Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фарбувальна гідроізоляція - Теплоізоляційні роботи

фарбувальна гідроізоляція

На підготовлену поверхню наносять грунтовку- гарячу або холодну бітумну невязкую мастику. Після твердіння грунтовки наносять фарбувальну ізоляцію.

Поверхня ділять на ділянки шириною 1 ... 2 м і наносять склад смугами, які перекривають суміжні ділянки на 10 ... 15 см.

Гарячі мастики наносять не менше ніж в два шари товщиною 2 мм кожний. Наступний шар наносять після затвердіння попереднього. Температура мастик в момент розпилення 160 ... 180 ° С. Загальна товщина шару ізоляціі- До 4 мм.

Після твердіння останнього шару влаштовують захисне покриття, якщо воно передбачено проектом.

Емульсії наносять на суху підставу шарами по 1 мм або на вологі поверхні (без крапельної вологи) шарами товщиною по 2 мм. Наступний шар наносять після формування та висихання попереднього. У суху погоду при температурі повітря 18 ... 25 ° С процес формування триває 3 ... 6 год, при температурі повітря 7 ... 10 ° С і вологості 80% - протягом 18 ... 24 год.

Покриття на основі епоксидно-фуранові смоли наносять в два шари товщиною по 1 мм. Перший шар витримують протягом 1 ... 2 діб, другий - 2 ... 3 діб.

Технологія влаштування покриттів на основі хлорсуль-фірованного поліетилену, модифікованого бітумом (ХПБМ), наступна: нанесення грунтовки на основі лаку ХП-734 (для забезпечення адгезії покриття з підставою) і шару ХПБМ-2 товщиною 0,3 ... ... 0,8 мм; пристрій захисного шару з світлозахисного ХПБМ-1 і ХПБМ-2 з шаром піску, товщиною 1 ... 5 мм; укладка руберойду. Руберойд наклеюють з напуском 7 ... 10 см.

Бітумні, бітумно-полімерні і полімерні фарби для гідроізоляції і грунтовки з цих же матеріалів наносять на поверхню кистями, валиками, набризком або напиленням за допомогою бітумно-фарба-нагнітальних установок з розпилювачами. Бітумні матеріали подаються до розпилювача 7 шестерінчастим насосом 4 під тиском 0Д.Д6 МПа.

Д6 МПа

Мал. 1. Установка УНБМР-1 для нанесення холодних бітумних мастик:
1 - кнопки управління, 2 - електродвигун, 3 - проміжний вал, 4 - насос, 5 - усмоктувальні патрубки з фільтром, 6 - рукав, 7 - форсунка

Бітумно-полімерні емульсії наносять механізованим способом. При роботах на висоті до 10 м застосовують установку на базі автомобіля ЗІЛ-130. Установка складається з цистерни, в якій один відсік з емульсією і коагулянтом, а інший - з емульгатором; двох насосів з приводом від автомобільного двигуна; системи трубопроводів; пістолета-розпилювача і шлангів. Пістолет-розпилювач має два канали, за якими одночасно подають емульсію і коагулянт з робочим тиском 0,2 ... 0,4 МПа. При виконанні робіт на висоті понад 10 м застосовують установку з подачею і розпиленням емульсії стисненим повітрям. Установка складається з двох напірних ємностей з емульсією і коагулянтом, компресора, комплекту шлангів і трехканального пістолета-розпилювача (емульсія, коагулянт і стиснене повітря під тиском 0,2 ... 0,4 МПа). Після закінчення роботи шланги з емульсією промивають емульгатором, шланг з коагулянтом - водою, а пістолет-розпилювач - соляровим маслом.

Епоксидні склади наносять механізованим способом за допомогою агрегатів повітряного розпилення. Роботи виконують в три шари (один грунтовки і два основних). Кожен шар сушать 2 діб. Якщо покриття при натисканні пальцем не дає відлипу і на його поверхні не залишається відбитків, то покриття вважають висохлим. Після нанесення останнього шару покриття витримують 20 діб.

Гідроізоляцію на основі епоксидно-фуранові смоли наносять за допомогою форсунки. Мастика в'язкістю 2,5 ... 3 с (по віскозиметрі ВЗ-4) подається з красконагнетательного бачка типу С-383 за допомогою компресора і шлангів діаметром 16 ... 18 мм. Тиск в бачку має бути 500 ... 600 кПа. Сопло 1 форсунки тримають на відстані 35 ... 45 см від поверхні, що ізолюється поверх-ності.

При нанесенні вручну за допомогою кистей і шпателів в'язкість мастики 10 ... 15 с.

15 с

Мал. 2. Форсунка-розпилювач:
1 - сопло, 2 - муфта, 3 - контргайка, 4 - крани, 5 - ручка, 6, 7 - патрубки для подачі мастики та стисненого повітря


Читати далі:
Спеціальні види гідроізоляції
обклеєна гідроізоляція
лита гідроізоляція
штукатурна гідроізоляція
Підготовка поверхні під ізоляцію
Приготування розчинів на основі цементу
Приготування складів на основі полімерів
Приготування бітумів і складів на основі бітумів, дьогтю і бітумополімери
Лакофарбові матеріали, мастики, штукатурні склади, допоміжні матеріали
Рулонні і плівкові матеріали

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама