Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чому так важлива гідроізоляція димоходу і як провести цей захід

  1. необхідність гідроізоляції ↑
  2. Особливості ↑
  3. Правила оброблення труби або як підвищити пожежну безпеку покрівельного проходу ↑
  4. Вимоги до герметизації димоходу ↑
  5. Як виконати гідроізоляцію ↑
  6. Деякі нюанси монтажу ↑

Практично на кожному даху можна знайти димову і вентиляційну трубу або іншу аналогічну конструкцію. Без них, звичайно, навряд чи можна обійтися, але прохід через покрівлю порушує її цілісність, створюючи потенційну небезпеку проникнення вологи в підпокрівельний простір.

Для захисту покрівельного пирога від зайвої вологи необхідно провести певні заходи. Одне з них при наявності димоходу - гідроізоляція димоходу.

необхідність гідроізоляції

необхідність гідроізоляції   ↑

Ділянка виходу пічної труби назовні знаходиться під впливом підвищених навантажень, викликаних, наприклад, перепадами температур, механічними навантаженнями і підвищеною вологістю. Так що довговічність і безпеку експлуатації споруди не в малому ступені залежить від грамотної герметизації димоходу на даху.

Вона дозволяє одночасно вирішити кілька важливих завдань.

  • Захищає від загоряння кроквяну систему і елементи покрівлі в місцях їх контакту з пічної трубою.
  • Запобігає можливим протікання, які можуть виникнути в місці її виходу.
  • Підвищує якість опалення, оскільки гідроізоляція пічної труби на даху не дає утворитися конденсату, який потрапить по ній в піч і викликає задимлення.
  • В опалювальний сезон при випаровуванні конденсату в димоході підвищується тиск, що перешкоджає тязі, що негативно позначаються на ефективності роботи димоходу.

На замітку

До того ж підвищення тиску при наявності тріщин в димоході призводить до їх збільшення, і як наслідок до руйнування всієї конструкції.

Особливості

Особливості   ↑

Герметизація пічної труби на даху - процес нескладний. Його можна виконати по-різному. Підбір технологічних операцій залежить від таких параметрів, як

  • конфігурація даху і системи димовідведення,
  • матеріали, використані для їх виготовлення.

Відзначимо на прикладі деяких популярних типів покрівель основні підходи до гідроізоляції труб.

  • Дах з профлиста або шиферу, димоходу з азбесту або цементу. Для ізоляції необхідний сталевий фартух. Це збірна конструкція, основним елементом якої є металеві куточки. Її кріплять до покрівельного ската і зовнішніх стінок димоходу. До цього відповідно до розмірів фартуха повинні бути демонтовані покрівельні елементи в безпосередній близькості від димоходу. Фартух в місцях примикання до димоходу закладається вогнетривкими мастиками. Для шиферу більше підійде обмазка цементом. Потім покриття відновлюють.
  • Дах з металочерепиці, димохід з цегли. В цьому випадку фартух виконують з металочерепиці з тими ж параметрами, що і для покрівельного покриття. Якщо димова труба розташована на значній відстані від коника (більше 200 см), то для гідроізоляції можуть знадобитися металізовані стрічки на основі бітуму, якими обклеюють димохід по периметру.

Рекомендуємо

Гідроізоляцію для металевих труб круглого перетину можна виконати, використовуючи спеціальні гофри, виконані з латексу або гуми. Ці ущільнювачі нагадують за формою воронку. Їх натягують на димохід, після чого фіксують до обрешітки через покриття покрівлі.

  • М'яка покрівля, кругла труба. Оптимальним варіантом вважається використання фартухів-ковпаків або ущільнювачів типу Master Flash.

На замітку

Найбільш надійним варіантом гідроізоляції пічної труби на думку фахівців є комбінований. Суть його в створенні багатошарової конструкції, що включає ущільнювач з гуми, внутрішній фартух, а також зовнішню декоративну окантовку.

Правила оброблення труби або як підвищити пожежну безпеку покрівельного проходу

Правила оброблення труби або як підвищити пожежну безпеку покрівельного проходу   ↑

Гідроізоляція димоходу значно спроститься, якщо правильно виконати оброблення димаря. Місце розміщення вибирають ще на етапі проектування. Що ж стосується монтажних робіт, то вони повинні бути виконані максимально правильно. Тільки так можна забезпечити тривалу і безпечну експлуатацію печі, каміна або іншого нагрівального пристрою. Серед основних правил монтажу слід зазначити наступні:

  • Монтажні роботи потрібно виконувати дуже акуратно, щоб не пошкодити покрівельний пиріг.
  • Дотримуватися вимог пожежної безпеки. І ось тут якраз і виникає проблема. З одного боку, щоб ефективно захистити утеплювач від впливу вологи потрібно забезпечити безперервність паро- і гідроізоляційного шару по всій покрівлі. З іншого, згідно СНиП між горючими паро- та гидроїзолірующимі плівками і зовнішньою поверхнею димоходів необхідний зазор в 130-250 мм. У наявності два взаємовиключних вимоги.

Дилему можна вирішити, організувавши навколо димоходу своєрідний короб, який повністю ізолює його від покрівлі.

  • Для пічної труби облаштовують свою кроквяну конструкцію: крокви з боків і поперечні балки з тим же перетином, що і кроквяні ноги, встановлені по горизонталі, якими завершують влаштування короба.
  • Конструкцію утеплюють різними негорючими теплоізоляційними матеріалами високої щільності, які не вбирають вологу, скажімо, кам'яної ватою. Утеплювач набивають у вільний простір між елементами короба і трубою.
  • Паро- та гідроізоляційні шари надрізають хрест-навхрест. Потім краю плівок акуратно підвертають і щільно кріплять до короба за допомогою скоб або цвяхів. Для фіксації пароізоляції використовують спеціальну рамку, а шар гідроізоляції притискають латами.
  • Місця кріплення вимагають додаткової герметизації. Для цього підійде стрічка ущільнювача або інший клейкий матеріал.

На замітку

Сьогодні можна купити модульний димар, вже оснащений теплоізоляцією. Конструктивно він складається з керамічного сердечника, шару утеплювача з базальтової вати, а також корпусу з і легкого бетону.

  • Що ж стосується конфігурації, то ефективніше буде прямий димохід, який має велику довжину. Рекомендується розташовувати його не дуже далеко від коника: по-перше, так можна уникнути утворення снігових кишень, а по-друге - так зручніше і простіше ізолювати прохід димовідведення на дах.

Вимоги до герметизації димоходу

Вимоги до герметизації димоходу   ↑

  • З огляду на що дах постійно відчуває вплив вологи, використовуваний для ізоляції матеріал повинен відрізнятися високими показниками вологостійкості і антикорозійними характеристиками.
  • Обов'язковою умовою є низька теплопровідність гідроізоляційного матеріалу, оскільки температура нагріву димоходу може досягати 500˚ і навіть 600˚C.
  • Зносостійкість використовуваних матеріалів і добірних елементів повинна бути співмірна терміну експлуатації покрівельних матеріалів, щоб не потрібно було їх заміняти кілька років раз.
  • Добірні матеріали повинні бути сумісні з матеріалом покрівельного покриття. Для гідроізоляції стиків труб на металевих дахах необхідні оцинковані добірні елементи, для м'якої покрівлі - гнучкі або бітумні, для натуральної черепиці - керамічні.

Як виконати гідроізоляцію

Як виконати гідроізоляцію   ↑

Для виконання робіт з герметизації передбачені різні технології. Однак найпростішим з них вважається спосіб, в якому використовуються рулонні матеріали.

Гідроізоляцію димоходу проводять за наступним алгоритмом.

1 Димар покривають шаром грунтовки або мастики. Спеціальну диффузионную мембрану приклеюють до поверхні даху і загортають її краю на прогрунтовану трубу і приклеюють на бітумно-полімерну мастику або обжимають металевими планками. Таким чином вода, що стікає по даху, не зможе проникнути в стики між корпусом труби і елементами покрівлі. 2 З металу вирізають два краватки, один з яких - нижній повинен досягати водостоку, і закріплюють навколо димаря. 3 Рулонну ізоляцію укладають з нахлестом, щоб убезпечити злив води. Крайній лист може мати практично будь-яку довжину, оскільки ніяк не впливає на якість і ефективність гідроізоляції. 4 Всі стики обробляють мастикою, а щілини закладають жаростійким герметиком. 5 Поверх отриманої конструкції укладають покрівельний матеріал. При цьому намагаються максимально зменшити зазори між трубою і елементами покрівлі. Місця стиків обов'язково герметизують. . 6 Потім, щоб підвищити ефективність гідроізоляційних заходів. накладають додатковий металевий або пластиковий фартух або клеїться матеріал типу Вакафлекса.

Деякі нюанси монтажу

Покрівля має тенденцію сідати з часом, в результаті чого фартухи на ділянках примикання покрівлі до димоходу починає відходити, порушуючи цілісність герметизуючого шару. Тому закріплювати фартух жорстко небажано.

Така ж проблема може виникнути і внаслідок температурних розширень при контакті металу і нагрівається поверхнею.

Тому замість того щоб жорстко кріпити фартух, можна використовувати сталеву спідницю-хомут, який фіксують на еластичну теплопроводящую прокладку.

При проведенні гідроізоляційних робіт важливо не тільки дотримуватися необхідні технології, але також ретельно стежити за якістю укладання ізоляції і перевіряти герметичність стиків. Від цього в повній мірі залежить працездатність системи димовідведення, а також стійкість до протікання і довговічність покрівлі.

© 2019 stylekrov.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама