Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бітумна гідроізоляція підлоги у ванній

  1. З чого роблять бітумну (обмазувальну) гідроізоляцію
  2. Як робити бітумну гідроізоляцію на бетонну підлогу
  3. Підготовчий етап
  4. Основні роботи
  5. Як зробити бітумну гідроізоляцію на дерев'яну підлогу

Бітумна гідроізоляція - необхідна умова для запобігання підлоги від протікання і підвищеної вологості. При монтажі і ремонті підлоги важливо подбати про ЇЇ пристрої в місцях, де найбільш часто виникають проблеми з впливом води. Серед безлічі використовуваних для захисту поверхонь від вологи матеріалів бітумна гідроізоляція підлоги найбільш затребувана.

З чого роблять бітумну (обмазувальну) гідроізоляцію

З чого роблять бітумну (обмазувальну) гідроізоляцію

Бітумна гідроізоляція вважається найнадійнішою. Це обумовлено використанням рідких компонентів, які проникають в усі мікротріщини, відколи, незначні пошкодження підстави. Особливо важливим це властивість є для ванних кімнат і кухонь. Для створення такого захисту використовують різні вироби:

  • бітумно-латексні суміші;
  • рідку гуму, каучук;
  • рулонні матеріали.

Бітумно-латексні суміш продають в будівельних магазинах готової до застосування. Її називають мастикою. До її складу входять в'яжучі речовини та полімерні наповнювачі. Засіб схильне до розтягування і відновлення, не містить шкідливих компонентів, токсичних домішок. Мастики чудово справляються з перепадами температури і агресивними діями навколишнього середовища. Матеріал широко застосовують для захисту від вологи підлоги в ванних.

Рідка гума, каучук - склад, який легко наноситься на поверхню, а при застиганні блокує проникнення води. Як рулонних матеріалів використовують руберойд. Його полотна скріплюють рідкими складами.

Бітумна гідроізоляція підлоги - кращий і найбільш доступний для виконання своїми руками варіант пристрою захисту від вологи. Технологія її створення називається обмазувальної. Її застосовують в невеликих за площею приміщеннях. Таких, як ванна.

Як робити бітумну гідроізоляцію на бетонну підлогу

Як робити бітумну гідроізоляцію на бетонну підлогу

Бітумну ізоляцію підлоги у ванній можна наносити на бетонну і дерев'яну поверхню. Технологія небагато чим відрізняється.

Підготовчий етап

У багатоквартирних будинках гідроізоляцію наносять безпосередньо на бетонне перекриття. Для цього виконують такі заходи:

  • знімають старий матеріал до самої плити;
  • ретельно видаляють бруд, цементний пил;
  • досліджують поверхню і зашпаровують розчином великі тріщини, відколи;

Увага! На вологу поверхню гідроізоляцію не завдають. Якщо плита мокра, її потрібно висушити.

  • наносять шар грунтовки. Використовують спеціальний склад, після висихання якого утворюється тонка влагоудерживающая плівка. Вона служить додатковим засобом для гідроізоляції підлоги у ванній;
  • по периметру приміщення в кутах, на стиках стін і підлоги приклеюють спеціальну стрічку шириною 20 см. Вона стане додатковим захистом важкодоступних місць.

Якщо підготовчі роботи проведені правильно, то з нанесенням мастики у ванній проблем не буде.

Основні роботи

Бітумні мастики - пластичний матеріал. За консистенцією він нагадує розігрітий дитячий пластилін. Якщо синтетична суміш занадто густа, її розводять за рекомендацією виробника.

Ізоляцію статі бітумною мастикою виконують широким пензлем. Готову суміш наносять по поверхні основи тонким шаром. Обов'язково захоплюють не менше 20 см прилеглої до підлоги стіни. Ретельно замазують стики. У місцях виходу каналізації і водопроводу ставлять гумові ущільнювачі. Їх надягають на самі труби. Зверху наносять мастику, захоплюючи 10 см труби.

Гідроізоляція з бітумної мастики повинна добре затвердіти. Про термін цього процесу можна прочитати в інструкції виробника. зазвичай це близько доби. У цей час не можна допускати попадання пилу на заізольовані поверхню. Двері у ванну щільно закривають. Можна відкрити вентиляцію.

При використанні руберойду його полотна розстеляють по поверхні внахлест. Краї повинні заходити на стіни. Місця з'єднання смуг і краю змащують бітумною мастикою або рідкою гумою. Дана технологія прискорює процес нанесення гідроізоляції.

Щоб руберойд добре ліг навколо труб, по кутах і в інших важкодоступних місцях, його розм'якшують. Для цього використовують паяльну лампу або будівельний фен. Нагрітий матеріал добре «сплавляється» з бітумною мастикою і гідроізоляційний прошарок стає надійним захистом від вологи у ванній.

Після застигання бітумні мастики перетворюються в тёрдую водонепроникну поверхню. На неї наливають бетонну стяжку і стелять кахельну плитку.

Як зробити бітумну гідроізоляцію на дерев'яну підлогу

Як зробити бітумну гідроізоляцію на дерев'яну підлогу

Бітумна мастика для гідроізоляції підлоги у ванній хороша тим, що наноситься тонким шаром, але при затвердінні стає твердим, надійним і довговічним матеріалом для захисту від вологи. Вона ідеально підходить для бетонних перекриттів. На дерев'яну основу її теж наносять. Але тут є свої нюанси.

Дошки покривають двокомпонентним складом, в який входить рідкий каучук (гума) і активатор, необхідний для затвердіння. При поганому приляганні дощок рідкий засіб може стекти вниз. Захист втрачає свої якості. Щоб мастична гідроізоляція, добре трималася і була ефективною, особливо ретельно готують підставу.

  1. З чорнового настилу видаляють бруд і пил.
  2. Поперек дощок кладуть лаги з товстих рейок з кроком в 30-40 см.
  3. Поверх стелять пароізоляційні полотно.
  4. Далі кладуть плити пінополістиролу, який грає роль утеплювача. Завдяки йому утворюється тверда стійка поверхню.
  5. Стики між теплоізоляційним матеріалом і лагами заповнюють герметизуючим складом.

Увага! Для утеплення дерев'яних підлог краще використовувати матеріали з натуральних волокон, наприклад, мінеральну вату. Тоді поверх них кладуть вологостійку фанеру.

На підготовлене таким чином основу наносять рідку гуму (каучук) змішану з активатором. Операцію проводять швидко, так як склад миттєво схоплюється. Для роботи використовують валик. Їм проводять по стінах, захоплюючи по 20 см. Особливо ретельно промазують кути і стики.

Цей склад сохне швидше звичайної бітумної мастики, тому результат можна оцінити в той же день. Гідроізоляційний шар повинен мати гладку, однорідну поверхню. Для підвищення якості вологозахисту склад наносять двічі.

Увага! При повному дотриманні технології можна не тільки створити відмінну гідроізоляцію дерев'яної підлоги у ванній, а й зміцнити дошки, не дати їм рухатися, розсихатися. Це актуально для подальшого покриття підлоги кахельною плиткою.

Клей, за допомогою якого кріплять керамічні підлогові покриття, погано адгезіруют з каучуком. Рекомендується постелити армуючої сітки і залити тонким шаром бетонну стяжку, щоб до неї кріпити кахель.

Даний «листковий пиріг» ускладнює конструкцію. Перед початком проведення робіт перевіряють, наскільки міцно тримаються чорнові дошки. При необхідності їх зміцнюють знизу додатковими лагами.

Споруджена таким чином гідроізоляція підходить не тільки для дерев'яних підлог. Її роблять на бетонній основі. Вона є надійним захистом від вологи у ванній, помивочной лазні, басейні. Головне - дотримуватися інструкції виробника і дати матеріалу грунтовно висохнути. Поспіх при виконанні таких робіт призводить до плачевного результату.

Переглянуто: 767

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама