Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дах гаража, односхилий дах гаража своїми руками, як зробити дах гаража, вибір покрівельного матеріалу

Варіантів виконання даху гаража кілька, на даний момент є великий вибір покрівельних матеріалів які підійдуть для покрівлі гаража. З дешевих матеріалів, найбільш поширений варіант це шиферний дах з дерев'яним перекриттям. До слова кажучи до дерев'яного перекриття підійдуть також і інші матеріали, такі як ондулін, металочерепиця.

Зупинимося на бюджетному варіанті, на даху з асбоцементного шиферу з дерев'яним перекриттям (в даному варіанті також можна використовувати єврошифер - ондулін , Металочерепиця). Варто звернути увагу, що для максимальної безпеки гаража буде краще дах із залізобетонними перекриттями.

Конструкція даного варіанту дуже проста і в той же час досить надійна і широко використовується при будівництві.

Нижче представлена ​​схема односхилого даху.

Весь монтаж покрівлі необхідно виконати в послідовності як зображено на малюнку, 1) Установка брусів; 2) Установка обрешітки з дощок; 3) Прокладка гідроізоляції; 4) Монтаж шиферу.

Спочатку необхідно встановити дерев'яні балки, їх можна встановити як поперек, так і вздовж гаража. Вважається правильним поздовжнє розташування, як крокви, втім це і будуть крокви, хоч і спрощеної конструкції, поперечне розташування вигідно тим що брус можна взяти коротшою довжини (по ширині гаража) але мінус в даному випадку це те що необхідна суцільна обрешетка, так як при поздовжньому розташуванні розцяцькованої настилу буде вкрай незручно і навіть неможливо укладати шифер.

Перетин балок для середньо статичного гаража шириною близько 4 метрів складе 100-50мм, для більшого розміру гаража краще взяти 100х60мм або більше. Відстань між балками не повинно перевищувати більше 1 метра. Після установки дерев'яних балок їх необхідно зафіксувати до стін гаража , Найкращим рішенням буде фіксування балок в підготовлений в стіні отвір, з наступною закладкою цеглою. При необхідності можна також зафіксувати балки шурупами, куточками.

Як тільки балки встановлені і надійно зафіксовані, можна приступати до настилу дощок, обрешітці. Дошку для обрешітки можна взяти як обрізну так і не обрізну (шалевку). Оптимальним варіантом є шалівка, вона обійдеться приблизно в два рази дешевше від обрізний, з мінімальною різницею в кінцевому вигляді. На фото зображена лати з обрізної дошки.

На фото зображена лати з обрізної дошки

З шалівкою зазвичай йде кілька обрізних дощок, які краще використовувати з боків даху для виключення щілин. Якщо використовується шалівка для настилу, її необхідно очистити від кори. Укладаючи і прибиваючи дошки, постарайтеся, щоб були відсутні великі щілини. Як видно на фото нижче при настилі обрешітки даху шалівкою можливі невеликі щілини але в цілому, відмінності мінімальні на відміну від ціни. Після підшивки і утеплення, цих щілин вже ніхто не побачить.

Слід зазначити що для даху гаража з шиферу зовсім необов'язкова суцільна обрешетка, і тільки для надійності роблять дах із суцільним настилом.

Після того як шалівка повністю прибита, необхідно провести гідроізоляцію покрівлі гаража .

Гідроізоляція даху гаража необхідна для захисту внутрішнього простору гаража від проникаючої води.

гідроізоляцію виконується як руберойдом так і спеціальними Підпокрівельні плівки (Гідробар'єр, Євробарьер). Найбільш бюджетний варіант це руберойд його необхідно постелити від низу до верху, так щоб було перекриття в кілька сантиметрів, таким чином вода потрапила з під шиферу буде скочуватися не потрапляючи під низ на дошки. Підпокрівельні плівки укладаються таким же чином, а для їх кріплення бажано використовувати нержавіючі цвяхи або скоби. Руберойд просто прибивається цвяхами.

якщо гідроізоляція зроблена, можна переходити до укладання шиферних листів. Для цього знадобляться шиферні цвяхи, молоток і ножівка (або болгарка) і сам шифер, восьми хвильовий. Перед тим як укладати шифер, необхідно підрізати його кути, в цьому немає нічого складного. Потрібно два з чотирьох поперечних кута підрізати ножівкою або болгаркою. Нижче на малюнку, показано які кути шиферних листів підрізають. Далі шифер укладається з перекриттям в кілька сантиметрів і прибивається шиферними цвяхами, один цвях повинен пройти крізь два листа.

Далі шифер укладається з перекриттям в кілька сантиметрів і прибивається шиферними цвяхами, один цвях повинен пройти крізь два листа

Розрахувати скільки листів шиферу необхідно для односхилого даху можна в калькуляторі розрахунку , Втім в нашому калькуляторі розрахунку можна повністю розрахувати необхідні будматеріали для односкатной або двосхилим покрівлі гаража.

Не забувайте що будівництво даху своїми руками здешевлює вартість будівництва гаража а вивільнені кошти можливо краще направити на більш сучасні покрівельні матеріали такі як:

Битумна черепиця

Ондулін (єврошифер)

Металочерепиця (профнастил)

керамічна черепиця

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама