Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим і як слід утеплити й ізолювати пічні труби і димарі

  1. Які функції виконує теплоізоляція димової труби
  2. Теплоізоляційні матеріали для димоходів
  3. Утеплення газоходів з нержавіючої сталі
  4. Утеплення цегляних димових труб
  5. Утеплення азбестоцементних димових каналів
  6. Ремонт димоходів в процесі експлуатації
  7. монтаж димоходу

Зміст статті

Димарі необхідні для відводу диму, що утворюється в результаті роботи котлів, печей і камінів, їх основним завданням є створення природної тяги, що виводить чадний газ за межі приміщення.

Димарі необхідні для відводу диму, що утворюється в результаті роботи котлів, печей і камінів, їх основним завданням є створення природної тяги, що виводить чадний газ за межі приміщення

ізоляція димоходу

Для ефективного функціонування теплогенеруючих пристроїв обов'язковою умовою є якісна теплоізоляція пічної труби. Утеплення особливо необхідно при розміщенні димовиводящіх пристроїв за межами приміщення, однак, в будь-якому випадку все димоходи мають зовнішню частину, що вимагає теплоізоляції.

Повернутися до змісту ↑

Які функції виконує теплоізоляція димової труби


Ізоляція пічної труби на даху виконує відразу кілька важливих функцій. Гідроізоляція пічних труб необхідна для дотримання правил пожежної безпеки. Хороша гідроізоляція запобігає утворенню конденсату, а також захищає конструкцію від протікання. Якщо димоходи погано ізольовані, знижується тепловіддача, утворюються тріщини, які при впливі високого тиску призводять до руйнування конструкції.

Таким чином, основні завдання ізоляції димоходу:

  • Безпека. Порушення прохідності труби в результаті осідання вологи в кінцевому підсумку може спровокувати проникнення диму в приміщення;
  • Мінімізація втрат тепла;
  • Попередження утворення конденсату, який руйнує пічну кладку.

Ізоляція пічної труби на даху

Повернутися до змісту ↑

Теплоізоляційні матеріали для димоходів


Щоб опалювальне обладнання функціонувало належним чином, необхідно забезпечити герметизацію місця, де зроблено висновок димового каналу через дах. Найкраще зарекомендувала себе гідроізоляція на основі базальтової або мінеральної вати. Матеріали для ізоляції проходу через дах можна поділити на такі види:

  1. Плити з азбесту (каоліну).
  2. Мінеральна вата.
  3. Фільтри рулонні.

Гідроізоляція димовідводів також виконується за допомогою плит з міллітового кремнезему. Позитивними характеристиками даного матеріалу є його міцність і гнучкість, а також те, що він не горить і може витримувати перепади температур.

Повернутися до змісту ↑

Утеплення газоходів з нержавіючої сталі


Для запобігання займання покрівлі внаслідок впливу високих температур пічних газів, висновок димоходу через покрівлю потребує застосування додаткових заходів безпеки. Заборонено зіткнення димової труби до елементів даху. Обов'язковою умовою правильного монтажу є наявність зазору між трубою і покрівлею.

Прохід димаря через покрівлю приховують металевим коміром, а вільний простір утеплюють негорючим матеріалом.

Утеплення газоходів з нержавіючої сталі

Для утеплення димовідводів з нержавійки використовується керамзит, базальтова вата або скловата. Якщо димарі з нержавіючої сталі мають круглий перетин, для теплоізоляції додатково застосовується металева труба. Щоб утеплити газохід з нержавійки своїми руками, необхідно виконати наступні дії:

  1. На димовідвод одягається металева труба з діаметром на 8-10 см більше внутрішнього каналу.
  2. Простір між двома трубами заповнюється ізоляційним матеріалом.
Повернутися до змісту ↑

Утеплення цегляних димових труб


Найбільш традиційним способом теплоізоляції цегляних труб для печей і камінів є оштукатурювання вапном. Для цієї мети виготовлявся розчин з розрахунку товщини шару, що наноситься на кожну стіну не менше 30 мм. Для більш ефективної ізоляції цегляного димоходу в даний час використовуються теплоізоляційні плити, що кріпляться на розчині або за допомогою дроту. Герметизація зовнішніх стінок труби збільшує їх щільність і захищає пристрій від руйнування.

Герметизація зовнішніх стінок труби збільшує їх щільність і захищає пристрій від руйнування

Утеплення цегляного димоходу

Правильно виконана ізоляція на етапі монтажу продовжує термін експлуатації димовідведення та економить витрати на поточний ремонт. Процес утеплення відбувається за таким планом:

  1. Підготовка відрізків ізоляційного матеріалу, що підходять за розмірами на кожну стіну димового каналу.
  2. Закріплення відрізків теплоізоляційного матеріалу на стіну димоходу за допомогою розчину.
  3. Виготовлення облицювання з цегляної кладки або азбестоцементних плит.
  4. Додаткове оштукатурювання цегляної кладки.
Повернутися до змісту ↑

Утеплення азбестоцементних димових каналів


Шар теплоізоляції наноситься на кожну стіну труби зовні. Висновок димоходу через покрівлю назовні закладається шлаковатою або іншим негорючим матеріалом. Ізоляційний матеріал поміщається в зазор між захисним кожухом з нержавіючої сталі і зовнішньою поверхнею азбестоцементної труби.
Етапи проведення робіт з утеплення:

  1. Збірка захисного кожуха з окремих частин. Висота однієї частини не повинна перевищувати 1-1, 5 метра.
  2. Кожух одягається на димовідвод в місці, де розташований висновок труби через горищне перекриття.
  3. Утеплення вільного простору ізоляційним матеріалом.
  4. Гідроізоляція зовнішньої частини димоходу.

Теплоізоляція асбестоцементного димоходу

Повернутися до змісту ↑

Ремонт димоходів в процесі експлуатації


Чи не відремонтований, запущений димохід несе в собі небезпеку - скупчення чадного газу. Дуже важливо вчасно проводити ремонт. У разі виявлення тріщин може знадобитися додаткова герметизація. При випаданні цегли димохід розбирають і перекладають, тоді його служба буде довгою і безпечною.

Ремонт металевого димоходу, як правило, полягає в його повному демонтажі з наступною заміною пошкоджених секцій. Перед тим, як проводити ремонт димового каналу, необхідно ретельно очистити його від сажі, кіптяви і скупчився сміття.

Повернутися до змісту ↑

монтаж димоходу



Автор Поділіться Оцініть Автор Поділіться Оцініть

Віктор Самолін

Цікаве по темі:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама