад верхнього захисного шару, від якого залежить сфера застосування матеріалу. Літерою П маркуються для підкладки (гідроізоляційні) матеріали, покриті зверху шаром полімерної плівки, літерою К - покрівельні (для верхнього шару покрівлі), з грубозернистим посипанням, рідше зустрічаються матеріали з дрібнозернистим посипанням (М), які теж відносяться до підкладковим. Для гідроізоляції підлоги використовуються для підкладки матеріали
  • Третя літера позначає матеріал нижнього захисного шару, як правило, це полімерна плівка (П)
  • Якщо після маркування йдуть цифри, вони позначають вага 1 м² рулонного матеріалу

Поряд з бітумної рулонної гідроізоляцією на різних засадах і безосновной широко використовуються безосновние плівки з поліетилену, поліпропілену, ПВХ і багатошарові полімерні мембрани. Мембрани розрізняються складом, товщиною, бувають плоскі і профільовані (дренажні). Для гідроізоляції рівної підлоги застосовуються плоскі мембрани товщиною 0,2-0,5 мм. В основному це матеріали на основі поліетилену високого або низького тиску, поліпропіленового тканого полотна, рідше інших полімерів.

Близька до рулонної листова гідроізоляція на основі металевих або полімерних листів, вона більш жорстка. Сфера застосування рулонних і листових матеріалів обширна - гідроізоляція покрівлі, фундаментів, басейнів, гідротехнічних споруд. Для підлоги використовують так звану легку гідроізоляцію, вона доступніша за ціною.

Переваги рулонної гідроізоляції

У гідроізоляції підлоги рулонними матеріалами є ряд переваг: У гідроізоляції підлоги рулонними матеріалами є ряд переваг:

  • Висока механічна міцність матеріалів в поєднанні з еластичністю
  • Щодо простий монтаж
  • Відсутність необхідності робити перерви на просушку при укладанні в декілька шарів і перед виконанням наступних етапів робіт
  • Універсальність - рулонні матеріали можна укладати на бетон, дерево, метал, в той час як проникаюча ізоляція призначена виключно для бетону
  • Досить доступна ціна деяких матеріалів

З іншого боку, процес розкочування рулонів вимагає значних зусиль, для якісного результату роботу краще виконувати вдвох. Процес наплавлення гідроізоляції досить складний і небезпечний. У приміщеннях значної площі швидше і простіше виконати рулонну гідроізоляцію, для обмежених площ краще підходить обмазочная гідроізоляція мастиками .

Більшість рулонних матеріалів чутливо до розтягування і навантажень на зрушення, тому обклеювальну гідроізоляцію рекомендується виконувати тільки по жорстких підставах, що не схильним до рухів.

Термін служби рулонної гідроізоляції залежить від складу матеріалу, зазвичай прямо пропорційний ціні.

Способи монтажу рулонної гідроізоляції

Різні рулонні матеріали монтуються різними способами: Різні рулонні матеріали монтуються різними способами:

  • Настил без кріплення до основи або з використанням кріплення - в основному застосовується для дерев'яних підстав
  • Наклеювання - універсальний метод
  • Наплавлення - краще підходить для бетонних підстав

Настил без кріплення - найпростіший, але найменш надійний спосіб, так може укладатися поліетиленова плівка, мембрана, яка не має самоклеющейся основи, рідше - бітумні матеріали. Якщо виконується гідроізоляція по лагам, рулонний матеріал типу руберойду може кріпитися до них саморізами, але в цьому випадку потрібно ретельна обробка, герметизація місць кріплення.

Обклеювальна гідроізоляція надійніша. Найзручніше в роботі матеріали на самоклеющейся основі, закритою захисним шаром. Також оклеечная рулонний гідроізоляція кріпиться до основи на мастику або клей, мастики більш в'язкі і зазвичай потребують підігріву до температури на 20-25 ° вище температури навколишнього повітря.

Метод наплавления дозволяє отримати герметичне монолітне покриття, але вимагає ретельного дотримання техніки безпеки. Так монтуються матеріали на основі мастик, які розплавляються і стають клейкими під впливом високих температур (термоадгезія). Деякі види гідроізоляційних мембран теж здатні до термоадгезіі, але в основному їх використовують в покрівельних роботах. Тепловий фен може застосовуватися для спайки полотнищ один з одним.

Ряд бітумних матеріалів (Рубемаст, Біполь, Уніфлекс) монтується виключно методом наплавлення, але в основному і класичний руберойд, і бітумсодержащіх матеріали із захисним шаром плівки можуть як наплавляти, так і клеїтися на мастику. Для наплавлення матеріалів типу ЕПП, ХПП, ТПП оплавляется нижній шар полімерної плівки, він є Легкоплавні.

Газовий пальник використовується для наплавлення гідроізоляції тільки на бетонну основу, при роботі по дереву застосовується теплова гармата.

Техніка укладання рулонної гідроізоляції

Незалежно від виду гідроізоляції і способу нанесення підставу потрібно вирівняти, закрити тріщини (при наявності) і западини глибше 5 мм, збити виступи, напливи Незалежно від виду гідроізоляції і способу нанесення підставу потрібно вирівняти, закрити тріщини (при наявності) і западини глибше 5 мм, збити виступи, напливи. У дерев'яній основі фіксуються розхитані дошки і змінюються прогнилі. Підстава ретельно очищають від сміття і просушують, не можна покривати шаром гідроізоляції свіжу стяжку.

Максимально допустима вологість основи 4-5%. Бетонна основа під обклеювальну або наплавляється гідроізоляцію необхідно прогрунтувати, якщо буде здійснюватися вільне укладання (настил), грунтовка теж бажана для знепилювання.

Гідроізоляцію підлоги необхідно виконувати з заходом на стіни 15-20 см. Щоб уникнути переломлення матеріалу в місцях стику підлоги і стін, ці стики плавно скругляются цементно-піщаним розчином (викружки). Викружки після висихання обробляється обмазувальної гідроізоляцією або оклеивается герметизуючої стрічкою.

Перед початком робіт матеріали не менше доби витримують в теплому приміщенні, що наклеюються необхідно розкачати і дати відлежатися або хоча б перекотити рулон на іншу сторону.

  • При наклеюванні обробляється смуга підлоги під укладку і нижній край матеріалу, він фіксується до підстави, рулон розкочується і притискається до підлоги. процес нагадує укладання лінолеуму
  • Самоклеючу ізоляцію краще укладати вдвох, один видаляє з вивороту захист, інший розгортає рулон, притискаючи до основи
  • Наплавлення здійснюється поетапно, нагріваються невеликі ділянки підлоги і рулону в міру його розкочування. Оптимальна температура впливу - 145-160 ° С
  • Потрібно робити нахлест 10-15 см і після укладання герметизувати стики (проклеювати мастикою, скотчем, прогрівати, зварювати)
  • Для максимального ефекту рекомендується укладати рулонну гідроізоляцію в 2 шари, у взаємно перпендикулярних напрямках
  • При наклеюванні важливо не допустити утворення міхурів повітря між підставою і гідроізоляцією

Відео

Огляд матеріалів для рулонної гідроізоляції, техніка укладання

Технологія укладання самоклеющейся бітумно-полімерної гідроізоляції

підсумок

Для гідроізоляції підлоги застосовуються різні рулонні матеріали, можна підібрати оптимальне рішення з урахуванням особливостей приміщення, де виконуються роботи, і фінансових можливостей. Найзручніше в роботі гідроізоляція на самоклеющейся основі.

Інші способи укладання - наклеювання на склад, яким промащується підставу, наплавление за допомогою газового пальника або теплової гармати, простий настил (матеріал притискається до основи під тиском наступних шарів або фіксується кріпленням). За допомогою самоклеющейся або настилати рулонної гідроізоляції можна швидко обробити велику площу, процес укладання наклеюється або наплавляється гідроізоляції більш трудомісткий.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама