Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція басейну своїми руками

  1. Види внутрішньої і зовнішньої гідроізоляції
  2. Як грамотно вибрати гідроізоляційний матеріал
  3. полімерні матеріали
  4. Гідроізоляція басейнів за допомогою мембран
  5. Гідроізоляція на основі цементу
  6. Гідроізоляція басейну рідким склом і гумою
  7. плівка ПВХ
  8. Додаткові матеріали

вміст

якісна   гідроізоляція басейну   необхідна для успішного функціонування вашого штучної водойми на протязі всього терміну експлуатації якісна гідроізоляція басейну необхідна для успішного функціонування вашого штучної водойми на протязі всього терміну експлуатації. Гідроізоляція буває внутрішньої і зовнішньої, часто використовуються і той, і інший спосіб одночасно, це залежить від типу і місця розташування басейну.

Внутрішня гідроізоляція - обов'язкова процедура, незалежно від того, власником якого басейну ви є. Вона захищає конструкцію чаші водойми від протікання і негативного впливу води, перешкоджає утворенню корозії. Сучасні гідроізоляційні матеріали, використовувані для внутрішнього захисту басейнів, повинні відповідати ряду обов'язкових вимог:

  • забезпечувати високий рівень зчеплення гідроізоляційного матеріалу з оброблюваної поверхнею;
  • мати високі вологостійкі характеристики;
  • бути екологічно чистими і безпечними для здоров'я людей;
  • володіти високою опірністю до динамічним і гідростатичним впливів;
  • протистояти утворенню грибка, мікроорганізмів і бактерій;
  • гармонійно поєднуватися з підібраними для подальшої внутрішньої обробки водойми матеріалами;
  • володіти достатньою еластичністю і здатністю витримувати утворення тріщин глибиною до 3 мм.

Зовнішня гідроізоляція захищає конструкцію басейну від грунтових вод і використовується, як правило, для водойм відкритого типу Зовнішня гідроізоляція захищає конструкцію басейну від грунтових вод і використовується, як правило, для водойм відкритого типу. Це особливо актуально, якщо рівень грунтових вод виходить за межі норми.

Якщо ви не знаєте, як зробити правильний вибір на користь того чи іншого способу гідроізоляції, а також підібрати оптимальний матеріал для неї, наші фахівці дадуть відповідь на будь-які питання.

Види внутрішньої і зовнішньої гідроізоляції

Залежно від використовуваної технології нанесення і обраних для проведення робіт матеріалів, гідроізоляція буває наступних видів:

  • обмазочная;
  • проникаюча;
  • листова.

Як грамотно вибрати гідроізоляційний матеріал

Гідроізоляція чаші майбутнього басейну буде повністю відповідати своєму функціональному призначенню тільки за тієї умови, якщо матеріал для неї підібрали грамотно і професійно Гідроізоляція чаші майбутнього басейну буде повністю відповідати своєму функціональному призначенню тільки за тієї умови, якщо матеріал для неї підібрали грамотно і професійно. При виборі гідроізоляційного матеріалу потрібно враховувати такі фактори, як:

  • тип басейну, його форма, конструкція і розмір;
  • матеріал виготовлення чаші басейну;
  • вимоги до естетичної складової гідроізоляційного матеріалу;
  • місце розташування басейну, його призначення і відвідуваність.

Важливим критерієм при виборі гідроізоляційного матеріалу є його вартість, фахівці нашої компанії допоможуть вам підібрати оптимальний за співвідношенням ціна / якість / надійність матеріал.

полімерні матеріали

Використовувані для гідроізоляції полімерні матеріали - це поліуретанові мастики на основі диаминов і поліефірамінов, нанесення яких утворює безшовну плівку Використовувані для гідроізоляції полімерні матеріали - це поліуретанові мастики на основі диаминов і поліефірамінов, нанесення яких утворює безшовну плівку. Така плівка відрізняється високою міцністю, еластичністю і привабливим зовнішнім виглядом. Полімерні гідроізоляційні матеріали легко наносяться і чудово підходять для гідроізоляції басейну своїми руками при дотриманні нескладних правил і техніки безпеки. Однак цей має два суттєвих недоліки. По-перше, чашу басейну буде складно облицьовувати плиткою, по-друге, поліуретанова мастика містить небезпечні для здоров'я розчинники.

Гідроізоляція басейнів за допомогою мембран

Гідроізоляція басейнів за допомогою мембран оптимально підходить для нанесення на бетонну поверхню чаші Гідроізоляція басейнів за допомогою мембран оптимально підходить для нанесення на бетонну поверхню чаші. Однак існує важлива вимога - перед використанням мембран поверхню для нанесення повинна бути ретельно просушена, тільки в цьому випадку гідроізоляція бетонного басейну буде надійною і довговічною.

З технологічної точки зору латексна мембрана - це зроблена з латексу спеціальна суміш, яка після нанесення на оброблювану поверхню утворює захисну еластичну водонепроникну плівку. Латексна мембрана має високі показники на розрив і стиснення і здатна витримувати значні навантаження.

Використання мембран як гідроізоляційний матеріал вимагає не тільки застосування спеціального обладнання, але і професійних навичок і вмінь. Якщо ви вирішили віддати перевагу цьому способу гідроізоляції, варто звернутися за послугами з проведення робіт до фахівців.

Гідроізоляція на основі цементу

Гідроізоляція на основі цементу - це спосіб, заснований на використанні піщано-цементної суміші, всі компоненти якої підібрані і змішані в потрібних пропорціях Гідроізоляція на основі цементу - це спосіб, заснований на використанні піщано-цементної суміші, всі компоненти якої підібрані і змішані в потрібних пропорціях. Така суміш може застосовуватися для захисту будь-яких видів басейнів. Вона легко наноситься і забезпечує надійну водонепроникну зв'язку з різними типами поверхонь, в тому числі, з вологою поверхнею.

Мінусом гідроізоляції на основі піщано-цементної суміші є її низька еластичність, яка може привести до утворення тріщин і відколів.

Гідроізоляція басейну рідким склом і гумою

Одним з стрімко набирають популярність матеріалів для водонепроникності басейну сьогодні є рідке скло, тобто розчинений в рідкому середовищі натрію силікат. Такий розчин багаторазово продовжує термін експлуатації басейну і має високі антисептичні і вогнетривкими властивостями. Рідке скло надійно закупорює всі тріщини і пори в бетонній чаші басейну, запобігає корозії, захищає від впливу вологи і температурних перепадів.

Гідроізоляція басейну рідкої гумою підходить як для внутрішньої, так і для зовнішньої захисту Гідроізоляція басейну рідкої гумою підходить як для внутрішньої, так і для зовнішньої захисту. Цей вид покриття вважається одним з найбільш екологічних, крім того, він надійно захищає від впливу негативних факторів навколишнього середовища і корозії. Це буде актуально тим, хто зібрався проводити гідроізоляцію басейну своїми руками.

За своїм складом рідка гума - це очищені бітуми і полімери з використанням хлориду кальцію в якості каталізатора для приготування суміші.

плівка ПВХ

Технологія використання ПВХ плівки для гідроізоляції басейну відрізняється простотою і доступною вартістю, проте підходить не для всіх типів басейнів. Найчастіше плівка ПВХ застосовується для захисту невеликих штучних водойм на дачних ділянках. Цей матеріал відрізняється легкістю, стійкістю до температурних перепадів і хімічних впливів, однак має і ряд мінусів. Під плівкою утворюється конденсат, що негативно позначається на терміні служби такого покриття. Уникнути утворення конденсату або відстрочити його появу можна, розмістивши під плівкою спеціальний геотекстиль. Вибираючи в якості матеріалу для гідроізоляції плівку ПВХ, потрібно як слід зважити всі плюси і мінуси, найкраще звернутися за консультацією до досвідчених співробітників нашої компанії.

Додаткові матеріали

Який би матеріал і спосіб ви не використали в якості гідроізоляції, кожен з них має свої плюси і мінуси і, як правило, вимагає застосування додаткових захисних компонентів Який би матеріал і спосіб ви не використали в якості гідроізоляції, кожен з них має свої плюси і мінуси і, як правило, вимагає застосування додаткових захисних компонентів. Такими компонентами є спеціальні ущільнювальні стрічки і шнури. Вони служать для надійного змикання стиків і швів конструкції чаші басейну. Альтернативним варіантом для ізоляції інженерних вводів може бути полімерний джгут, набухають при контакті з водою, внаслідок чого всі щілини щільно купіруються.

Вибір виду гідроізоляції, так само, як оптимально підходить для вашого типу басейну гідроізоляційного матеріалу - складний і відповідальний процес, важливість якого не можна недооцінювати. Без належного аналізу і уважного підходу до будь-яких нюансів і відмінностей у властивостях і характеристиках гідроізоляційних матеріалів, велика можливість здійснення помилки. У разі з будівництвом басейну кожна така помилка може обернутися неприємними наслідками в майбутньому, а також привести до необов'язковим і неприємним фінансових витрат.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама