Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція балкона своїми руками

  1. Підготовчий етап
  2. Способи гідроізоляції та види матеріалів
  3. Порядок проведення гідроізоляційних робіт
  4. гідроізоляція стелі

Гідроізоляція балкона і лоджії зсередини є одним з найбільш важливих етапів ремонту цих приміщень. Важливість етапу обумовлюється не тільки бажанням власника запобігти намокання обробки і подальшу за нею псування, але і необхідністю захистити підставу балкона (лоджії) від попадання в нього вологи. Нехтування останнім фактором, як правило, призводить до часткового руйнування конструктивних елементів і погіршення експлуатаційних характеристик всього приміщення. Можливо, Ви звертали увагу на розтріскування і розшарування підстав балконних плит в будинках старої забудови - це результат поганий захисту балкона від проникнення вологи. Необхідно відзначити, що гідроізоляція балкона своїми руками цілком доступна навіть непрофесіоналові.

Підготовчий етап

Перш за все, необхідно виконати механічну очистку поверхонь балконний плити від пошкоджених частин декоративного покриття або, при сильному пошкодженні, повністю видалити його. Із присутніх в балконної плити тріщин витягується відшарувалися і ослабшие частини бетону. Для забезпечення надійності закладення тріщин, їх варто розширити і поглибити. Дана операція також дозволить видалити недостатньо міцні ділянки. При наявності глибоких тріщин, їх краще штробіровать - на місці тріщини виконується канавка, по конфігурації схожа з канавкою для електричної проводки.

При наявності глибоких тріщин, їх краще штробіровать - на місці тріщини виконується канавка, по конфігурації схожа з канавкою для електричної проводки

Підготовка підстави балкона

Закладення тріщин здійснюється із застосуванням цементно-піщаних сумішей. Далі виконується цементна стяжка. Необхідно враховувати, що стяжка повинна мати ухил до краю балкона або іншого місця,

призначеному для відведення вологи назовні. Перепад висот повинен становити близько 1 см на кожні 30 см лінійної ширини балкона. Це не дозволить накопичуватися волозі в межах балкона або лоджії, що зменшить її несприятливий вплив на конструктивні елементи. При цьому варто виключити стікання вологи по торця балконної плити, інакше вона зможе проникнути в основу балкона через бічні поверхні або знизу. Без здійснення вищевказаних заходів гідроізоляція балкона або лоджії не принесе очікуваного результату.

Способи гідроізоляції та види матеріалів

Гідроізоляція балкона своїми руками найчастіше проводиться з використанням відповідних полімерних мастик, готових до застосування, - вони найбільш зручні для роботи людини, що не володіє спеціальними навичками. Безумовно, можна використовувати традиційні бітумні мастики, руберойд або інші рулонні матеріали, а також рідкі гідроізолюючі склади, але з ними працювати трохи складніше, так само як і не просто домогтися належної якості.

Полімерні (полімерно-бітумні) мастики наносяться холодним способом, не вимагають спеціального інвентарю.

В результаті затвердіння утворюють щільну і монолітну, але еластичну мембрану абсолютно непроникну для вологи. Для досягнення належних гідроізоляційних властивостей досить нанести один шар.
Акрилові або поліуретанові рідкі мастики також досить зручні в роботі, оскільки наносяться шляхом розпилення матеріалу. Відносним недоліком є ​​необхідність застосування компресора і спеціальних розпилювачів, що часто не є для самостійної роботи. Як правило, володіють чудовою адгезією і здатністю надійно зчіплюватися практично з будь-якою основою. Наносяться не менше двох шарів. В результаті виходить міцне резіноподобное покриття абсолютно непроникне для води. Має сенс застосовувати при проведенні робіт на значній площі, тому гідроізоляція балкона або лоджії з їх застосуванням здійснюється досить рідко.
Рулонні гідроізоляційні матеріали складаються з декількох шарів, що утворюються з бітумної або

Рулонні гідроізоляційні матеріали складаються з декількох шарів, що утворюються з бітумної або

Гідроізоляція полімерної мастикою

полімерно-бітумної в'язкої складової, нанесеної на армуючої основу. Виготовлення основи здійснюється із застосуванням склотканини, поліестеру або їх аналогів. Основним недоліком цього типу матеріалів є необхідність застосування «гарячого» способу укладання, для чого поверхню, на яку наноситься гідроізоляція, і сам матеріал сильно розігрівають. Тому, гідроізоляція балкона своїми руками із застосуванням даного виду матеріалів є найбільш ускладненою.
Безпосередньо гідроізоляційним роботам із застосуванням мастики передує установка посилення кутів, яка може здійснюватися за допомогою самоклеючої бутиловой стрічки. Також можна застосувати її аналог, який закріплюється мастикою. Перед укладанням стрічки підставу балкона змочується водою, після чого наноситься шар мастики, на який наклеюється стрічка. Поверх стрічки наноситься ще один шар мастики. Роботу можна виконувати звичайної малярської пензлем.
Перед укладанням рулонних матеріалів на поверхні попередньо наноситься шар бітумної мастики.

Порядок проведення гідроізоляційних робіт

Гідроізоляція балкона або лоджії з застосуванням полімерних пастоподібних мастик і рідких мастик не вимагає серйозних професійних навичок. Для їх використання досить володіти скрупульозністю і акуратністю.

Перед нанесенням потрібно уважно вивчити інструкцію з використання і неухильно її дотримуватися. В цілому даний вид робіт не складніше, ніж приготування бутерброда з маслом, тільки часу займає більше.

На попередньо зволожене основу за допомогою малярного валика, пензля або шпателя наноситься пастоподібні види мастики. Рідкі мастики наносяться шляхом розпилення. Якщо згідно з інструкцією необхідно нанести другий шар ізоляції, то це робиться тільки після повного висихання першого шару.
Для укладання рулонних гідроізолюючих матеріалів, як правило, використовують газові пальники, також може використовуватися паяльна лампа. Поверхня підстави і матеріалів розігрівається до температури,

Поверхня підстави і матеріалів розігрівається до температури,

Нанесення полімерної мастики

при якій бітумна складова починає плавитися. Матеріал прикладають до основи і поступово (у міру розігріву наступних ділянок) починають розмотувати і розстеляти по поверхні статевого покриття. Після охолодження матеріал придбає необхідні експлуатаційні характеристики.
Якщо ви не плануєте проводити скління, то можна вважати, що гідроізоляція балкона або лоджії завершена.

гідроізоляція стелі

При склінні балкона гідроізоляція стелі є обов'язковим етапом благоустрою всього приміщення. Ігноруючи його, ви обов'язково зіткнетеся з проблемою проникнення крапельної вологи всередину приміщення. Причому, волога буде потрапляти на балкон, як з вищерозташованих балкона (даху), так і крізь затверділу монтажну піну, якою ущільнювалися щілини навколо віконних систем.

В цілому процедура гідроізоляції стелі досить проста і полягає в закладенні всіх швів звичайними силіконовими або поліуретановими герметиками. Вимагає від виконавця тільки акуратності і скрупульозності.
Таким чином, гідроізоляція балкона своїми руками під силу більшості чоловіків, а також особливо наполегливим і «нетерплячим» жінкам.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама